Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Odstrojujeme na Tři krále. Akorát jednou, když jsme v časové tísni koupili strom v Mountfieldu, se odstrojil sám hned po svátcích ![]()
Nemáme určeno, kdy přesně.
Ale mám tradici už od dětství, že na mé narozeniny už máme stromek. Chtěla jsem mít dárky pod stromkem, takže 12.12 už muselo být nazdobeno ![]()
@Monchichik píše: Více
Chápu. My ho rozsvecime taky až na Štědrý den pozdě odpoledne, jak se setmi. Ale zdobíme den ať tři dny předem, aby to bylo víc v klidu
Mysím, že jednou to bylo i týden předem, ale to není ono, kouzlo zevsední
@adresa My ho rozsvěcíme až když zazvoní ježíšek
a nazdobený ho máme celoročně, je schovaný nazdobený, mně to nebaví a dítě máme doma už jen jedno dospělé a toho to taky nebaví…takže ho vždy jen zabalíme do folie a dáme do sklepa ![]()
@Kelsey1 píše: Více
@Atisia píše: Více
Věnec taky nemáme. Chybí na něj komponenty. Vše je na cestě. Zatím máme svíčky běžně jen v kalíšku skleněném a jedeme čajové svíčky. My jich máme strašnou spotřebu od listopadu do ledna, než končíme.
Klasický kulatý věnec nemáme nikdy. Letos přemýšlím, jak ho udělat zas jinak. Buď použiji zrnkovou kávu a dekorace nebo mini baňky a něco. Čekám, až dorazí nový běhoun dekorační ubrus do středu stolu a podle toho se uvidí, co se nám k němu bude líbit. Třeba se vrátíme na ořechovou se sklem verzi věnce. Ale každopádně jsem koupila dřevěnou podložku a takové dřevěné kalíšky na svíčky. Zbytek uvidíme.
Mě se líbí i ty dlouhé. Měla jsem ho asi 2× ale měla jsem špatnou základnu. Nic na tom nedrželo. Vůbec nevím kam se poděla. Asi mě to rozdráždi k nějaké akci, jak to tady čtu
no, věnce /svícny mám dva. Obývák a jídelna. No, a už mě to chytá
![]()
@Monchichik píše: Více
To jsme dělali, když byly děti malé. Manžel šel na záchod a ejhle, zazvonil Ježíšek a rovnou rozsvítil i stromeček ![]()
My jsme dokonce prvních pár roků měli klasické svíčky a prskavky. Ale nebavilo nás to hlídat, máme živý strom, a taky kvůli dětem, aby zvenku v okně viděly jak nám svítí, tak se koupila elektrika
@Atisia my máme obývák s kuchyní a jídelnou jednu místnost. Přesto taky chceme svíčky na jídelním stole i na konferenčním stolku. Roky jsme měli na tento způsob. Ne úplně stejný. Ale podobný. Někde se ztratil. Úplně se vypařil. Nemůžu ho v garáži najít asi druhý, třetí rok. Jinak míváme, jak jsem psala. A letos se mi líbila sada kalíšků dřevěných na Temu. Ale teprve dorazí. Tak uvidíme, jaké budou, jak se dozdobí, co k nim bude sedět. Skleničky to jistí vždy. Nepijeme vino a alkohol. Ale na svíčky jsou super
. Kolegyně si nechává u naší známé, která má květinářství dělat každý rok čerstvý adventní až na svátky. Jednak za nás je to strašně pozdě a my nemůžeme mít na stole nic voňavé, čerstvé větve. To by lákalo kocoury, ať tam lezou a větve okusují. Kulaté věnce se mi k našemu dlouhému stolu vůbec nelíbí. Vypadal tam divně. Tak volíme obdélník vždy.
Nejdříve 22.12., obvykle 23.12., jsem od mala zvyklá odpoledne 23., dříve to nemá smysl, pro mě je to znamení, že budou Vánoce a přijde Ježíšek. Navíc ho máme max do 6.1. a už to je někdy dlouho, protože akorát překáží
Koukat na stromek třeba týden, tak už se kouká a na Vánoce už to nebude ono ![]()
Jídelní stůl je spíš předváděčka, jinak sídlí na parapetu. Na ty dlouhé svícny v podstatě stačí pár skleniček starší dlouhý tác a pár šišek, kouli, ořechů a tak to udělá tu atmosku a dá to vlastně každý. Takže to není vůbec žádná věda ![]()
@Atisia u nás není na parapetu místo
. Tam sedí noví kamarádi skřítci a sob.
Vanocni atmosfera pro me prakticky konci stedrym dnem. Zdobim 4-3 tydny pred Vanoci, strasne rada se vecer divam na svetylka. Stromek mame umely a zdobeni mi zabere nekolik hodin, binec, nechapu, ze to nekdo dela na stedry den. Navic 25.vzdy jedeme pryc, tak bychom z toho vubec nic nemeli. Kdyz jsem byla mala, meli jsme to stejne.