Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dokonce i moje matka se podivovala nad tím, odkud máme ty třpytky, když strom je bez třpytek. A to vám mohu potvrdit, že zrak má z naší rodiny jako jediná v pořádku.
Potom jsem jí tam ukázala ta místa a uznala, že si jich nevšimla a opravdu po doteku to hodně pouští. To jsou taková třpytkovitá zlatavá téměř neviditelná místa, která dokáží udělat čurbes po celé domácnosti. ![]()
@Maculinka ještě mě napadlo zkusit to vysát vysavačem, ten stromek
@lucky.girl To právě vysát nejde. I když se to trousí, tak je to tam celkem napevno. ![]()
@Maculinka píše:A domnívám se, že vás klidně může nechat klidnými, kdo a kdy staví stromek. Odsuzovat člověka, že je divný jen proto, že hned nedělá vše tak, jak ostatní? Zvrácené a vaše starosti o druhé bych vážně chtěla mít. Navíc, rozhodně nepatřím ke sdílečům fotek, ať už Vánočních, nebo jakýchkoliv rodinných
Navíc, obchodní řetězce, firmy atd asi jsou také divní, když si dovolí Vánoce prezentovat již v polovině listopadu. Je to poprvé, co jsme to zkusili letos a všichni si to více užíváme, protože zkrátka jsme se v domácnosti shodli na tom, že po tom 26.12. je už ta Vánoční výzdoba taková smutná.
Zkrátka nesuďte druhé, je to jejich věc. Loni taky dost známých začalo s Vánoční výzdobou i stromkem brzo, ale nedovolila jsem si je považovat za divné a nebo se nad tím pozastavovat.
Amen.
Jinak jsem někde viděla fixační sprej přímo na třpytky. Ale to bude asi na stejném principu jako lak na vlasy. Pak jedině šup s tím do sprchy a kartáčkem pěkně okartáčovat, opláchnout. Co přežije kartáčování se už snad nesloupne. A nebo opačně, koupit nějaké šetrné ředidlo (ať ti to nesmyje i tu zelenou barvu), ať se jen rozpustí to lepidlo ![]()
@Akivasha Mě celkem pobavilo, že už se ty zdejší rýpalky neozvaly.
Každopádně děkuji za normální reakci
My už ho včera zase odzdobili a čeká v pokoji na pořádné čištění. Drahý stromek opravdu nevyhodím do koše, nejsem milionář.
Už jsme i přistoupili k tomu, že co po čištění vydrží, na to vezmeme nůžky ![]()
@Maculinka me zas pobavilo, ze nekdo, kdo neni milionar, koupi kazdy rok novy plastovy stromek. Ale kdez o prachy nejde, ale ta priroda, jak place, diky lidem, kteri maji Vanoce jako konzumni skladku umelych suntu, vcetne umelych kulicek atd.
Uz bych se neozvala, ale ty si nedas rict
viz. tvuj posledni prispevek. Smir se s tim, ze nekomu se libi na Vanoce kvalita a tradice a ze bohati lide jsou casto bohati proto, ze neutraceji za smejdy a ted nemam na mysli bohatstvi pouze financni ![]()
A pokud uz nebudu reagovat na tve prispevky, tak to neni pro tve pobaveni
ale protoze muj cas je drahocenny a proto s nim nerada plytvam
@merde píše:
@Maculinka me zas pobavilo, ze nekdo, kdo neni milionar, koupi kazdy rok novy plastovy stromek. Ale kdez o prachy nejde, ale ta priroda, jak place, diky lidem, kteri maji Vanoce jako konzumni skladku umelych suntu, vcetne umelych kulicek atd.Uz bych se neozvala, ale ty si nedas rictviz. tvuj posledni prispevek. Smir se s tim, ze nekomu se libi na Vanoce kvalita a tradice a ze bohati lide jsou casto bohati proto, ze neutraceji za smejdy a ted nemam na mysli bohatstvi pouze financni
A pokud uz nebudu reagovat na tve prispevky, tak to neni pro tve pobaveniale protoze muj cas je drahocenny a proto s nim nerada plytvam
Každý rok? To se píše kde?
A proč šmejdy? Stromeček je určitě kvalitní a vydrží roky, jen se (asi nevhodným skladování
) odlupují třpytky. Což nemohli vědět předem. Právě, že si koupila stromek na více let, takže o nějakém zbytečném utrácení nemůže být řeč. Kdyby ho teď vyhodila a koupila jiný, tak by to bylo plýtvání. Naopak se snaží najít řešení, aby k tomu nedošlo.
Máš na to svůj názor, ok, ale prosím nepřetvářej skutečnost tak, aby ti do tvého názoru seděla…
@merde píše:
@Maculinka me zas pobavilo, ze nekdo, kdo neni milionar, koupi kazdy rok novy plastovy stromek. Ale kdez o prachy nejde, ale ta priroda, jak place, diky lidem, kteri maji Vanoce jako konzumni skladku umelych suntu, vcetne umelych kulicek atd.Uz bych se neozvala, ale ty si nedas rictviz. tvuj posledni prispevek. Smir se s tim, ze nekomu se libi na Vanoce kvalita a tradice a ze bohati lide jsou casto bohati proto, ze neutraceji za smejdy a ted nemam na mysli bohatstvi pouze financni
A pokud uz nebudu reagovat na tve prispevky, tak to neni pro tve pobaveniale protoze muj cas je drahocenny a proto s nim nerada plytvam
Ty máš trošku dost, co?
Stromek jsme koupili po 12 letech, bavíš ![]()
A ty se smiř s tím, že někdo striktně tradice nepotřebuje dodržovat, protože evidentně s tím smířená nejsi
Mi je třeba úplně fuk, jak kdo slaví/neslaví Vánoce. Domnívám se, že to bylo patrné právě z mého předchozího příspěvku, který jsi nepobrala ![]()
@merde píše:
A jsou tací, kteří chrání les. Ono si koupit stromek nejméně 2 měsíce uřízlý dopředu nemá cenu. Jednou jsem zažila a už nikdy více. Peněz jako za kozu vybírat z pometel byla slast a když se 23.12. zdobil sypalo se z něho jehličí.
Já vím není na jedličku.