Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky, má někdo zkušenost s vařením v parním hrnci? Docela mě láká si ho pořídit, ale nemám ve svém okolí nikoho, kdo by jej vlastnil a nemám možnost srovnání s klasickým a parním vařením. Jasně, že se všude dočtu jak je to zdravé a rychlé, ale chybí mi názor i někoho konkrétního,než jen kecy výrobců. Takže už teď díky za případné odpovědi,Martina ![]()
Ahoj, tka já klasicky v páře (hrnec na hrnec) nevařím. Ale pořídila jsem si parní hrnec. Brambory už vařím jen v tom a taktéž zeleninu. Prostě to tam hodím, naleju vodu a zapnu časovač a jdu si třeba číst. Chutná to úplně jinak. Je to výborné. Maso v tom nevařím, protože nemám ráda vařené maso. Na to mám jiný fígl.
Za sebe ti ho můžu jen doporučit.
Mám tenhle:
http://www.mall.cz/…-vitacuisine
Jo, taky mám ten co má lemaz a super. Dělám v něm i karbanátky, jsou výborné. Fakt doporučuju. Hlavně to vaří za mě
a já mám čas na malou nebo dělat něco jiného.
Ahojky, přidám se
Já jsem parní hrnec dostala letos k vánocům a jsem naprosto spokojená. Dělám v něm brambory, rýži, knedlíky,zeleninu, přesně jak píše Lemaz, doleju vodu, zapnu časovač a jdu si po svém
Chutná to úplně jinak. Maso v tom moc nedělám, taky ho nemusím moc vařené, ale nedávno jsem si do jednoho pařáčku nakrájela kuřecí prsa na kostky, přidala porek, cibulku, trošku koření a nechala pařit a byla to mňamka
takže parní hrnec vřele doporučuji ![]()
Marti,byt tebou tak nevaham ani minutu,ja ho mam a jidlo z toho je chutove tisickrat lepsi nez z klasickeho nadobi,navic to tam jen hodis a o nic se nemusis starat,jako kdyz varis neco na sporaku.a to nejsem jedna z tech ktera by dbala na to aby jedla zdrave
hranolky,tatarka,proste same tucne a nezdrave veci to ja miluju,ale jidlo z parniho hrnce me fakt dostalo,je to uplne super,muzu jen doporucit
Mamaho to vystihla úplně přesně
taky jsem si říkala co v tom proboha budu dělat ale je to fakt mňamka.Úplně jinak než v klasických hrncích ![]()
Fígl na vaření masa bez dotyku vody
Holky, tohle jsem okoukala na jednom vařícím kanále, jen jsem ti to upravila do mé podoby.
Jakékoli maso bez kosti ochutím kořením (co mám ráda), těsně zabalím do potravinové folie, aby se k tomu nedostala voda a dám vařit do vroucí vody. Dle velikosti masa vařím 20-40 min. Je to nepopsatelně dobré. V páře jsem to ještě nezkoušela, ale vyzkouším.
hmmm dobrý tip
![]()
lemaz píše:
Fígl na vaření masa bez dotyku vodyHolky, tohle jsem okoukala na jednom vařícím kanále, jen jsem ti to upravila do mé podoby.
Jakékoli maso bez kosti ochutím kořením (co mám ráda), těsně zabalím do potravinové folie, aby se k tomu nedostala voda a dám vařit do vroucí vody. Dle velikosti masa vařím 20-40 min. Je to nepopsatelně dobré. V páře jsem to ještě nezkoušela, ale vyzkouším.
já mám stejný jako leimaz a jsem s ním moc spokojená. Původně jsem ho kupovala kvůli dietě pro syna (mononukleosa) a teď vaříme převážně v něm. Manžel si o strašně oblíbil
máte nějaké dobré recepty? taky ho mám a zatím přesně nevím, jak to všechno funguje.. jak, co, jak dlouho a tak.. ![]()
tak já taky dostala parní hrnec od Ježíška a super, vařím v něm zeleninu pro prcka, ale i pro nás, byla tam knížka receptů a hned jsem zkoušela a super
ještě bych tedy uvítala nějaké receptíky navíc, než si to úplně zažiju
takže za mě rozhodně ano ![]()
Recept pro parní hrnec: Kuřecí maso na česneku
Suroviny: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…)
Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.
Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut.
Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.
Já mám tento:
http://www.dum-zahrada-shop.cz/…presto-20-cm
a také moc velká spokojenost
Dá se použít i jako obyčejný hrnec, takže mi nepřipadá, že mám doma o další krám navíc
A ušetří i spoustu energie.
Jídlo je v něm fakt nepopsatelně lepší - o víkendu jsme dělali test s bramborovými knedlíky - část v páře, část klasicky - a chuť se absolutně nedá srovnat.
Také se v něm dá rychle ohřívat - menší kastrůlek vložím do pařáku a za chvilku je jídlo teplé. ![]()
Právě jse dovařila cukínu, no dobrá byla
Jinak samozřejmě jakoukoliv zeleninu, maso. Vařím tam i knedlíky, je to super, uvařené najednou ( mám třípatrový Tefal). Vařila jsem v něm i brambory a zeleninu na bramborový salát, doporučuju, jiná chuť a brambory nejsou tak rozblemcané.
Rýži jsem nezkoušela, můžete mi napsat jak ji děláte?
jj knedlíky už jsem taky zkoušela ( recept ) a byly skvělé
rýži jsem taky dělala, ale já mám k tomu takové skleněné mističká tak v těch, ale jinak bývá k hrnci přímo miska na rýži ![]()