Vaříte ročnímu dítěti každý den?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vaříte ročnímu dítěti každý den?
Milé maminky, dcerka měla rok a mě napadají dvě otázky. 1. vaříte dítkům každý den čerstvý oběd nebo si navaříte na dva dny. Doku byla malá kojenec a jedla takové ty jen mixy zeleniny a masa a přílohy, navařila jsem si toho víc a jednu porci schovala na druhý den do lednice, jen maso tedy denně čerstvé. Teď ale nevím, jestli v tom pokračovat nebo raději dělat denně nové, přece jen už vnímá ty chutě, tak at má změny. No a druhá otázksa. dáváte ještě někdy ovocné přersnídávky? mala mi moc nechce syrové ovoce, ale nevím, jestli v jejím věku, je přesnídávka ještě výživná. Díky za odpovědi.-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lucka0402 no ja tedy nevim, u nas ochutnava a to klidne jidlo z predesleho dne. Nejsem jiste etnikum, ktere vyhazujje uvarene jidlo, pac ho nemusou jist dva dny za sebou
Pri vsem litani kolem domacnosti, makani do prace, bych denne navarovat nezvladala. A syn ma hodne jeste sklenicky, nejak se mu nekdy nechce jist s nami, nektera jidla mu ani nedavam, protoze se mi zdaji pro deti nevhodna.
Presnidavky obcas ma, nekdy si rozvarim jablka a smicham s boruvkami, malinami apod. a dam do mrazaku. Kdyz nestihame, dostane prave takto presnidavku. Ovoce zkus davat do jogurtu - ted mu hodne do nej strouham jablka nebo banan
Příspěvek upraven 30.09.15 v 11:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by přesnídávka nebyla výživná? Malý (15 měsíců) přesnídávky zbožňuje a má je normálně na sváču.
Co se týče oběda vařím každý den, jen občas na 2 dny. Ale většinou vařím stejné jídlo nám, jen malému před dochucením odeberu. A nám vařím každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka0402 Ahoj,klidně ji navar na dva dny, ji to nevadi a klidne i to maso, za dva dny se nezkazi. A ovoce ji nenut, pokud nechce, za parctydnu bude zase jist treba to co neji ted.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. v tomto veku jsem varila tak, aby to mohlo rocni dite, tdiz pokud jsem pro vsechny uvarila na dva dny, melo to i rocni dite na dva dny.
2. presnidavku nepovazuju za vyzivnou ani pro mensi dite, vetsinou mrtve ovoce s cukrem, pripadne zahustene nejakou ryzovou mouckou, v lepsim pripade jen mrtve ovoce. V tomto veku dostavaly deti cerstve ovoce, nastrouhane jablko, hrusku, banan v celku, ruzne melouny, broskve, jahody a spol moc nechtely doted mi to ji jen jedno dite ze tri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Roční dostaávali to, co my. jen mín solené a bez pepře. Ale my ani normálně moc nekořeníme a dochucovadla nepoužívám. Vařím 1× za dva dny, takže měli 2dny stejné jídlo
přesnídávky ani jeden nejedli, ale klidně dávej, výživná je pořád stejně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja varim vetsinou kazdy den, ale jime tri (trileta, rocni a ja). Presnidavky davam jeste i te triletacce
. Cerstve ovoce jedi teda taky, ale to tak uzobavame cely den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naopak, děti jsou konzervy a mají rádi jak stabilitu ve vztazích, tak v jídle. Jim nevadí jíst pár dní stejné jídlo. Pokud tedy nemáš odpor k ohřívanému jídlu, nevidím důvod, proč bys nemohla vařit na dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři je 16. měsíců a vařím jí každý den, navařím toho víc a dám zamrazit, takže to různě kombinuji. Někdy má 2 dny stejné jídlo.. A přesnídávky odpoledne jí často, buď přesnídávka, nebo ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce holčiny. Právě denně stát u plotny se mi moc nechce, asi zvolím nějakou střední cestu, někdy na dva dny, někdy na jeden
Jen aby se z toho jídla na druhý den nevytratilo všechno dobré, že…
a máte nějaké tipy na obědy u ročního? nejsem zastáncem, že by mohla už vepřo, knedlo, zelo, či knedlíky, tak jestli máte nějaké rady na obědy, které vaříte, sem s nimi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně vař na dva dny. Já ročnímu dávala to co nám jen když jsem dělala zelí nebo kořeněný jídlo tak jsem dítěti vařila zvlášť. Přesnídávky mi nejedly ani jedna z holek, ale kolem toho roku dostaly normálně kus jablíčka do ruky (starší i dříve než v roce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co si udelat presnidavky z cerstveho ovoce? tj jenom to mixnout? ja takhle synovi podstrcim i ovoce, ktere by normalne v celku nepozrel
jako treba kiwi, nektarinky, broskve..smicham s bananem a jabkem, dam do sklenicky a je to presnidavka jak vysita
maly ma teda uz 19 mesicu, ale porad se tim necha jeste oblbnout
. Jinak co se obedu tyce, ja jsem pokracovala v obedech typu maso, zelenina, priloha bez soleni a koreneni (dokud byl ochotny to jist) a vzdycky jsem uvarila vic a cast pak zamrazila. To pak muze mit kazdy den neco jineho, pokud chces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka0402 tak zrovna to zelí je celkem zdravá záležitost
knedlík už ani tak ne, nicméně je to složením dost podobné těstovinám. Vepřové pokud je libové, tak taky neublíží
Jinak u nás se vařila jklasika - někdy svíčková, jindy spagety, pak karbanátky, v létě hodně zelenina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já hodně používám jáhly, bulgur, kuskus, vařím s hodně zeleniny a kvalitního masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka0402 povětšinou už navařím větší množství a má to 2 dny a zbytek do mrazáku. Některá jídla už jí s námi(odendám před osolením a okořeněním)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit