Příkrmy - vařit nebo koupit?

18
29.9.15 21:10

Příkrmy - vařit nebo koupit?

Ahoj holky. Vkládám svůj příspěvek do debaty a ráda bych slyšela váš názor.
Jako správná maminka, která chce pro svoje miminko to nejlepší rozhodla jsem se příkrmy vařit doma. Je to domácí, poměr si namíchám sama, dám si tam co chci a co si budeme povídat hlavně jde o cenu. Vždyť kupované je tak drahé. Dnes večer, když jsem dovařila svému 5-ti měsíčnímu broučkovi příkrmy, napadlo mě spočítat si na kolik mě to vyjde :think:. Kuřecí maso od řezníka 74,–,Kč 1/2 květáku 14,– Kč, kojenecká voda 5,– Kč, brambory máme své, mrkev také. Když za ně přihodím nějakou tu kačku + nějaké ty energie, čas u toho strávený a počtu 6 porcí masozeleninového obídku a jedné jen zeleninové do kterého pak přidám vejce, tak mi to sakumpikum vyšlo 20,– až 25,–Kč za porci ( :? jak říkám nekupovala jsem brambory a mrkev). Když má Hamánek akci, tak koupím jeden příkrm za 15,90. Co vy nato? Ráda bych slyšela vaše názory a zkušenosti. Díky Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
29.9.15 21:13

Podivej se kolik % masa je v Hamankovi a kolik davas ty… za me domaci… Kupovane jsou fajn jako nouzovka, ale pro me je to proste konzerva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21651
29.9.15 21:14

Hamánek není zrovna dobré srovnání. Pokud se za ty 4 roky nezlepšili, tak složení i chuť příšerná… Ale jinak souhlasím s tím, že patlat se s domácím se absolutně nevyplatí. Já to zkusila u starší dcery s mrkvičkou. Poté, co mi nevzala do pusy ani lžičku a já se s tím patlala půl hodiny, tak šla dobrá předsevzetí do háje a najeli jsme na kupované a byly spokojené obě. U syna jsem se už o vaření ani nepokoušela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.9.15 21:16
@geilens píše:
Podivej se kolik % masa je v Hamankovi a kolik davas ty… za me domaci… Kupovane jsou fajn jako nouzovka, ale pro me je to proste konzerva

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.9.15 21:20

Chutnala jsi ty příkrmy ze skleničky? Co ti chutnalo víc? Mně tedy ty kupované (vyjma ovocných) nechutnají. Tak je nedávám, pokud nemusím, ani dítěti. Navíc ty jsi použila jen maso a zeleninu, ve skleničkách bývá často něco levnějšího na doplnění, typicky rýže (a to i v ovocných). Kdybys měla srovnatelné složení, budeš podle mě výrazně pod cenou ze skleničky, i té v akci.

• Citovat
  • Upravit
376
29.9.15 21:20

No tak s Hamankem bych to teda nesrovnavala, kupuju sklenicky, nevarim, ale za me jedine Babylove z DM, z Rossmanu nebo Bebivita… Takze kolem tech 25-30 Kc… ;) Hlavni je kdyz te to vareni bavi… Neresila bych tech par korun, na diteti nesetrim. Ja treba jsem v kuchyni hrozna, spis nez varim tak patlam, takze radeji koupim a mam klid a cas na maleho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
29.9.15 21:21

Já tedy vařím asi mě to přijde i dráž (kupuji vše bio i maso) ale mám z toho lepší pocit :mrgreen: a hlavně to nedá žádnou práci stejně jsem dopo doma jelikož malá chodí spát. Na dovče je to určitě paráda ale dcerka mi to vůbec nevezme :nevim: asi jsem jí rozmazlila. Je to každého věc si myslím jak to vidí v těch skleničkách určo není nic špatného :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.9.15 21:22

Kupuju hipp za 60.-. Domaci vubec nechce. Jednou za tyden kdyz mam v ruce maso tak ji to udelam a vsechno vyprska, pusu zamkne a konec.

Příspěvek upraven 29.09.15 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
29.9.15 21:23

Kupovane jedine tehdy pokud v zadnem pripade neji domaci nebo jako nouzovka nekde na vylete. Moje deti nastesti tyhle konzervy s hroznou chuti nebo spis nechuti nikdy nechtely ani jedna. A to rozhodne nejsem zadna biomatka a kazdy extrem skodi, takze 14m uz ochutnala!!! ( ne pojida promrypalky) i parek a cokoladu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
29.9.15 21:28

Vařila jsem vše, ale s prvními příkrmy jsme začali koncem léta, kdy jsem měla většinu zeleniny domácí, tak nebylo moc co řešit. Maso jsem taky kupovala jen částečně, táta mi pro malou sehnal nějaké domácí, popřípadě u nás hůře sehnatelné maso. Naštěstí tohle vyváření je jen na krátké přechodné období, jak se malé trochu rozšířil jídelníček, vařila jsem stejný základ pro obě a porci pro malou jsem odebírala před osolením a kořeněním.
Nakonec to u nás dopadlo tak, že masozeleninovou skleničku neměla malá ani jednu, ovocných jsem pár koupila na zpestření jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
29.9.15 21:29

:hug: Pote, co jsem varila a mala mi snedla 2-3 lzicky maximalne (trvalo to dva mesice), me vareni preslo. Ted sklenickuju, uz se rozjedla a tak chci pomalu zase varit. Ale na penize to nepocitam.

Ale ziju v zahranici a ve slozeni tech sklenicek jsou mezi CR a Nemeckem velke rozdily, i co se tyce stejnych znacek, samozrejme ve prospech Nemecka (kde je to mimochodem i levnejsi!)

Příspěvek upraven 29.09.15 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.9.15 21:31

Tak ono hodne zalezi, co kupujes a z ceho varis. pokud jediny pristup k zelenine a masu je treba v tescu, tak to uz jsou lepsi sklenicky. myslim teda ty prirodni, kvalitni.

a jinak, ja nevim, ale vy co pisete, ze kupovane je chutove hnusne a domaci je dobre - co davate do toho domaciho? ja totiz napul varila, napul davala sklenicky. a byt kombinuju zajimave veci, tak chutove to bylo celkem fadni dokud to bylo bez soli a koreni. a v tech sklenickach mi prislo, ze to casto chutna lip. pravda ja teda nekupovala sklenicky za 15kc, ale tak za trojnasobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.9.15 21:32
@geilens píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.9.15 21:32

Kdyby to jedla, tak klidně kupuju ty nejdražší :mrgreen: Nechtěla ani kupovaný, ani domácí šlichty, začala jíst až normální jídlo na kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.9.15 21:33

@natalie01 Moje dítě příkrmy ode mě nesneslo. Prostě to nejedla. Zkoušela jsem, mixovala, a nic. Hipp jsem odmítla kupovat, takže nakonec dítě přes půl roku jedlo jenom Gemüsereis mit Hühnchen a Gemüsespaghetti mit Pute z dm (Hamánky, babydream apod. nechtěla, a já se jí teda nedivím, bylo to hnusný, kór ten babydream). Ale zase to jedla studený :D (nemusela jsem nikde hledat mikrovlnku apod.).

No a následky to na ní nezanechalo. Když jsme přešly na „normální“ jídlo, tak zase od té doby odmítá kupované. Někdy bych si TAK přála, abych jí po příchodu domů jen ohřála mističku s těstovinami nebo tak (i ten Hipp jsem koupila) a nemusela vyvářet a chystat - a netkne se toho, prská, odmítá, prostě ne.

Neřešila bych to. Pokud Ti jí oboje, dělej, co je Tobě příjemné. IMHO pokud nemáš všechno svoje a bio, stejně nevíš, jestli to, co mixuješ, je nejlepší - hormony v kuřeti, stoply plísně v zelenině… Obojí má svoje, tak bych se rozhodla podle pocitu.

Ale teda pokud by to šlo, nakupovala bych v dm - mají to tam bio, není to drahé, a fakt ani mně nevadilo olíznout lžičku. Ty levnější značky, to bývá hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí