Varná deska a kočka bytě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Varná deska a kočka bytě
Ahoj, chystáme se rekonstruovat kuchyň. Nyní máme starou elektrickou varnou desku, která se zapíná manuálně pomocí otočných knoflíků. Chtěli bychom novou, opět elektrickou (ne indukční), ale s dotykovým ovládáním. Nikdy by mě nic takového nenapadlo, ale švagr mi dnes řekl, že oni takovou desku mají, a že když přes to dotykové ovládání přejde jejich kočka, hravě tu desku zapne. Tak mě to hodně vyděsilo.
Majitelé koček, zajímá mě, zda s tím máte podobnou zkušenost a případně, jak to řešíte ![]()
Vím, že řešením by byly zase buď manuální knoflíky (ty jsem nechtěla kvůli dětem) a nebo deska indukční, u které požáry nehrozí (např. kdyby na desce omylem zůstalo ležet něco, co tam nepatří). Té indukci jsem se ale chtěla také vyhnout…
Díky za zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Náš kocour zvládne zapnout i indukční desku
Přes noc se snažíme zamezit kocourovi přístup do kuchyně.. Jsou tam i jiné zajímavé věci, se kterými by si rád hrál. Hlavně, když to padá na zem.
Během dne lítá po venku nebo jsme tam my, tak ohlídáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame kocky tri. Na linku nesmi ale nekdy tam skoci potvory
. Mame indukci taky dotykove ovladani, parkrat se stalo ze to zaply ale od te doby to zamykam je tam zamek ovladani to maji snad uz vsechny dotykove desky. A problem vyresen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Indukce je nejlepší, už bych nechtěla nic jinýho. Podívej se po nějaké desce s dětskou pojistkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledejte takovou desku, která má pojistku (spíš než „kočičí“ se bude jmenovat „dětská“
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hledej takovou, co má dětskou pojistku, dá se zamknout. To kočka snad nezvladne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Indukce je nejlepší, už bych nechtěla nic jinýho. Podívej se po nějaké desce s dětskou pojistkou.
Za mě teda indukce děs.
Koupila bych dotykovou s dětskou pojistkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme teda indukci (ale to ovládání bude stejné) a je tam pojistka. Kočka tam nechodí, ale dítě, když tam blbě hrábne ručičkou, tak ji zapne. Popř. když mi tam přeteče voda. Indukce má ohromnou výhodu - hřeje, jen když na plotýnce stojí hrnec. Takže prázdnou varnou desku kočka nezapne, ani kdyby zvládla odjistit pojistku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Máme teda indukci (ale to ovládání bude stejné) a je tam pojistka. Kočka tam nechodí, ale dítě, když tam blbě hrábne ručičkou, tak ji zapne. Popř. když mi tam přeteče voda. Indukce má ohromnou výhodu - hřeje, jen když na plotýnce stojí hrnec. Takže prázdnou varnou desku kočka nezapne, ani kdyby zvládla odjistit pojistku
No ona jí zapne, ale deska se zase sama po nějaké chvilce vypne, pokud nedetekuje kovový předmět na varné ploše
Mě přes desku leze dcera pro skleničky
Občas jí zapne, zapípá a zase se vypne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapínáme dětskou pojistku, dneska už to snad mají všechny desky, případně vybírat jen s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám indukci a za mě super mám to s pojistkou takže když dovarim nebo někam jdu tak zamykam a nemůže se nic stát.. Kočka by to zapnout neměla leda by byla tak chytrá a dlouho držela to dotykové tlačítko 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za zkušenosti, o dětské pojistce jsem nevěděla ![]()
Tak je to vyřešeno. Ještěže se o tom švagr zmínil, jinak bychom asi byli dost nešťastní.
Ještě jednou díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misasisi píše:
Mám indukci a za mě super mám to s pojistkou takže když dovarim nebo někam jdu tak zamykam a nemůže se nic stát.. Kočka by to zapnout neměla leda by byla tak chytrá a dlouho držela to dotykové tlačítko 😂
No chytrou kočku my rozhodně nemáme
ale náhoda je blbec že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomassss to je fakt 😂ale myslím si že by to mělo být v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit