Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lacenko:20km to neni je to min ale i tak.Jinak driv se opravdu jezdilo sanitkou ptala jsem se tety a to dokonce s Obilnaku do Bohunic.Coz je kousek.No ale snad si to rozmysli do te doby.A bud rekne nam nebo nekomu jinemu nebo snad pritel nekoho sezene.Navic s tema vecima taky si myslim ze nevi kdy porodi.A kdyz by to bylo driv tak jak tady nekdo psal tak energii opravdu si myslim by rozhodne nemela.
Já se dost podivuji, že zakladatelka má potřebu řešit cizí problémy na internetu.
Pokud jsi na to té kamarádce řekla svůj názor a nabídneš jí pomoc nebo navrhneš řešení, tak už to dál není podle mého názoru namístě rozebírat.
Nechápu smysl této diskuse, proč strkáš tímto způsobem nos do záležitostí, po kterých ti nic není?
Vzhledem ktomu ze jsem se ptala na nazor tak se to nakonec zvrhlo v diskusi.Jak uz jednou je nekde napsane.
Tak já bych asi také nejela z porodnice autobuse.Asi je to hlavně pohodlnost.Jinak jsem htaké jezdila s miminkem autobusem. Co se týká výbavičky,u prvního dítěte jsem jí pořizovala měsíc před porodem.Neznamená to,že jsem se na mimi netěšila.nemohla jsem se ho dočkat,ale neměla jsem potřebu nějak moc brzo nakupovat.V dnešní době se to dá nakoupit za jeden den.Tenkrát jsme dvakrát vyrazili na nákup a celou výbavu jsme měli doma.A postýlku jsme montovali až když jsem přijela z porodnice. A nepřipadám si jako hrozná matka.
Tak já připojím svůj názor - kámoška se rozhodla a tobě se její názor nelíbí. Fajn, ale je to její rozhodnutí a je dospělá. Snad ví, co dělá a pokud změní názor, ví, jestli jí můžeš pomoci nebo ne. Řešit věci druhých a říkat jim, že se mají chovat podle nás není pomoc, ale nátlak.
Jo a kousek historie. U nás auto v rodině bylo, ale máti se bála jet v zimě, sanitka jí neodvezla, takže mě vezla v lednu autobusem. A rozhodně prý nebyla jediná i když to bylo za komančů a auta už byly.
No taky bych busem nejela, ale ne ani tak kvůli bacilům btw představte si kolik lidí vám na mimi už nachrchlalo v porodnici. Já na tom byla 4. den po porodu fyzicky dost bídně a nezvedla jsem sama ani autosedačku s miminem, natož abych soukala kočár do autobusu.
A s tou výbavou zas není spěch, já to zmákla všechno nakoupit za cca 3 dny (spoustu věcí přes internet) a den před porodem jsem ještě žehlila vypraný hadříky
(ať nepere moc brzy, aby se to neválelo dlouho ve skříni). A v dnešní době je lépe nakupovat předem míň než víc, když zjistí, že jí něco chybí, prostě pošle tatíka do tesca.