Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam kamaradku termin porodu ma v pulce kvetna.Bydli kousek za Brnem asi 20minut autobusem.Nemaji auto a s porodnice se rozhodla jet s mimcem autobusem chce ho mit v kocarku.Ze je to pekne blbej napad?Cestovat takhle s malim mimcem.CO SI O TOM MYSLITE?Nebo si to myslim akorat ja ze je to blbej napad.
Tak já jsem teda stejného názoru!!!
Toto by mě teda fakt nenapadlo!
Já sice chápu, že je spousta lidí co nemají auto, ale vždycky se to dá nějak zařídit - půjčit si auto, požádat někoho z rodiny a kdyby bylo nejhůř tak bych jela i taxíkem (ale to je až úplně nejposlednější možnost, ptorože taxík asi taky nebude zrovna to pravé ořechové), ale autobus je fakt blbost - teda dle mého názoru!!!
Je tam přece tolik „chrblalů“ a bacilů a tak malinkaté miminečko by mělo být chvíli bez kontaktu s lidma.
Třeba si to ještě kamarádka rozmyslí a vymyslí nějaký náhradní plán!
Já bych poprosila někoho z rodiny ať pro nás přijede, popřípadě kamrádku.
Souhlasím s holkama. Jen mě napadlo, zda by si nemohla objednat sanitku.
Tak já jsem stejnýho názoru jako ty.
Taky mi to přijde jako blbý. Je sice pravda, že když není auto, je to složitý, ale já bych tak malinký mimísko do budu nevzala.
Ty jo, tak je teda fakt mazec, to by mě ani ve snu nenapadlo jet s novorozencem sockou… snad někoho s autem sežene a mimčo se dostane domu v pořádku.
A jak jí to napadlo? Jak ten kočárek do porodnice dostanou? Že ho tam tím busem někdo přiveze? Není to zbytečně složitý?? Jestli bydlí 20min. od Brna, bude to nejspíš nějaká vesnice, proboha tam se snad lidi znají a pomáhají si…
Busem ať nejezdí, jednak riziko pro novorozence (bacily), jak psaly holky výše a taky, co si vzpomínám, ani mně nebylo zrovna nejlíp na cestování dopravou…když bych si představila, že budu muset jet nejdřív MHD někam, kde přestoupím na spoj domů…brrr. To fakt raději toho taxíka… Na sanitku nevím, jestli mají nárok, ale zeptala bych se být ona, možná ano…
A má autosedačku?
Pokud ne, tak může mít kamarádů s autem hafo a stejně je to naprd.
Pokud by mi nic jiného nezbývalo, tak bych tím busem jela, přes boudu přehodila plínu, ať mi tam nikdo nenaprská a snažila se jet mimo špičku.A asi bych se snažila protáhnout svůj pobyt v porodnici na co nejdýl.
Ale pokud jí chceš pomoct a tu sedačku nemá, tak jí pomoz najít někoho, kdo jí půjčí.
no ja bych autobusem taky nejela…
A ty ses odkud? Ze bys pro ne mohla vyslat vaseho tatinka s autem…
K.
No tu sedacku mam ja doma a vi to moc dobre a to auto ze mame taky vi.A ze kousek od ni par metru bydli kamarad kterej ma taky auto vi.Ja mam doma tedka 2mesicni mimi.Porodnici mam asi 5-10minut pesky a malou jsme prevazeli taky v aute.
A ze ju kdokoliv preveze tak vi.S ni je to na tezko.Nema doma jeste nachystanou postylku ani vybavicku nachystanou. proste a jednoduse je fakt na hlavu.
Jo holky, ještě jeden takový poznatek z vlastní zkušenosti!!!
Každý řidič taky do autobusu kočárek nevezme!!!
Kdysi se mi nechtělo jet autem, že si s malým uděláme výlet a pojedeme se sporťákem (Jané Slalom) autobusem ke kamarádce - je to taky cca 20 km od Zlína a nevzali mě 2 řidiči do autobusu a já jsem čekala přes 1,5 hodiny než mě nějaký řidič vzal
![]()
Jo a to byl můj poslední zážitek s autobusem a s MHD celkově!
Už jsou to víc než 2 roky co jsem nejela MHD
![]()
kattkka píše:
S rodinou ma sice horsi ani ona ani pritel nejsou puvodem s Brna.Ale i tak ma moznost nekoho s kamaradu.A s autem jejich plno.Jako napsala krasnou vetu zvladli to jini mi taky.Ale je pravdou ze nikoho kdo cestoval s tak malim mimcem busem neznam teda aspon ja.
A co si chce dokazovat? Tady už nepůjde jen o ní, to víš, že by to nejspíš zvládla, ale proč? Co když bude zrovna blbý počasí? Asi je jim hloupý někoho se prosit, ale co Ty jako její kamarádka, bys jí pomoc nabídnout nemohla? Třeba si tím o ni říká… nevím, to je můj pocit…