Váš názor - dítě po nemoci a oslava...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.9.11 09:17

Váš názor -dítě a nebo oslava..

Dobrý den. řeším takovou věc a zajímal by mě váš názor.
Malý měl týden spálovou angínu. Dneska dobral antibiotika, poslední večer, pomalu můžem chodit ven.
Rodina tchýně dělá zítra velkou oslavu. Je v sále o více lidí. Dělají to v týdni, protože přijedou nějací známí z Ameriky a jindy to nejde…Tchýnima máma slaví 70, takže manžela babička. Řeším, jestli máme jít.. Spíš je otázkou bude tak hodně dětí :think: přemýšlím, jestli to ještě i pro malého neni brzy..
Děda je onklolog v pokročilém stavu, bude tam i pár děti a hodně lidí..
Upřímně.. neche se mi tam, ale právě nevím, jestli výmluva je oprávněná, protože na druhou stranu oni jsou hodně slavící rodina a tchýně by nejraději, nemoc nenemoc, nahnala celou rodinu :zed:
Rada běžte na chvili nelapne, protože buď jít a nebone, protože jak by tam člvoěk už byl, tak by byla víc naštvaná, že už jdem, když už jsme tam, tak i pár hodin tam zůstat můžem.
Děkuji za názory, jestli jít nejít. IOravdu mi teď jde spíš o malého a hlavně i ty děcka tam a děda, nevím, jestli se ještě dá nakazit, kde jsme u dobří ale dobýráme léky :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
12.9.11 09:21

Tak nakažlivý už malý není, ale spíš bych řekla, že po nemoci a těch ATB bude mít oslabenou imunitu a chytne tam on něco dalšího, než že by někoho nakazil.

I když píšeš, že jít na chvíli je nemožné, udělala bych to tak, ať se vztekají, jak chtějí, za nohu ke stolu tě snad nepřivážou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
12.9.11 09:21

Podle mě to bude ještě brzy, uvidí tam ostatní děti-podle toho kolik mu je a bude chtít běhat a slyšela jesm ,že spálová angína se ráda vrací :nevim: Zkušenost teda nemám,ale asi bych nešla měla by to pochopit a nebo jí řekni, že mu není ještě dobře aby jsi neměla pak problémy - známe tchýně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
12.9.11 09:24

Taky bych nešla, malý je ted oslabený po nemoci a antibiotikách, řekla bych jim, že je pořád bere, oni nevědí, kdy je dobral..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.9.11 09:30

Hele, víš, jak já to dělám? Ale neměla bych to tady takhle nahlas … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Když mám pocit, že kluci ještě k tomu nejsou, ptám se své lékařky, jaký na to má názor. Už mně zná, takže se směje - a zastane se mně.
„Paní doktorko, od pondělka má chřipku, dneska je pátek, už je relativně v cajku, ale v neděli máme rodinnou oslavu, jednak enchci, aby tam od někoho něco chytil, a jednak, aby někoho nakazil …“
„Jasně, ať je ještě v neděli raději doma, a v pondělí, jak budete vidět, tak může do školky.“

Takže pak mám prostě od lékařky potvrzeno (to řekla paní doktorka, a to je prostě svaté :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) - že na procházku v neděli odpoledne jít může, ale kolektivu by se ještě měl zdržet …

Za mně - jestli máš pocit, že by tam být neměl, věř svému mateřskému instinktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
12.9.11 09:38

po dobraných ATB by se ještě tak 3 dny nemělo do kolektivu, ideálně týden. klárka když měla ATB a dobrala je třeba v úterý, tak jsem ji ještě do konce týdne nechávala doma, aby se dala úplně do kupy. dítě už infekční není. ale má nabořenou imunitu a je velké riziko, že by mohlo zase něco chytit. a po spálové angíně se speciálně doporučuje ještě týden klidový režim, aby se nevrátila. kamarádka s tím takhle u své holčičky bojovala natřikrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.11 09:38

No tak klasicky po antibiotikách se nechává dítě ještě do konce týdne doma, pak teprve do školy/školky, navíc po takovýhle nemoci co se ráda vrací rozhodně NE a to at´se třeba postaví tchýně na hlavu :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.09.11 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
12.9.11 09:39

V případě potřeby jsem použila stejnou taktiku jako Emilie. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.9.11 09:45

já bych nešla..
streptokok není žádná sranda, teď dobral antb, ještě je oslabený, může ledasco chytnout znovu, budou tam děti, bude ho to svádět běhat, řádit, měl by být ještě více v klidu.
nakažlivý není, ale je náchylný na chycení něčeho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.9.11 09:46
Emilie píše:
Hele, víš, jak já to dělám? Ale neměla bych to tady takhle nahlas … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Když mám pocit, že kluci ještě k tomu nejsou, ptám se své lékařky, jaký na to má názor. Už mně zná, takže se směje - a zastane se mně.
„Paní doktorko, od pondělka má chřipku, dneska je pátek, už je relativně v cajku, ale v neděli máme rodinnou oslavu, jednak enchci, aby tam od někoho něco chytil, a jednak, aby někoho nakazil …“
„Jasně, ať je ještě v neděli raději doma, a v pondělí, jak budete vidět, tak může do školky.“

Takže pak mám prostě od lékařky potvrzeno (to řekla paní doktorka, a to je prostě svaté :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) - že na procházku v neděli odpoledne jít může, ale kolektivu by se ještě měl zdržet …

Za mně - jestli máš pocit, že by tam být neměl, věř svému mateřskému instinktu.

chtěla jsem poradit to samé, prostě paní doktorka nedoporučuje a hotovo. Myslím, že pokud tam budou jiné děti, tak to pro něho není dobré, mohl by se nakazit, má oslabenou imunitu a nebo známe děti budou
tam lítat a on by měl být po nemoci ještě v klidu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.9.11 09:47

emilie, super taktika !! co řekl dr., je svaté 8-) u nás je to teda naštěstí tak, že rozhodujeme my jako rodiče, a nikdo se nás neptá a nepátrá, ale tohle je super nápad!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
12.9.11 10:12

Já bych nešla,dobral atb,může mít oslabenou imunitu, bála bych se ,aby nechytil ještě něco dalšího.
Prostě bych se omluvila a když by se vztekali,řekla bych to co Emilie - doktorka zakázala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.9.11 10:21

Ahoj, já bych to probrala s doktorkou (vím, co by řekla) a její stanovisko tlumočila rodině. Takže bych nešla :mrgreen: .

Jiná by byla, kdybych tam chtěla jít, třeba proto, že některé příbuzné jinak nevídám. Ale to bych šla bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
12.9.11 10:23

Taky bych nešla…
Tchýně netchýně, oslava neoslava, prostě se mi jako matce zdá, že to může být pro mé dítě nebezpečné, protože má oslabenou imunitu a tím to hasne :wink: Ty jsi máma a záleží jen na tom, co si myslíš ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.11 10:27

Manželovi jsem řekla, že může jít i sám :think: Já zase nechci, aby tam nešel…
Oni třeba vidí, že jdu s malým ven v kočárku, jsou mu přes dva roky a už prostě, že ven jdem atam , ne :roll: ..
Jenomže je rozdíl si vzít kočárek a jít na procházku se sestrou a nebo zajít na půl hodinky se pohoupat než půl dne někde vyloženě divočit.. Budou tam děti jeho věku a to jsou hrozní divočáci :nevim: ..
DOktorka mi řekla, že venmůžem, ale v klidu, projít se, na procházku třeba hodinku nebo na balkon..atd.
Nebo byste ještě nechodily vůbec ven?? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí