Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak nakažlivý už malý není, ale spíš bych řekla, že po nemoci a těch ATB bude mít oslabenou imunitu a chytne tam on něco dalšího, než že by někoho nakazil.
I když píšeš, že jít na chvíli je nemožné, udělala bych to tak, ať se vztekají, jak chtějí, za nohu ke stolu tě snad nepřivážou…
Podle mě to bude ještě brzy, uvidí tam ostatní děti-podle toho kolik mu je a bude chtít běhat a slyšela jesm ,že spálová angína se ráda vrací
Zkušenost teda nemám,ale asi bych nešla měla by to pochopit a nebo jí řekni, že mu není ještě dobře aby jsi neměla pak problémy - známe tchýně ![]()
Taky bych nešla, malý je ted oslabený po nemoci a antibiotikách, řekla bych jim, že je pořád bere, oni nevědí, kdy je dobral..
Hele, víš, jak já to dělám? Ale neměla bych to tady takhle nahlas …
![]()
Když mám pocit, že kluci ještě k tomu nejsou, ptám se své lékařky, jaký na to má názor. Už mně zná, takže se směje - a zastane se mně.
„Paní doktorko, od pondělka má chřipku, dneska je pátek, už je relativně v cajku, ale v neděli máme rodinnou oslavu, jednak enchci, aby tam od někoho něco chytil, a jednak, aby někoho nakazil …“
„Jasně, ať je ještě v neděli raději doma, a v pondělí, jak budete vidět, tak může do školky.“
Takže pak mám prostě od lékařky potvrzeno (to řekla paní doktorka, a to je prostě svaté
) - že na procházku v neděli odpoledne jít může, ale kolektivu by se ještě měl zdržet …
Za mně - jestli máš pocit, že by tam být neměl, věř svému mateřskému instinktu.
po dobraných ATB by se ještě tak 3 dny nemělo do kolektivu, ideálně týden. klárka když měla ATB a dobrala je třeba v úterý, tak jsem ji ještě do konce týdne nechávala doma, aby se dala úplně do kupy. dítě už infekční není. ale má nabořenou imunitu a je velké riziko, že by mohlo zase něco chytit. a po spálové angíně se speciálně doporučuje ještě týden klidový režim, aby se nevrátila. kamarádka s tím takhle u své holčičky bojovala natřikrát…
No tak klasicky po antibiotikách se nechává dítě ještě do konce týdne doma, pak teprve do školy/školky, navíc po takovýhle nemoci co se ráda vrací rozhodně NE a to at´se třeba postaví tchýně na hlavu ![]()
Příspěvek upraven 12.09.11 v 09:40
já bych nešla..
streptokok není žádná sranda, teď dobral antb, ještě je oslabený, může ledasco chytnout znovu, budou tam děti, bude ho to svádět běhat, řádit, měl by být ještě více v klidu.
nakažlivý není, ale je náchylný na chycení něčeho dalšího.
Emilie píše:
Hele, víš, jak já to dělám? Ale neměla bych to tady takhle nahlas …![]()
![]()
![]()
Když mám pocit, že kluci ještě k tomu nejsou, ptám se své lékařky, jaký na to má názor. Už mně zná, takže se směje - a zastane se mně.
„Paní doktorko, od pondělka má chřipku, dneska je pátek, už je relativně v cajku, ale v neděli máme rodinnou oslavu, jednak enchci, aby tam od někoho něco chytil, a jednak, aby někoho nakazil …“
„Jasně, ať je ještě v neděli raději doma, a v pondělí, jak budete vidět, tak může do školky.“Takže pak mám prostě od lékařky potvrzeno (to řekla paní doktorka, a to je prostě svaté
Za mně - jestli máš pocit, že by tam být neměl, věř svému mateřskému instinktu.![]()
![]()
) - že na procházku v neděli odpoledne jít může, ale kolektivu by se ještě měl zdržet …
chtěla jsem poradit to samé, prostě paní doktorka nedoporučuje a hotovo. Myslím, že pokud tam budou jiné děti, tak to pro něho není dobré, mohl by se nakazit, má oslabenou imunitu a nebo známe děti budou
tam lítat a on by měl být po nemoci ještě v klidu. ![]()
emilie, super taktika !! co řekl dr., je svaté
u nás je to teda naštěstí tak, že rozhodujeme my jako rodiče, a nikdo se nás neptá a nepátrá, ale tohle je super nápad!!
Já bych nešla,dobral atb,může mít oslabenou imunitu, bála bych se ,aby nechytil ještě něco dalšího.
Prostě bych se omluvila a když by se vztekali,řekla bych to co Emilie - doktorka zakázala ![]()
Ahoj, já bych to probrala s doktorkou (vím, co by řekla) a její stanovisko tlumočila rodině. Takže bych nešla
.
Jiná by byla, kdybych tam chtěla jít, třeba proto, že některé příbuzné jinak nevídám. Ale to bych šla bez dítěte.
Taky bych nešla…
Tchýně netchýně, oslava neoslava, prostě se mi jako matce zdá, že to může být pro mé dítě nebezpečné, protože má oslabenou imunitu a tím to hasne
Ty jsi máma a záleží jen na tom, co si myslíš ty ![]()
Manželovi jsem řekla, že může jít i sám
Já zase nechci, aby tam nešel…
Oni třeba vidí, že jdu s malým ven v kočárku, jsou mu přes dva roky a už prostě, že ven jdem atam , ne
..
Jenomže je rozdíl si vzít kočárek a jít na procházku se sestrou a nebo zajít na půl hodinky se pohoupat než půl dne někde vyloženě divočit.. Budou tam děti jeho věku a to jsou hrozní divočáci
..
DOktorka mi řekla, že venmůžem, ale v klidu, projít se, na procházku třeba hodinku nebo na balkon..atd.
Nebo byste ještě nechodily vůbec ven?? ![]()
Dobrý den. řeším takovou věc a zajímal by mě váš názor.
přemýšlím, jestli to ještě i pro malého neni brzy..

Malý měl týden spálovou angínu. Dneska dobral antibiotika, poslední večer, pomalu můžem chodit ven.
Rodina tchýně dělá zítra velkou oslavu. Je v sále o více lidí. Dělají to v týdni, protože přijedou nějací známí z Ameriky a jindy to nejde…Tchýnima máma slaví 70, takže manžela babička. Řeším, jestli máme jít.. Spíš je otázkou bude tak hodně dětí
Děda je onklolog v pokročilém stavu, bude tam i pár děti a hodně lidí..
Upřímně.. neche se mi tam, ale právě nevím, jestli výmluva je oprávněná, protože na druhou stranu oni jsou hodně slavící rodina a tchýně by nejraději, nemoc nenemoc, nahnala celou rodinu
Rada běžte na chvili nelapne, protože buď jít a nebone, protože jak by tam člvoěk už byl, tak by byla víc naštvaná, že už jdem, když už jsme tam, tak i pár hodin tam zůstat můžem.
Děkuji za názory, jestli jít nejít. IOravdu mi teď jde spíš o malého a hlavně i ty děcka tam a děda, nevím, jestli se ještě dá nakazit, kde jsme u dobří ale dobýráme léky