Digitální teploměr- zkušenosti?

6423
10.9.11 18:35

Digitální teploměr

Zdravím maminy :mavam:
Prosím o radu a zkušenosti,mám digitální teploměr exa therm,kupovaný v lékarni a dnes poprvé mně zmátnul :nevim:
Syn má od rána teploty a před chvíli jsem mu měrila po 3 hodinách od sirupu na horečku a ukázal mi 37,9 v zadečku měříme,ale nepřišel mi až tak teplej,tak 2.pokus mněl 37,5,což jsem valila oči a ještě do třetice jsem změřila a to mněl 37,7,takže vůbec nevím jak je to možné že 3× po sobě mi ukáže pokaždé jinou teplotu.Stalo se vám to taky? Teď nevím jestli mám koupit jiný teploměr,jsem zmatená z něj :nevim:
Máte taky stejnou nebo podobnou zkušenost?
Předem děkuji za zkušenosti :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
10.9.11 19:04

Já digitálům nevěřím :nevim: Měříme normálním…

Někdo doporučuje nechat teploměr ještě po zapípání aby teplota jakoby doběhla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.9.11 19:09

Záleží na teploměru. Já mám pro malýho Thermoval Rapid a to je něco podobného co píšeš, prostě je tak rychlej, že to přesně nedokáže změřit :nevim:
Pro sebe mám OMRON a ten je mnohem lepší, tři měření po sobě jsem zkoušela a pokaždé stejná teplota :palec: A navíc má paměť na jedno číslo, což se mi docela hodí
 http://www.aaaleky.cz/…uk-sig-68113

• Citovat
  • Upravit
teresa20
10.9.11 19:13

tady jsou testy teploměrů - http://ekonomika.idnes.cz/…priloha.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
17310
10.9.11 19:20
madi píše:

máme vítěz testu a měří na ..... :twisted: V práci používáme digitálnáí čelový teploměr-taky měří na dvě věci,na dětském používali digitál nevím značku,malýmu měřili 36,8 a měl 38,1 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.9.11 19:24
verenika píše:
madi píše:
máme vítěz testu a měří na ..... :twisted: V práci používáme digitálnáí čelový teploměr-taky měří na dvě věci,na dětském používali digitál nevím značku,malýmu měřili 36,8 a měl 38,1 :roll:

No dyť jsem psala, že ho máme a že dobře neměří :lol: Ale s tím druhým mám zkušenost dobrou :wink: Měří líp, možná proto, že není za 5 sekund změřeno, ale trvá to dýl

• Citovat
  • Upravit
9859
10.9.11 19:25

Digi máme doma tři a každej měří jinak, dokonce jsme pořídili ten do ucha a opět, měří jinak, než ostatní. U toho mimča je to dost důležitý a každá desetina stupně pro mě rozhodující a tak jsem se vytočila a sehnala ten klasický. On už se teda nevyrábí ten rtuťový, je tam něco jiného, ale podle mě měří nejlíp. Každopádně je to na prd v tom, že naměřit teplotu trvá fakt věčnost oproti digitálu, to si člověk musí vybrat no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.9.11 19:26
MirušeProdigy píše:
Digi máme doma tři a každej měří jinak, dokonce jsme pořídili ten do ucha a opět, měří jinak, než ostatní. U toho mimča je to dost důležitý a každá desetina stupně pro mě rozhodující a tak jsem se vytočila a sehnala ten klasický. On už se teda nevyrábí ten rtuťový, je tam něco jiného, ale podle mě měří nejlíp. Každopádně je to na prd v tom, že naměřit teplotu trvá fakt věčnost oproti digitálu, to si člověk musí vybrat no :nevim:

A sklepat ho je očistec :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.9.11 19:27

JJ, je to lihovej teploměr a sklepávat jde špatně, lékárnice mi ho právě vůbec nedoporučovala :nevim: ale nezkoušela jsem ho
nejlepší byly rtuťové rychloběžky :-D

• Citovat
  • Upravit
6423
10.9.11 19:49

madi díky za odkaz a ten co mám doma má taky pamět na jedno číslo

MirušeProdigi–ten klasický mám doma a asi ho vyzkouším,akorát doufám,že mi to děti vydržej tu dobu,než to změří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.9.11 19:52
mamina25 píše:
madi díky za odkaz a ten co mám doma má taky pamět na jedno čísloMirušeProdigi–ten klasický mám doma a asi ho vyzkouším,akorát doufám,že mi to děti vydržej tu dobu,než to změří :roll:

To je právě ono, včera jsem ho skoro nezměřila ani tím thermovalem za 5 sekund, jak sebou mrskal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6423
10.9.11 20:04

madi: jo to kluk tomu je 2 roky a 8 mesicu ten je v pohode,on kupodivu drží,ale holka tý jsou 3 měsíce a ona sebou hází a kope nožičkama,u ní mám problém i s tím digitálníma to je rychlovka,no jsem zvědavá zkusím to zítra ráno na synovi :think: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
10.9.11 20:33

U digitalniho teploměru musís udecist jeste pul stupne.. Pokud měříš v zadečku a zavedes ho hloubeji, tak taky nameři vic.

• Citovat
  • Upravit
2183
10.9.11 20:38
sikinka16 píše:
U digitalniho teploměru musís udecist jeste pul stupne.. Pokud měříš v zadečku a zavedes ho hloubeji, tak taky nameři vic.

u obyč taky samozřejmě !!

mužete mi prosím doporučit čelní digitální bez dotyku, který opravdu měří? mám doma topcom který se musí přikládat a zrovna přesný není a to stál 800,– :zed: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.9.11 20:44
verenika píše:
madi píše:
máme vítěz testu a měří na ..... :twisted: V práci používáme digitálnáí čelový teploměr-taky měří na dvě věci,na dětském používali digitál nevím značku,malýmu měřili 36,8 a měl 38,1 :roll:

Takly máme vítěze testu a souhlasím s Tebou, je k ničemu. Měří mi 3× za sebou jinou teplotu. Chtěla jsem klasickou rychloběžku, ale ve třech lékárnách mi řekli, že už se nic takového nedělá, jen prý digitál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí