Jak dostat do 4leťáka penicilin tabletu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
112
10.9.11 07:55

Jak dostat do 4leťáka penicilin tabletu?

Syn 4roky má od včera antibiotika na spálu. Jelikož ji má už podruhé po 3ech měsících, dostal Penicilin v tabletách (před tím bral Ospen, dle Dr. na pohotovosti pravděpodobne mu zcela nezabral, proto teď účinnější penicilin) první rozmačknutou tabletu spolkl, když jsem mu na ni kápla jahodový sirup, ani nevím, jestli se to může. Ale podruhé již odmítl, že je to hnusný, no nějak jsme do to něj vpravili. Nemáte tip, jak to do něj dostat? Můžu na to třeba kápnout med? Nebo to mám radši zkusi v lékármě vyměnit za jiná ATB? Bude to brát ještě 28krát, přece se s ním nebudu prát… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
10.9.11 08:10

Léky obecně by se neměly drtit.......MOje děti měly vždy zatím sirup, ale zkusila bych třeba rozpůlit nebo rozčtvrtit a nastrkat do jogurtu, tvarohu, nebo zablit do šunky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
112
10.9.11 08:17

neměly by se drtit? on by to asi v šunce nedal, nevím jak to chutná, je to hořké? marťánky nebo preventan normálně rozchroupe a sní… ale ten panicilin je asi nedobrej :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
10.9.11 08:18

Já si vzpomínám, že když jsem byla malá, tak mi naši léky podávali jedině rozdrcený, jinak by je do mě nedostali…a přežila jsem to :mrgreen: Samozřejmě to bylo hnusný, ale pokaždé to nějak okecali, že jsem to nakonec prostě snědla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
10.9.11 08:19
Danylla píše:
neměly by se drtit? on by to asi v šunce nedal, nevím jak to chutná, je to hořké? marťánky nebo preventan normálně rozchroupe a sní… ale ten panicilin je asi nedobrej :-(

Je to hodně hořké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.9.11 08:22

pro mě byl penicilin trest - jako dítě jsem prášky spolka jen rozdrcené a penicilin je teda faááák hnusnej.

Zkusila bych rozdrtit na lžičku a kápnout něco sladkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.9.11 08:23

teď jsem volala do lékárny, tak prý to rozdrtit můžu a smíchat s kdečím, jen ne s mléčnýmy výrobky - holt, zkusím ten med… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.9.11 08:35
Danylla píše:
teď jsem volala do lékárny, tak prý to rozdrtit můžu a smíchat s kdečím, jen ne s mléčnýmy výrobky - holt, zkusím ten med… díky

No vidiš, tak se drtit může.......Tak to nějak zvládnete.....
Pro mě byl nejhorší - v dětství solutan- kapky.Prášky se spolkly a zapily, ale ty kapky byly fakt strašný

• Citovat
  • Upravit
1723
10.9.11 08:35

Když jsem byla malá,tak jsem nebyla schopna polykat prášky a mamka mi,konkrétně penicilin obalila v nugetě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
10.9.11 09:21

Jen tak mimochodem, Penicilin obsahuje to samé jako Ospen, takže je trochu podivné, že dal lékař stejnou účinou látku dvakrát po sobě. A hlavně je úplně jedno jestli je ve formě tablet nebo sirupu, záleží na množství obsažené účinné látky. Takže pokud chtěl dát penicilinové antibiotikum, klidně vám mohl dát Ospen sirup, třeba ve vyšší dávce, i když logičtější by bylo dát antibiotikum z jiné skupiny, když se spála vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.9.11 09:31

Já jsem si taky myslela, že je to vlastně stejné, ale říkala, že na spálu penicilin jako takovej zabírá líp… byla to tak 60ti letá dr. snad ví, co dělá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
10.9.11 09:39

My teda do dneška taky měli samý sirupy, to není jen jeden druh, a braly jsme i 3× za sebou, a právě když měla Ospen a musela změnit na silnější penicilín, tak jí napsala mudra jinej sirup.
Jinak dáváme třeba tablety euthyrox a to normálně drtim, a od malička jsem to dávala do flašky s mlíkem, nechala jsem to tam rozpustit a to pak celý vypila v Nutrilonu. Pak jsme to začali rozpouštět v nějakým pití, taky vypila bezproblému a teď už je schopná když to rozdrtíme na lžičce, že to nerozpouštím, ale na tu lžičku kápnu trochu pití, aby to šlo dobře do pusy a ona to pak rovnou zapije a je to taky OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.9.11 09:44

Mně to mamka drtila do přesnídávky :lol: (jako do jedné lžičky, pochopitelně) Je to velké a hnusné a jak se to při polykání šprajcne, tak bych se poblila ještě teď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
10.9.11 09:46

Co zkusit nedrtit a ať jí spolkne ;-) a pak, že dostane odměnu třeba bonbón, jak to rozdrtíš je to hnusné, když to spolkne jen tak neucítí tu chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
10.9.11 10:01

Jako drtit léky se určitě může, horší jsou takový ty tablety co se dají vysypat. :think:
Já bych taky zkusila rozpůlit ať to zkusí polknout na 2krát. Já jsem ted dčeři dávala půlku tablety, aby ji polkla má tři roky, cvhíli to trvalo, ale další už zvládla na :palec: . Už je dost veliký. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí