Váš názor k tématu předmanželská smlouva?

3543
13.11.16 17:05

Váš názor k tématu př smlouva..?

Zdravím, chtěla bych vědět Váš názor, zda je předmanželská smlouva nutná. Mám partnera, teď jsme koupili byt, jediný vlastník bytu jsem já, nábytek atd jsme koupili na mé jméno z mého účtu. Budeme se v prosinci brát, ale ještě má partner nedořešené majetkové vypořádání z bývalého manželství a jako bonus má dva dospělé syny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
13.11.16 17:08

Nutná není, ale moudra určitě ;) pokud s tím partner nema problém, tak bych k ni pro jistotu přistoupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.11.16 17:17

Byt i majetek koupen jeste pred manzelstvim, tudiz bych byla klidna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
13.11.16 17:20

V tvem pripade mi predmanzelska smlouva prijde jako dobre reseni. Pokud jsi vse platila, partner ma navic nedoresene predchozi manzelstvi, rozhodne bych se takto pojistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.11.16 17:22

Oprava* prehledla jsem to, to je pravda, pokud to ma tedy takto nedoresene, byla bych opatrnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
13.11.16 17:26

Asi bych byla v tvém případě taky pro předmanželskou smlouvu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.11.16 17:28

Ve tvém případě není co řešit, majetek nabytý před manželstvím je jen tvůj

jinak jsem ale pro smlouvu, myslím, že by se tím u mnoha lidí předešlo spoustě tahanicím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
13.11.16 17:33

Jinak me celkem zarazi, ze se ani ne za mesic vdavas a nemas jasno a s budoucim manzelem vyresenou tak zasadni otazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
13.11.16 17:41
@lauraka píše:
Jinak me celkem zarazi, ze se ani ne za mesic vdavas a nemas jasno a s budoucim manzelem vyresenou tak zasadni otazku.

přítel ji chce uzavřít, ale okolí mě zařazuje, že mám vše napsané na sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
13.11.16 17:49
@mofiz píše:
přítel ji chce uzavřít, ale okolí mě zařazuje, že mám vše napsané na sebe

Pokud je partner pro, tak bych neváhala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
13.11.16 17:51
@mofiz píše:
přítel ji chce uzavřít, ale okolí mě zařazuje, že mám vše napsané na sebe

Taky mi to prijde zbytecny, kdyz je vse psany na tebe… co by tam jako melo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
13.11.16 18:39

Tak to záleží na tom, co v té smlouvě chceš mít. Jestli ti jde jen o ten byt, tak ten je tvůj, ten ti nikdo nevezme smlouva nesmlouva. Ale v předmanželské smlouvě se dají ošetřit i jiné zásadní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
13.11.16 20:48

Pro mě by to byl hlavní krok před svatbou, i kdybych přítelovi bezmezně věřila. Jistota je jistota ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
13.11.16 21:22
@mofiz píše:
Zdravím, chtěla bych vědět Váš názor, zda je předmanželská smlouva nutná. Mám partnera, teď jsme koupili byt, jediný vlastník bytu jsem já, nábytek atd jsme koupili na mé jméno z mého účtu. Budeme se v prosinci brát, ale ještě má partner nedořešené majetkové vypořádání z bývalého manželství a jako bonus má dva dospělé syny…

taky jsem měl předmanželskou smlouvu i když jsem se jí po rozvodu zřeknul, tak je to v dnešní době nutnost, pokud jsou lidi jen trochu rozumní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
13.11.16 21:32

Procházím rozvodem. Takže můj názor je zkreslený. Ale pokud máte s budoucím partnerem nevyrovnané majetky a příjmy, i ty budoucí, pak bych podle svých současných zkušeností předmanželskou smlouvu doporučil. Může se stát (vlastní zkušenost), že ekonomicky jeden z partnerů bude makat, nejspíše makal i před svatbou, a v případě rozvodu, a ten bude na 50%, může ekonomicky chtě nechtě toho druhého zadotovat. Není to o lásce! Je to o tom, že doma se změnila a žijeme v ekonomice založené na penězích. O citech si můžeme psát celé romány, dobře se čtou, nakonec ale to stejně při krachu končí u peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí