Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ještě - tu niku směrem do pokoje bych zachovala - vypadá to pěkně, jen bych tam taky asi nedávala ke skříňkám úchytky - ty tam tak nějak trochu ruší..(teda jako pro dokonalost
).
Jinak sporák jsme měli v bývalém bytě přesně takhle a problém s cákající mastnotou nebyl - taky jsem se toho samozřejmě bála, ale za tím sporákem je ještě prac. deska, tak to za ní prostě už nedocáklo..a když pár kapek, tak se přece vytírá..Tohle by mi zrovna nevadilo, ani od dřezu mi to nepřijde nějak daleko. Jen trouba je trochu daleko od všeho, tak tam to bude chtít něco na odkládání plechů na prac. desku (jestli teda nebude kamenná).
Jo a s tím dřezem v rohu taky nevím v čem je to nepraktické - leda velká spodní skříňka s malým vstupním otvorem nebo že se tam dá dát jen klasická velikost dřezu?
Teďka teda mám dřez velký, tak konečně v tom umyju pořádně i plech - a to je pro mě teda velká výhoda ![]()
Všem vám moc děkuju za názory!!!
A proto - vaše příspěvky jsem prolítla a nějak mi nedochází, proč by neměla jít otvírat trouba
, kvůli madlu? Každopádně truhlářství, které nám bude kuchyň dělat, je mezi přáteli odzkoušené a mají hodně praxe, takže myslím, že si s tím poradí.
Stupínek za dřezem je otázkou vkusu, my ho nakonec dělat nebudeme.
Polička směrem do obýváku asi zrušíme a uzavřeme plnými dveřmi - bez madel, na magnet.
Co se lednice týče, těžko říct, kuchyň řešíme už několik měsíců a v kurzu byla už i amerika, 2 vedle sebe volně stojící (jak je na obrázku), ale poslední verze je ta, že 1 lednice vestavná a druhá lednice záložní bude v techn. místnosti a to na potraviny, které potřebujete nepříliž často (zásoba mléka, víno, apod.)
A s varnou deskou - verze dřez pod okno a varná deska napravo ke zdi byla původně, ale takhle se nám to líbí víc, navíc si říkám, že můžu nechat příp. dodatečně nechat dodělat malou zástěnu cca 10cm směrem do obýváku ![]()
Díky všem
![]()
Díky za slova útěchy co se varné desky týče - z tohoto důvodu jsme dlouho zvažovali… S nikou stále váhám (vypadá efektivně, na druhou stranu nevidím využití nehledě na to, že na ni možná bude přímo navázán stůl, čímž by ztrácela smysl, ale ještě uvidíme…
Janica píše:
Ještě - tu niku směrem do pokoje bych zachovala - vypadá to pěkně, jen bych tam taky asi nedávala ke skříňkám úchytky - ty tam tak nějak trochu ruší..(teda jako pro dokonalost).
Jinak sporák jsme měli v bývalém bytě přesně takhle a problém s cákající mastnotou nebyl - taky jsem se toho samozřejmě bála, ale za tím sporákem je ještě prac. deska, tak to za ní prostě už nedocáklo..a když pár kapek, tak se přece vytírá..Tohle by mi zrovna nevadilo, ani od dřezu mi to nepřijde nějak daleko. Jen trouba je trochu daleko od všeho, tak tam to bude chtít něco na odkládání plechů na prac. desku (jestli teda nebude kamenná).
Jo a s tím dřezem v rohu taky nevím v čem je to nepraktické - leda velká spodní skříňka s malým vstupním otvorem nebo že se tam dá dát jen klasická velikost dřezu?Teďka teda mám dřez velký, tak konečně v tom umyju pořádně i plech - a to je pro mě teda velká výhoda
Trouba nepůjde otevírat proto, že před tu skříňku co máš kolmou na troubu bude přečuhovat pracovní deska a úchytky té skříňky (tj. my to máme asi 3 cm). Tj nebude vadit madlo u trouby, ale ta přečuhující pracovní deska a úchytka..Ale oni si s tím určitě poradí - ale radši bych se na to předem zeptala.
Aha, už chápu. No myslím, že na tohle truhlář myslí, ale i tak se pro sychr pozeptám,
díky.
Janica píše:
Trouba nepůjde otevírat proto, že před tu skříňku co máš kolmou na troubu bude přečuhovat pracovní deska a úchytky té skříňky (tj. my to máme asi 3 cm). Tj nebude vadit madlo u trouby, ale ta přečuhující pracovní deska a úchytka..Ale oni si s tím určitě poradí - ale radši bych se na to předem zeptala.
Ještě jsem chtěla říct, že kdyby navrhovali zarovnat prac. desku se skříňkami, tak to bych nedělala, slyšela jsem na to jen nadávky, když se něco rozlije, že je to nepraktické..Pracovní deska by rozhodně měla přesahovat skříňku (a krom toho tam stejně budou úchytky od skříněk).
Anonymní píše:
Aha, už chápu. No myslím, že na tohle truhlář myslí, ale i tak se pro sychr pozeptám,díky.
Janica píše:
a no to samý jsemm yslela, když jsem ti psala o těch šuplíkách - jestli je budeš dávat všude, tak v tom rohu tam budou vadit ty madla od šuplíků pod troubou…
No ja mam svoji kuchyn treti v nasem tretim bydleni a predtim ve dvou najemnich bytech byl i v rohu drez - v porovnani s klasickym drezem byl mensi, takze u mne do prakticnosti vede drez a nejvic se mi libi pod oknem a ctyrhrana klasika.
A zulovy Franke - kdyz porovnam ten kameninovy s nerezem, tak neni o cem mluvit…
V nasem malem bezdetnem 2kk jsem mela kuchyni a v ni proti sobe drez a varnou desku a v zivote uz bych to nechtela - protoze treba hrnec prenest z plotny slejt do drezu a tak…ted mam kuchyni do U, ale stejne je jednou mym snem kuchyn s oknem a pod oknem mit drez a tu americkou lednici mit vestavenou jako treba tady:
Taky řešíme novou kuchyň a nemůžeme se s manželem shodnout na dřezu. On myslí s odkapávačem, já bez. Myčka v kuchyni samozřejmě bude. Co byste volily vy? Díky ![]()
Ja mam kuchyn cca 3tydny novou a rozhodla jsem se pro drez s odkapavacem od franke tectonie nam ho osazeny v bile prac. desce a je v cerne barve s nerezovymi prvky a v setu byla i uzasna baterie. Chtela jsem taky bez odkapavace ale tenhle drez me dostal:)))
Já bych bez odkapávače nechtěla (ale nemáme myčku). Kuchyň mám maličkou, ale za odkapávačem jsem si stála, občas tam potřebuji odložit horký hrnec nebo odmočené nádobí, občas něco umyješ v ruce, bude to chtít někam odložit
.
Taky zařizuji kuchyň, mám ji malou a dřez s odkapávačem budu mít. Jak píše danik občas je potřeba odložit hrnec nebo něco umyješ. Mám vybraný tenhle http://drezy.heureka.cz/…k-30-bezova/
Stavíme novou kuchyň od základu v prvním patře, už máme nakoupený všechny součásti, mám dřez z odkapem, i přes to, že bude myčka, tak tohle se hodí vždycky. Aby měl člověk kam položit špinavej hrnec nebo teflonovou pánev, kterou do myčky třeba dávat nebudeš, tak se to hodí určitě.
Mám baterii s vytahvovací sprchou, třeba opláchnout zeleninu můžu i na tom odkapávači. ![]()
Já kdybych zařizovala znova kuchyň, tak bych nedala myčku na zem-snažila bych se najít místo aby byla trochu zvýšená-asi jako vaše trouba. co se u myčky člověk za život naohýbá…
Já právě nevím. Zatím jsem v žádné kuchyni odkapávač neměla a obešla jsem se bez něj. Našla jsem si obrovský dřez s vanou 40×40, ale je buď bez odkapávače, nebo je cca 15 cm široký a to mi zas přijde málo. Ve výběru mě taky limituje velikost skříňky pod dřez jen 50 cm…