v zaměstnání mě vzali na zkoušku - Váš pohled
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Taky jsem to zažila kdysi dávno - nechtěli mě zaměstnat za ten plat, co mi slíbili, takže jsem tam pořád byla „na zaučení“ a „na zkoušku“ buď zadarmo nebo aspoň za dýška. No rychle jsem pochopila, že se mám líp učit a najít si práci v kanclu za 40 čistýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledej dal. Ale nastoupit můžeš, ve zkusebce muzes odejít ze dne na den, když si třeba za měsíc najdeš něco lepšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě taky nesolidní, takovýhle lidi si tě nikdy vážit nebudou. Hledej dál, zatím se klidně můžeš přihlásit na ten úp, to není žádná ostuda.
- Citovat
- Upravit
Zaměstnavatel nemůže nabízet plat v čistém, vždycky jenom v hrubém (bez zdanění, odvodů)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans píše:
Taky jsem to zažila kdysi dávno - nechtěli mě zaměstnat za ten plat, co mi slíbili, takže jsem tam pořád byla „na zaučení“ a „na zkoušku“ buď zadarmo nebo aspoň za dýška. No rychle jsem pochopila, že se mám líp učit a najít si práci v kanclu za 40 čistýho:
podařilo se? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidí mladou holku bez pracovních zkušeností. Chtějí Tě využít. Protože jinak by se již dávno děla pracovní smlouva s podmínkami na kterých jste se domluvili.
Chápu, že chceš tuhle práci, ale musíš přemýšlet dopředu. Pokud s Tebou takto jednají, tak jim asi nezáleží na lidech a věř, že to budou dělat i nadále.
Máš několik možností. Buď budeš čekat do pátku a dělat jim tam za 80/Kč. Ono to nějak dopadne. nebo si domluvíš schůzku s tou paní provozní, nebo s majitelem, prostě s někým kompetentím tohle řešit. A budeš trvat na pracovní smlouvě. Oni s Tebou buď počítají a smlouvu dostaneš, nebo ne a pak je lepší skončit hned a fakt hledat dál.
Navíc, již nyní pracuješ, nepíšeš, zda jsi podepsala brigádnickou smlouvu, musí být písemná. Pokud ne, tak prchej, protože evidentně takovýto zaměstnavatel podvádí a v tomto se nezmění. Nevím, jak je to u studentů, ale zaměstnavatel musí za zaměstnance platit sociální a zdravotní pojištění ( ale jak říkám, u studentů to může být jinak - to fakt netuším).
Nevidím to dobře a hlavně mi přijde tento zaměstnavatel velmi nefér.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nonina píše:
Vidí mladou holku bez pracovních zkušeností. Chtějí Tě využít. Protože jinak by se již dávno děla pracovní smlouva s podmínkami na kterých jste se domluvili.
Chápu, že chceš tuhle práci, ale musíš přemýšlet dopředu. Pokud s Tebou takto jednají, tak jim asi nezáleží na lidech a věř, že to budou dělat i nadále.
Máš několik možností. Buď budeš čekat do pátku a dělat jim tam za 80/Kč. Ono to nějak dopadne. nebo si domluvíš schůzku s tou paní provozní, nebo s majitelem, prostě s někým kompetentím tohle řešit. A budeš trvat na pracovní smlouvě. Oni s Tebou buď počítají a smlouvu dostaneš, nebo ne a pak je lepší skončit hned a fakt hledat dál.
Navíc, již nyní pracuješ, nepíšeš, zda jsi podepsala brigádnickou smlouvu, musí být písemná. Pokud ne, tak prchej, protože evidentně takovýto zaměstnavatel podvádí a v tomto se nezmění. Nevím, jak je to u studentů, ale zaměstnavatel musí za zaměstnance platit sociální a zdravotní pojištění ( ale jak říkám, u studentů to může být jinak - to fakt netuším).
Nevidím to dobře a hlavně mi přijde tento zaměstnavatel velmi nefér.
Ano tu jsem dostala, s tím že je na rok nikoliv na týden, za 80 hrubého, napsná že odstoupit muže max 14 dní před ukončením smlouvy, ale nepodepsala jsem ji a neodevzdala, nikdo se k tomu nehlásí tak to prodlužuji, dokud to jde, proto hledám co bude dál
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Není to solidní zaměstnavatel. Asi bych hledala dál.
@Kriss Tina píše:
Hledej dal. Ale nastoupit můžeš, ve zkusebce muzes odejít ze dne na den, když si třeba za měsíc najdeš něco lepšího.
@Hanney píše:
Za mě taky nesolidní, takovýhle lidi si tě nikdy vážit nebudou. Hledej dál, zatím se klidně můžeš přihlásit na ten úp, to není žádná ostuda.
@matkabagristy píše:
Zaměstnavatel nemůže nabízet plat v čistém, vždycky jenom v hrubém (bez zdanění, odvodů)
Moc děkuji ženy, otevřely mi oči, zítra si s ní o tom promluvím a uvidím, moc děkuji
- Citovat
- Upravit
Hledala bych dal.. měla jsem něco podobného a po dvou týdnech mi došlo, že nedostanu ani korunu ( nedostala )… velké ponaučení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano tu jsem dostala, s tím že je na rok nikoliv na týden, za 80 hrubého, napsná že odstoupit muže max 14 dní před ukončením smlouvy, ale nepodepsala jsem ji a neodevzdala, nikdo se k tomu nehlásí tak to prodlužuji, dokud to jde, proto hledám co bude dál
Asi netřeba slov, to radši pracák a hledat dál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denny97 píše:
Hledala bych dal.. měla jsem něco podobného a po dvou týdnech mi došlo, že nedostanu ani korunu ( nedostala )… velké ponaučení
Peníze si beru každý den po směně, musím se trochu doprosovat kolikrát, to je pravda
- Citovat
- Upravit
Hledal bych dál. Podepisovala jsi smlouvu? Bez smlouvy bych nenastoupil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych slyšet zde přitomných názor na situaci co se momentálně odehrává v mém životě, zda to vidím černě, nebo zda se vám to taky zdá padlé? Je mi 21 let, moje studium je dva výuční listy, ted v červnu jsem dokončila druhou školu, s tím že nastoupím do práce (na práce koukám už asi pul roku) přes prázdiny jsem si dala trošku voraz, s tím, že jsem hledala i tak, máma na mě bere sirotčí důchod, tudíž dokud budu studovat bude ho brat pak už né, ted mi skončí a musím nastoupit do práce, což chci. K věci minulý týden jsem na facebooku viděla inzerát, že paní hledá servírku do gastro zařízení, sice odemě trošku z ruky, ale říkala jsem si zas to nemuže být uplně dokonalý, ale nabízela super pracovní dobu pro mě, sice od brzy rána, ale to mi nevadí, za 18000 čistého. Napsala jsem jí a ve středu jsem šla na pohovor, přijela jsem tam sedla si a počkala až přijde paní s kterou jsem byla domluvená, no přišel pán s tím, ted nevím zda se mi přestavil ani, že jako jestli jsem na pohovor, říkám že ano.Sedl si zamnou, dodnes nevím jestli je to nějaký majitel, nebo manažer, netuším. Tvářil se jak vrah, paní celkem přijemná milá, tak jsme spolu mluvili, a přišla od něj tvrdá otázka kolik si představuji plat (nejsem ta co si představuje 40 000 čistého a práci v kanceláři) nechtěla jsem nějak honit ego tak jsem řekla, že nevím a kolik nabízí oni, pán že by mi ze začátku dali 16000čistého, pak 18000 a pak 19000 říkám, že super domluvili jsme se že druhý den přijdu na zkoušku, že mi dá na hodinu 60 s tím, abych tam nebyla zadarmo to mi přišlo fér. Den skončil a paní provozní, zda bych mohla nastoupit hned druhý den, říkám že klidně a ona že nastoupím brigádně za 80kč na hodinu, což mi příjde uplně k zblití, ale stála jsem o tu práci moc protože mě to tam baví, tak jsem jakože ano, abych si udělala dobré jméno. Jenže nastává ten problém, ted v pátek mi tedy mají říct zda ano, nebo ne, prostě mluví že se domluvíme, uvidíme co dál, jenže mě tlačí čas, protože když v pondělí nenastoupím musím na uřad úrace a to jsem brala jako poslední možnost. Neustále mám pocit, že at udělám cokoliv vše je málo, nebo špatně, že mě pořád pomlouvají, to člověk prostě vycití, ale snažím se dál. Mám strašný napětí z toho pátku bojím se, dnes jsem o tom mluvila s kamarádkou a ta mi poradila, že jsem brigádník, že nemusím chodit každý den )řekla jsem že jo proč ne, když mám čas, ale ta nejistota mě zabíjí stále koukám po prácích dál)a že jim mám říct že některý den nepřijdu, že mám ještě jednu nabídku, že jdu na pohovor aby si trošku s vyjádřením pohli a neudělali ze mě blbce, že mě ted využijí a pak zdar.Toho se bojím nejvíc a nějak to cítím, že to tak bude. Omlouvám se je to dlouhé, ale chci aby jste věděli jak to přesně je, jaký je váš názor na tohle, nebo co by jste dělali na mém místě? děkuju moc všem kdo to dočetli ♥