Konec PP a mateřská dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Buď UP nebo neschopenka. Na neschopence budeš omezena vychazkami - max 6 hodin denně, je to dost opruz plus pokud nemáš potíže, musíš přesvědčit gynekologa, aby si je vymyslel. A bylo by lepsi nastoupit ještě v zaměstnání, prvních 24 dnů platí zaměstnavatel.
Pokud budou na UP rozumné úřednice, je to lepší lvarianta, už tě asi nikam hnát nebudou.
Volila bych UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lara Farseer moc děkuji za odpověď. Uvidíme jak se vše bude vyvíjet, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti a co je lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dasenka1806
Z hlediska pohodlí UP (i kdybys musela občas na pohovor), z hlediska financi možná vyjde o chlup lépe ta nemocenská.
Já musela že zdravotních důvodů na rizikové hned po zjištění těhotenství a bylo to strašný… Navíc budou vánoce a nedojedeš si ani za rodinou… Fakt by mi ten opruz za to nestal… To radši pár pohovoru, kam tě stejně s břichem nevezmou a třeba budeš mít fakt štěstí na úřednici, co tě ani nikam nepošle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer kdybych se přeci jen rozhodla jít na marodni dejme tomu před Vánocemi, skončil by mi PP i přesto k 31.12. nebo až dnem kdy bych ukončila marodni? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dasenka1806
P4ja má pravdu. Neschopenka ale může pokračovat i po skončení PP. Jen prvních 14 dnů platí zaměstnavatel, může ti i posílat kontroly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer a kdo by hradil zdravotní pojištění? Vím, ze se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti, ani nikdo z mého okolí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dasenka1806 píše:
@Lara Farseer kdybych se přeci jen rozhodla jít na marodni dejme tomu před Vánocemi, skončil by mi PP i přesto k 31.12. nebo až dnem kdy bych ukončila marodni?
Jinak, kdyby ses rozhodla není. Buď k neschopence máš opravdu důvod, o kterém rozhoduje lékař, a nebo nemáš a můžeš se přihlásit na úp. Tím spíš, pokud máš nárok na podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dasenka1806 píše:Pokud ti lékař napíše
@Lara Farseer a kdo by hradil zdravotní pojištění? Vím, ze se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti, ani nikdo z mého okolí…
@dasenka1806 píše:
Pokud ti lékař napíše PN, pak stát, ale je třeba to ohlásit na ZP, že ti skončil pracovní poměr, ale jsi na PN. A nebo zase stát jako uchazeči vedenému na úp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt je lepší jít na UP. Nemáš vycházky, nikdo tě neomezuje a nemusíš se s lékařem dopoustet podvodu. Já jako opravdu rizikové těhotná nemám taková zneužívání neschopence ráda.
Ale i pro tebe je to vyhodnejsi takhle, věř mi. Byt zavřená doma je strašná blbarna. A když jsi k tomu navíc zdravotně v pořádku, je to ještě horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit