Konec PP a mateřská dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3990
27.8.19 08:21

Buď UP nebo neschopenka. Na neschopence budeš omezena vychazkami - max 6 hodin denně, je to dost opruz plus pokud nemáš potíže, musíš přesvědčit gynekologa, aby si je vymyslel. A bylo by lepsi nastoupit ještě v zaměstnání, prvních 24 dnů platí zaměstnavatel.

Pokud budou na UP rozumné úřednice, je to lepší lvarianta, už tě asi nikam hnát nebudou.

Volila bych UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.8.19 08:24

@Lara Farseer moc děkuji za odpověď. Uvidíme jak se vše bude vyvíjet, chtěla jsem jen vědět jaké jsou možnosti a co je lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.8.19 08:34

@dasenka1806
Z hlediska pohodlí UP (i kdybys musela občas na pohovor), z hlediska financi možná vyjde o chlup lépe ta nemocenská.

Já musela že zdravotních důvodů na rizikové hned po zjištění těhotenství a bylo to strašný… Navíc budou vánoce a nedojedeš si ani za rodinou… Fakt by mi ten opruz za to nestal… To radši pár pohovoru, kam tě stejně s břichem nevezmou a třeba budeš mít fakt štěstí na úřednici, co tě ani nikam nepošle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 21:04

@Lara Farseer kdybych se přeci jen rozhodla jít na marodni dejme tomu před Vánocemi, skončil by mi PP i přesto k 31.12. nebo až dnem kdy bych ukončila marodni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.8.19 21:09

@dasenka1806 PP končí dnem, který máš uvedený ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.8.19 21:20

@dasenka1806
P4ja má pravdu. Neschopenka ale může pokračovat i po skončení PP. Jen prvních 14 dnů platí zaměstnavatel, může ti i posílat kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 21:26

@Lara Farseer a kdo by hradil zdravotní pojištění? Vím, ze se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti, ani nikdo z mého okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.8.19 21:31
@dasenka1806 píše:
@Lara Farseer kdybych se přeci jen rozhodla jít na marodni dejme tomu před Vánocemi, skončil by mi PP i přesto k 31.12. nebo až dnem kdy bych ukončila marodni? :think:

Jinak, kdyby ses rozhodla není. Buď k neschopence máš opravdu důvod, o kterém rozhoduje lékař, a nebo nemáš a můžeš se přihlásit na úp. Tím spíš, pokud máš nárok na podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.8.19 21:33
@dasenka1806 píše:
@Lara Farseer a kdo by hradil zdravotní pojištění? Vím, ze se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti, ani nikdo z mého okolí…
Pokud ti lékař napíše
@dasenka1806 píše:
@Lara Farseer a kdo by hradil zdravotní pojištění? Vím, ze se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti, ani nikdo z mého okolí…

Pokud ti lékař napíše PN, pak stát, ale je třeba to ohlásit na ZP, že ti skončil pracovní poměr, ale jsi na PN. A nebo zase stát jako uchazeči vedenému na úp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
27.8.19 21:40

@P4ja
@dasenka1806

Fakt je lepší jít na UP. Nemáš vycházky, nikdo tě neomezuje a nemusíš se s lékařem dopoustet podvodu. Já jako opravdu rizikové těhotná nemám taková zneužívání neschopence ráda.

Ale i pro tebe je to vyhodnejsi takhle, věř mi. Byt zavřená doma je strašná blbarna. A když jsi k tomu navíc zdravotně v pořádku, je to ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat