Váš nejhorší kolega?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
9.7.21 13:56

Jo, přesně tohle jsem zažila a po roce jsem odešla. Nejhorší je babinec, kde jsou jenom ženský. Bylo to děsný, například, když každýmu jsme dávali něco k narozeninám a já jsem nedostala nic. Nebo, když kolegyně měla narozky a všichni jí kolektivně podepisovali kartu, tak mně ji podepsat nedali. Když jsem přišla ráno do práce a nebavila se tam se mnou ani klika u dveří a já jsem nevěděla, proč…Jsem citlivá povaha a hrozně si to beru, protože jinak jsem v kolektivu oblíbená. Mně se tak strašně ulevilo, když jsem odešla, že to si neumíš ani představit. A tobě bych doporučovala to stejné, pokud jsi taky tak citlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
9.7.21 13:59

Tak to tě lituju.. pro mě je dost zásadní pracovat v dobrém kolektivu. Já bych to dlouhodobě nesnesla a hledala bych jinou práci pokud se to nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.7.21 14:02
@Julča001 píše:
Díky za radu, to bych ale nepsala, že si vedení myslí něco jiného, kdybychom to nezkoušeli. Je tu z protekce, takže bohužel :nevim: Takže nám zbývají jen ty pomluvy :lol:
Úplně přesně máme toto v práci. Přes protekci, taky se tak blbě vyptava a za 2 dny je to zas zpátky. Jenže u nás to schytavaji ti zákazníci, což je nejhorší. A nadávají na ni jak je arogantní ale s tím nic nemůžem.. Tam je to dané povahou + tou neschopnosti. Hrůza s ní pracovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
9.7.21 14:02
@Julča001 píše:
Hele já mám taky kolegyni, na kterou jsem alergická a myslím si, že na svou práci nemá (bylo by mi to jedno, kdyby nedělalala chyby, které ovlivňují i mě). Bohužel vedení si myslí něco jiného. Sice se snažím ovládat a nebýt na ni hnusná (pomlouvám ji teda taky, ale to všichni, protože neznám nikoho v oddělení, kdo by si nemyslel, že je neschopná). Ale ona má taky sklon se podbízet a ptát se, co mi vadí a jestli může dělat něco líp (a když jí slušně řeknu, co dělá blbě, tak jí snaha vydrží chvíli a pak si jede zase svoje nebo nemá kapacity na to dělat to dobře). Je to trochu jiná situace, ale určitě bych se jí už nepodbízela a když to nepůjde, radši bych dala výpověď.

Naprosto soucítím ačkoliv vím, že to tak není správně. Jak jsem tu popisovala jednu mou kolegyni, tak s mou jinou kolegyní jsme si taky u sebe navzájem ulevovaly. Tak jako tak jsme ji ani jedna nemohla vystát nezávisle na sobě, tak jsme alespoň upouštěly páry abychom ji prostě a jednoduše nezabily. :mrgreen: U nás to naštěstí vyvrcholilo tím, že ji přeřadili na jiné oddělení a od té doby je nirvana. A jo, možná to pro nezaujaté může vypadat, že jsme ji vyštípaly, ale my se fakt ani nemusely snažit. Tam to nebyla otázka sympatií, ale toho že prostě měla tak špatné výkony, že už to vadilo i vedení. Nedokážu si představit co by se dělo, kdyby byla protekční a nešlo by to. 8o

• Citovat
  • Upravit
1210
9.7.21 14:08
@Krista 1 píše: Úplně přesně máme toto v práci. Přes protekci, taky se tak blbě vyptava a za 2 dny je to zas zpátky. Jenže u nás to schytavaji ti zákazníci, což je nejhorší. A nadávají na ni jak je arogantní ale s tím nic nemůžem.. Tam je to dané povahou + tou neschopnosti. Hrůza s ní pracovat.

Naštěstí jsem teď na neschopence ale holky z ní tečou a jen poslouchám, co tam zas bylo za extempore :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.7.21 14:09
@Parninas píše:
Naprosto soucítím ačkoliv vím, že to tak není správně. Jak jsem tu popisovala jednu mou kolegyni, tak s mou jinou kolegyní jsme si taky u sebe navzájem ulevovaly. Tak jako tak jsme ji ani jedna nemohla vystát nezávisle na sobě, tak jsme alespoň upouštěly páry abychom ji prostě a jednoduše nezabily. :mrgreen: U nás to naštěstí vyvrcholilo tím, že ji přeřadili na jiné oddělení a od té doby je nirvana. A jo, možná to pro nezaujaté může vypadat, že jsme ji vyštípaly, ale my se fakt ani nemusely snažit. Tam to nebyla otázka sympatií, ale toho že prostě měla tak špatné výkony, že už to vadilo i vedení. Nedokážu si představit co by se dělo, kdyby byla protekční a nešlo by to. 8o

No já spíš lituju vás než zakladatelku. Ta může odejít, když se na tu práci nehodí a když tam přišla jako nová a nezapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.21 14:10

Jako mladá holka po škole jsem na stoupila do zaměstnání, kde jsem byla nejmladší a dostala jsem na zaučení cca o 6 let starší kolegyni. Bohužel, byla ošklivá, tlustá, zpocena, mastné vlasy a doma manžela, který ji zahýbal. Mně bylo 20, pevné tělo a v očích jiskru, která se mi po pár týdnech skoro vytratila. Už jen její pozdrav: no pojď, pojď, ty naše lejdyno, abych ti mohla říct, či děláš špatně… Vydržela jsem pár měsíců. Při poslední společné službě mi řekla, že můj odchod jsou pro ni druhé Vánoce. Tak jsem jí k tomu nadělila půl lahvičky projímadla navíc do kafe (druhý den odjížděla do Chorvatska na dovolenou).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.21 14:12

Ale úplně nejlepší satisfakce byla, když o cca 10 let později přišla žádat o místo a já byla ve vedoucí funkci :lol:

• Citovat
  • Upravit
8302
9.7.21 14:15
@Julča001 píše:
Přesně, když řekneš o neschopném, že je neschopný, tak je to konstatování faktu a ne pomluva :lol:

Přesně. A hlavně nezdá se to jenom jednomu, ale všem, tak to asi těžko bude pomluva, ale fakt. Já lituju ty její kolegyně, ne ji. Pardon zakladatelko, ale šikana vypadá jinak. Určitě najdeš vhodnější zaměstnání a budeš nakonec spokojenější. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.7.21 14:17
@Anonymní píše:
Jako mladá holka po škole jsem na stoupila do zaměstnání, kde jsem byla nejmladší a dostala jsem na zaučení cca o 6 let starší kolegyni. Bohužel, byla ošklivá, tlustá, zpocena, mastné vlasy a doma manžela, který ji zahýbal. Mně bylo 20, pevné tělo a v očích jiskru, která se mi po pár týdnech skoro vytratila. Už jen její pozdrav: no pojď, pojď, ty naše lejdyno, abych ti mohla říct, či děláš špatně… Vydržela jsem pár měsíců. Při poslední společné službě mi řekla, že můj odchod jsou pro ni druhé Vánoce. Tak jsem jí k tomu nadělila půl lahvičky projímadla navíc do kafe (druhý den odjížděla do Chorvatska na dovolenou).

Dobře ty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.7.21 14:17
@Anonymní píše:

A tím se chlubíš, že někomu způsobíš zdravotní potíže? Ty budeš asi pěkně padlá na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
9.7.21 14:18
@Zeoli píše:
No já spíš lituju vás než zakladatelku. Ta může odejít, když se na tu práci nehodí a když tam přišla jako nová a nezapadla.

Tak to je těžký takhle říct. Ona v té firmě byla (a stále je) přes 15 let, já jsem relativně nová. Takže je možné, že mladá krev v týmu zapříčinila tu změnu postoje, fakt nedokážu říct. Faktem ovšem je, že s ní čistě pracovně měli problém kolegové už snad od začátku. :nevim:

A kdyby mě někdo řekl, že mám opustit dream job kvůli neschopné kolegyni, tak stejně asi neposlechnu. Ale já jsem v jiné pozici než zakladatelka. Kdybych byla od začátku defakto šikanovaná, tak to by mi za to taky nestálo.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
9.7.21 14:20
@Anonymní píše:

No tak to jsi frajerka. :roll: Akorát ses snížila primitivností na její úroveň, to fakt není k potlesku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.21 14:26
@Zeoli píše:
A tím se chlubíš, že někomu způsobíš zdravotní potíže? Ty budeš asi pěkně padlá na hlavu.

Myslím, že za půl roku šikany to bylo ještě málo, trochu té srajdy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.21 14:27
@Parninas píše:
No tak to jsi frajerka. :roll: Akorát ses snížila primitivností na její úroveň, to fakt není k potlesku.

Já si netleskam. To už jsem udělala před 20lety

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat