Váš nejhorší kolega?

Anonymní
9.7.21 12:51

Váš nejhorší kolega?

Ahoj,

Jaký byl Váš nejhorší kolega?
Mám ted období, kdy jsem v nové práci a ačkoliv jsem zatim ve 2 předchozích pracích neměla nikdy s kolektivem problém, tak tady jsem lidem vyloženě nesedla… Nejhorší je moje kolegyně, která me zaučuje a v openspace sedí po mé pravici.. Zjistila jsem, že mě nemusí a pomlouvá mě.. Dokonce to došlo do takového stavu, kdy me objede židlí za kolegou po mé levici a šuškají si tam o mě.. Nabidla jsem kolegum Merci, měla jsem svátek.. Kolegyně to odmítla, že úplatky nebere.. To jsem trochu nepochopila, ale ok… Pomlouvá doted i kolegyni, co zde delala 4 roky zpět, že byla tlustá a pořad slušněji řečeno „hodně jedla“ přitom, sama kolegyně má minimalně 20kg nadvahu a má hnědo černé zuby… pomlouvá pořád někoho.. Manžela, managera… :roll: mě… Když se ji zeptám na něco, kouká na mě jak na vol_la… :? Máte nejaké podobné zkušenosti? Jak se k vam ti lidi chovali, jak jste to vyřešili? Pojdme se navzájem podpořit…! Přeji pevné nervy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
9.7.21 12:52

Tak to tě lituju.Pro mě by to byl důvod ke změně zaměstnání. Protože nejhorší je srážka s debilem! A ačkoliv jsem často optimista, tak tady si myslím, že si to časem nesedne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
9.7.21 12:54

Řešila bych domlouvou a řekla, že všechno vím. Když to nepomůže, tak vytahat za uši :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.21 12:54

Zakladatelka

Jo a jeste jsem s tou kolegyni včera mluvila, zda mam delat neco lip nebo jinak, ze mi prijde, ze me moc nema ráda a ja bych s ní chtěla prostě fungovat, protože se v práci dost doplňujem a musíme spolupracovat a ona delala, že nic, že nechápe o čem mluvím..A že je vse ok… :roll: :roll: tak, bábo raď

• Citovat
  • Upravit
4998
9.7.21 13:05
@Anonymní píše:
Jo a jeste jsem s tou kolegyni včera mluvila, zda mam delat neco lip nebo jinak, ze mi prijde, ze me moc nema ráda a ja bych s ní chtěla prostě fungovat, protože se v práci dost doplňujem a musíme spolupracovat a ona delala, že nic, že nechápe o čem mluvím..A že je vse ok… :roll: :roll: tak, bábo raď

Hele já mám taky kolegyni, na kterou jsem alergická a myslím si, že na svou práci nemá (bylo by mi to jedno, kdyby nedělalala chyby, které ovlivňují i mě). Bohužel vedení si myslí něco jiného. Sice se snažím ovládat a nebýt na ni hnusná (pomlouvám ji teda taky, ale to všichni, protože neznám nikoho v oddělení, kdo by si nemyslel, že je neschopná). Ale ona má taky sklon se podbízet a ptát se, co mi vadí a jestli může dělat něco líp (a když jí slušně řeknu, co dělá blbě, tak jí snaha vydrží chvíli a pak si jede zase svoje nebo nemá kapacity na to dělat to dobře). Je to trochu jiná situace, ale určitě bych se jí už nepodbízela a když to nepůjde, radši bych dala výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
9.7.21 13:19
@Julča001 píše:
Hele já mám taky kolegyni, na kterou jsem alergická a myslím si, že na svou práci nemá (bylo by mi to jedno, kdyby nedělalala chyby, které ovlivňují i mě). Bohužel vedení si myslí něco jiného. Sice se snažím ovládat a nebýt na ni hnusná (pomlouvám ji teda taky, ale to všichni, protože neznám nikoho v oddělení, kdo by si nemyslel, že je neschopná). Ale ona má taky sklon se podbízet a ptát se, co mi vadí a jestli může dělat něco líp (a když jí slušně řeknu, co dělá blbě, tak jí snaha vydrží chvíli a pak si jede zase svoje nebo nemá kapacity na to dělat to dobře). Je to trochu jiná situace, ale určitě bych se jí už nepodbízela a když to nepůjde, radši bych dala výpověď.

A ty ji musíš pomlouvat, protože to dělají všichni? :mrgreen: pokud nezvládá svoji práci a ví o tom více lidí, řešila bych to s vedením a ne pomlouvaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
9.7.21 13:24
@Anonymní píše:
Jo a jeste jsem s tou kolegyni včera mluvila, zda mam delat neco lip nebo jinak, ze mi prijde, ze me moc nema ráda a ja bych s ní chtěla prostě fungovat, protože se v práci dost doplňujem a musíme spolupracovat a ona delala, že nic, že nechápe o čem mluvím..A že je vse ok… :roll: :roll: tak, bábo raď

Musíš to prostě vydržet :? Moc se s ní nebavit s na její blbé připomínky (neberu úplatky) reagovat pasivně, jakože nechápeš o čem mluví, že ji jen nabízí čokoládu ptz máš svátek :) trochu ji tom shodit.. Když budeš nad věcí, nebude tak rypat. S pomlouvaním asi nic neuděláš. Maximálně se snažit získat všechny okolo, aby se to obrátilo proti ní. Měla jsem takhle nadrizenou, co když byla ještě na stejné pozici jako já, tak jsme se nesnášely :mrgreen: to bylo pak trochu složitější. Snažila jsem se s ní být zadobře, ale něměla jsem ji nikdy ráda. O podpasovky jsem ake nestála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
9.7.21 13:26
@Snowoman píše:
A ty ji musíš pomlouvat, protože to dělají všichni? :mrgreen: pokud nezvládá svoji práci a ví o tom více lidí, řešila bych to s vedením a ne pomlouvaním.

Díky za radu, to bych ale nepsala, že si vedení myslí něco jiného, kdybychom to nezkoušeli. Je tu z protekce, takže bohužel :nevim: Takže nám zbývají jen ty pomluvy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.7.21 13:30
@Snowoman píše:

To asi nebude pomlouvání, ale že si to ty holky mezi sebou řeknou, že jim je taková kolegyně k ničemu, protože její chyby musí za ní opravovat a to asi nechceš ne? Vedení :roll: to je většinou boj s větrnými mlýny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
9.7.21 13:33
@Zeoli píše:
To asi nebude pomlouvání, ale že si to ty holky mezi sebou řeknou, že jim je taková kolegyně k ničemu, protože její chyby musí za ní opravovat a to asi nechceš ne? Vedení :roll: to je většinou boj s větrnými mlýny

Přesně, když řekneš o neschopném, že je neschopný, tak je to konstatování faktu a ne pomluva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.7.21 13:41

Dlouze jsem přemýšlela, jestli mám neschopného kolegu. Ale jeden by se taky našel a na pracovišti vydržel necelý rok a sám odešel. Nebyla jsem s ním moc v kontaktu, ale co vím, byl i problém okopírovat několik stránek a poskládat je podle číslování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
9.7.21 13:42
@Zeoli píše:
To asi nebude pomlouvání, ale že si to ty holky mezi sebou řeknou, že jim je taková kolegyně k ničemu, protože její chyby musí za ní opravovat a to asi nechceš ne? Vedení :roll: to je většinou boj s větrnými mlýny

Tak to, že si to řeknou, protože to vidí, zas já neberu jako pomlouvání, ale jak píšete, konstatování situace. To se ale pak nehodí zakladatelce. Jak jí to jako pomůže? Samozřejmě může být i neschopná a proto ji kolegyně pomlouvá.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.21 13:44

Také jsem se setkala přesně s takovou bů :(( bohužel byla ze začátku i pracovně schopna a šéfová se jí bála, nebo na ni něco věděla nebo nevím. Prostě tam byla za druhou sefovou. Pak se ale změnilo vedení, bohužel nový vedoucí ji několik let neprokoukl, až tam ale bylo víc mladších novych lidí a na ty šéf začal víc dávat tak to psychicky už nedala a i pracovně se zhoršila, dělala problémy kde nebyly, měla asi 100 hodin přescasu k prdu, pak nějak odešla sama. Uf. Sama si to totálně pokazila. Kdo ji ale neznal blíž, řekl by velmi příjemna paní, přitom byla zla, nepřející ženská

• Citovat
  • Upravit
345
9.7.21 13:45
@Zeoli píše:

No, vedení.. Ve vaší situaci třeba nepomůže.. Ale pokud by se to u zakladatelka stupňovalo a už by nebylo jak to vyřešit „po dobrém“, byla by to třeba možnost. Nevíme, jaké má ona vedení a jestli třeba nemá zástání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
9.7.21 13:56

No naprosto bezkonkurenční byla jedna má kolegyně (50+), která byla takový ten extrémně expresivní typ. Hrozně hlučná, při práci si pořád povídala pro sebe, sluchátka byly v podstatě zbytečný protože člověk vše slyšel jak kdyby to měl ve svých, neustále chtěla řešit své soukromí do dost nelibých detailů (i když se nikdo neptal). Pracovně taky nic moc, protože na to že danou práci dělala asi 15 let, tak to bylo tak hrozně špatný, že člověk měl úplně nervy aby opět něco nepokazila. Respektive já po ní přebírala práci na kontrolu a cokoliv, čeho bych si nevšimla, by bylo na mé triko. Takže věčné žaludeční vředy z ní, protože ta dokázala napáchat tak neskutečné věci, že by jeden nevěřil.

Extrém byl asi jeden moment, kdy s horečkami došla do kanclu a prostě odmítala si nasadit roušku nebo jít proboha domů a ještě se pořád domáhala, abychom na ní šahali, abychom jí uvěřili, že je fakt nemocná. Ještě teď si pamatuju jak těma zpocenýma rukama na mě šahala a nenechala si prostě vysvětlit, že o tohle vážně nestojím. 8o No a samozřejmě pak s tou nemocí lehl celý tým, jupí. :potlesk:

Naštěstí už je fuč a já mám svatý klid. :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat