Vaše jméno - věková obliba - (průměr)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.9.23 22:48
@Anonymní píše:
mám spolužačku - ročník 92,
já jsem Kateřina - boom 1985-1994?

Taky jsem Kateřina, a historicky, dávalo se hodně vždycky, od středověku doteď. Ale poslední roky klesá. Nás bylo vždy několik ve třídě, aspoň 3. Teď je jich na 1 stupni málo, sotva jedna dvě v ročníku.

• Citovat
  • Upravit
4.9.23 23:04

Tereza, ročník 94. Jako dítě jsem byla všude se jménem jediná. Mám pocit, že cca po roce 2000 se s nimi roztrhl pytel :roll: ale se jménem jsem spokojená, je hezké jak pro malou holčičku, tak pro dospělou ženu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148920
4.9.23 23:25
@sirikit píše:
Mám dceru Dagmar - a Dagmarku upřímně nesnáší, opravovala od mala doktorky i učitelky. A ještě Dášenu, tak jí říkal brácha když ji chtěl naprdnout.
Zdrobnělin spousta, ale nejčastěji se jí říká Dada, takhle krátce, nezaměňovat s Patrasovou.

Se moc omlouvám, ale mě ta Dáša přijde taková degradace tohoto nádherného jména, asi jako když se říká Marii Mařko nebo Kateřině Kačeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148920
4.9.23 23:26
@Nelel12 píše:
Já se hlásím… :mavam:
mám Aničku :srdce:
Od mala jsem to říkala, moje prababička byla Anička a já ji vždycky říkala, že budu mít holčičku a bude se jmenovat Andulička :srdce: :lol:

Mě se přání vyplnilo. Jsou jí dva roky.
Za mě je to prostě nejkrásnější jméno ze všech ženských jmen. Nemůžu si pomoct :mrgreen: Já malý strašně ráda říkám Anny, Anynko…všichni se pousmějí, že je to zvláštní..,že tak říkávali tetám po vsi, teta Anny atd…a dneska jí nikdo jinak neřekne než Anny Aničko.

Anna vznešenost, půvab.. odjakživa to tak mám…
Máš kouzelné jméno.

Děkuju. Anynko mi říkávala babička a já to milovala. Jinak mi tak nikdo bohužel neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
5.9.23 08:06
@Zzz97 píše:
Rozum. Kdy si myslíte že bylo právě vaše jméno nejvíc populární - nejvíce dáváno nebo v kterém roce nejvíce na vzestupu?

koukám, že Jaroslava frčela v roce 1945-1955 :mrgreen:
no, tak nějak jsem to předpokládala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
5.9.23 09:00
@Barevné klubíčko píše:
Tereza, ročník 94. Jako dítě jsem byla všude se jménem jediná. Mám pocit, že cca po roce 2000 se s nimi roztrhl pytel :roll: ale se jménem jsem spokojená, je hezké jak pro malou holčičku, tak pro dospělou ženu :palec:

To je zajímavý, jak to je hrozně individuální, s jakou hustotou jmen se člověk setká. Já jsem podobný ročník a Terezy jsme měli na základce ve třídě 4, jedna další v paralelním ročníku, na střední taky Tereza byla (jedna + jedna v paralelce) a v kruhu na VŠ taky. Takže z mého pohledu je to jedno z nejčastějších jmen téhle generace. Ale zas naopak se nesetkávám s jinými jmény, co tu lidi píší u třicátníků, že jsou hojné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.23 10:47
@klamonožka píše:
To je zajímavý, jak to je hrozně individuální, s jakou hustotou jmen se člověk setká. Já jsem podobný ročník a Terezy jsme měli na základce ve třídě 4, jedna další v paralelním ročníku, na střední taky Tereza byla (jedna + jedna v paralelce) a v kruhu na VŠ taky. Takže z mého pohledu je to jedno z nejčastějších jmen téhle generace. Ale zas naopak se nesetkávám s jinými jmény, co tu lidi píší u třicátníků, že jsou hojné.

Já jsem měla kolem sebe hrozně moc Lucií, Anet a Kateřin… A ještě Daniely. Jje to zvláštní no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 11:14

80 leta, Lucie. Ale jsem prekvapena, ze hodne znamych ma malou Lucii, dve k ni maji jeste brasku Jana.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.23 11:18

Šárka, a asi nikdy. Nesnáším to jméno.

• Citovat
  • Upravit
10486
5.9.23 11:19

Markéta a nepřišlo mi populární nikdy 😀 ale v poslední době jsem za to jméno ráda, není nás tolik nebo spíš já jich znám opravdu jen pár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 13:31

Já jsem Gabriela, a osobně neznám žádnou svou jmenovkyni :D.

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
5.9.23 14:00

@Anna766

Tak ti tak řeknu já, máš krásné jméno Anynko.

• Citovat
  • Upravit
5.9.23 14:36

Já jsem Martina. Široko daleko v okolí jsem naštěstí jediná :D a žádnou malou holčičku s tímto jménem neznám…dle statistik jméno velice populární za minulého režimu.
Martina mi přijde relativně tvrdé, takže jsem si zamilovala zdrobněliny a nechávám si jimi říkat. Nejde mi přes uši “Martino” - evokuje to ve mně, že jsem něco provedla :jazyk:
Jinak je to teda jméno spíš pro chlapa, a bojovníka/bojovníci. Náleží Bohu Martovi a jak jsem říkala, za minulého režimu fakt oblíbené, proto se říkalo i Martova pole ;)
Ale se jménem jsem spokojena, vždy jsem si užívala toho, že v okolí nikdo s tímto jménem není a doma dokázali vždycky vymyslet milé přezdívky. Co tak registruji, jméno mají spíše starší ženy, takže si užívám i toho, že v mém mladém věku není populární :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
5.9.23 14:39
@Anonymní píše: Šárka, a asi nikdy. Nesnáším to jméno.

Když jsem měla asi 13 let, tak jsem jména Šárka zbožňovala, v té době jsem znala jen jednu, asi o 6 let ode mě starší kamarádku sestřenice Šárku. Když mi bylo 10, tak se mi velmi líbilo jméno Michaela a Dominik. Nelíbí se mi už žádné z nich.

• Citovat
  • Upravit
22907
5.9.23 14:43

Lucie, jsem ročník 88 a že jich bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat