Vaše nejoblíbenější říkanka/písnička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
696
15.11.11 20:46

Vaše nejoblíbenější říkanka/písnička

Maminky, jaká je Vaše nejoblíbenější říkanka/písnička pro malé a nebo třeba na kterou nelépe reaguje Vaše mimi..?Prosím, klidně ji napište..Já se zadrhla u brambory ze dvora a podobné a některé, co jsem našla třeba na netu a tak, jsou vyloženě trapné..Tak hledám inspiraci..Děkujiiiiii :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
15.11.11 20:50

Strašně zařval malý lvíček, zařval, že chce na nočníček. Hrůzou rozkmital se Rovník, teď tam roste kakaovník. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.11.11 20:52

Říkali mu voříšek, měl huňatý kožíšek,
uši také, to se ví, jazýček měl růžový.

Majda to „růžový“ děsně prožívá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
15.11.11 20:53

Paci, paci, pacičky
A písničky má rád všechny, ale ted jedem nejvíc ty ze Včelích medvídků :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
15.11.11 20:54

honky tonky rozcvička: dáme ruku sem a dáme ruku tam,dáme ruku sem a tak s ní zatřesem...... uděláme honky tonky rotaci (točit dokolečka) ať máme legraci! (dřep,výskok) opakujeme na nožičku,zadeček,hlavičku,.....

• Citovat
  • Upravit
21965
15.11.11 20:56

Moje dcera nejlíp reagovala na Hrubínovu Karkulku ("kam, Karkulko malá, kam - lesem chodím sem a tam…) - z té byla úplně hotová už jako miminko, když se hezky střídavě pištělo jako Karkulka a vrčelo jako vlk. Ale je to dost dlouhé.

Jinak se oběma dětem líbilo třeba „leze žába po žebříku, natahuje elektriku, nejde to, nejde to, počkáme s tím na léto“ nebo „byla jedna babka, prodávala jabka, za děravý groš, prodala jich koš“ a další podobné, taková ta klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
15.11.11 20:57

Prima prima prima..Děkujiiii..A klidně přidávejte další a další..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.11.11 20:57

Já mám ještě malé pískle, ale má ráda:

Medvěde, medvěde, polívka ti nejede,
ale med, ten bys jed, a to hned!
(to jí recituju, když ji oblékám do huňatého kabátku, a ona se může uhihňat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
15.11.11 20:58

já mám zatím asi menší dítě než ostatní, ale na co reaguje dobře a směje se, je

„šišišiši, kde jsou myši, schovaly se v tajné skrýši“ :-D

je to taková hra, při básničce se rychle běhá prsty po tělíčku a hledají se myši :-) , při „tajné skrýši“ se někde skončí (v pupíku, v oušku, v plence a tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
15.11.11 21:01
Kaczenka píše:
Strašně zařval malý lvíček, zařval, že chce na nočníček. Hrůzou rozkmital se Rovník, teď tam roste kakaovník. :mrgreen:

super!!! :-)

• Citovat
  • Upravit
12332
15.11.11 21:02

u nás momentálně jede kolo kolo mlýnské, a když byli menší
běžela myšička okolo bříška, běžela, běžela, šup do pupíčka :-D a prsty se běží po těle až do pupíku
a taky k oblékání do tunelu jede vlak, kudy kudy cestička, tudy tudy tak a tak a už je tu ručička - dosazují se části těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
15.11.11 21:02

Okurčičko, drž se stonku, neutíkej ze záhonku. U hájíčka je myš zlá, špičku by ti uhryzla :-)

• Citovat
  • Upravit
2892
15.11.11 21:03

mám dvě oči na koukání a dvě uši k naslouchání a dvě nožky na chození a dvě ručky na mazlení.Vždy ukážeš kde to je a až přijde na ručičky,tak se obejmete.Malá to miluje.Jinak se jí také líbí…Šel pan doktor k nemocnému(kroužíš prstem po obličeji malé),zaťukal(zaklepeš na čelíčko),zazvonil(zazvoníš na nosánek),otřel boty(pošimráš nad horním rtíkem),otevřel(malá otevře pusinku)a už tam byl(strčíš jí prst do pusinky)Malá mě obvykle kousne,tak z toho má strašnou srandu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
15.11.11 21:04
Gábííí píše:
mám dvě oči na koukání a dvě uši k naslouchání a dvě nožky na chození a dvě ručky na mazlení.Vždy ukážeš kde to je a až přijde na ručičky,tak se obejmete.Malá to miluje.Jinak se jí také líbí…Šel pan doktor k nemocnému(kroužíš prstem po obličeji malé),zaťukal(zaklepeš na čelíčko),zazvonil(zazvoníš na nosánek),otřel boty(pošimráš nad horním rtíkem),otevřel(malá otevře pusinku)a už tam byl(strčíš jí prst do pusinky)Malá mě obvykle kousne,tak z toho má strašnou srandu :lol:

jj ty jsou taky moc fajn, ty jsme taky říkali rádi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
15.11.11 21:07

Myšičko, myš, pojď ke mně blíž, nepůjdu kocourku nebo mě sníš. Sotva začnu šeptat a hýbat prstem, může se z bláznit a vymýšlí, kam se schovat :-D

Kolo, kolo mlýnský má taky moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama