Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ja chtela dvojkombinaci, co projede jakykoliv teren a zaroven z ditete nevyklepu dusi v nasem mestskem centru, ktere je dlazdene kostkami. Zaroven jsem pozadovala rucni brzdu, protoze jsou u nas hodne kopce a nehodlam si vytahat ruce ke kolenum a je to fakt prakticka vec, nechapu proc se to nedela ke vsem kocarum. Nakonec jsme vybrali Thule UG2 a byli jsme s nim moc spokojeni, drobne vytky by se nasly, ale rekla bych, ze je vsechny odstranili v nove verzi UG3, takze pokud by nekdy jeste melo byt nejake dite, koupila bych si ten.
Kocar, ktery me nejvic zklamal byl Cybex Priam, byl to muj vysneny kocar, ale predrazenejsi rozhrkanou herku jsem teda jeste nevidela, skoro jsem to zklamani tenkrat obrecela (tehotenske hormony
)
Spousta lidí nadává na 3 kombinace. Já si ji nemůžu vynachválit. Vajíčko s rámem jsem používala pořád. Hodně jezdím. A nemusela jsem sebou brát korbu. Tam se rychle a jednoduše skládal. Potřebovala jsem aby se celý kočár vešel do výtahu, ab projel terén, nebyl těžký. Všechny korby, šly jak po, tak proti směru. Hlubší, sporťák šel do lehu a měl velkou stříšku.
Ten už ale zabíral hodně místa. My ale nejezdili na dlouhé dovolené, takže nás velikost neomezovala.
Co mi vadilo? Že kočár nešel skládat s korbičkami, sporťák se hodně špatně vicvakaval z rámu. Byla nutná vložka. Právě u sporťáku se mi po pár dnech roztrhl ochrany kryt na popruhu. Popruhy se kroutili a mě to přivádělo k šílenství.
@Anonymní píše: Více
Nadava se na nekvalitni vajicka v trojkombinaci. Pokud mas kvalitni vajicko v trojkombinaci tak super, nebo dvojkombinace a i na ten podvozek nacvaknes kvalitni vajicko.
V prvé řadě si řekni, co od kočárku chceš ty, kam se má vejít a kde s ním budeš jezdit. Já chtěla co nejuniverzálnější kočárek, takže jsem si pořídila Gessleina s výměnnými koly město/ terén… a stejně jsem u druhého používala jen ta terénní neotočná a projela s nimi na pohodu všecko. A autosedačku jsem na podvozek nacvakla asi dvakrát.
@Anonymní píše: Více
Ja si k dvojkombinaci poridila kvalitni vajicko zvlast a nacvakla ho pres adaptery. Nejlepsi na tom vajicku bylo, ze se dalo polohovat temer do lehu (Cybex Cloud Z), takze mimino nebylo dlouhou dobu v te ne uplne vhodne vajickove poloze. Pouzivala jsem to opravdu hodne.
@Ernais píše: Více
Se cybexem souhlasim, do pul roka jsme prodavali.
Na thuli se mi moc nelibi, ze dite nemuze jezdit proti smeru, nase dite to vyzadovalo dost dlouho…
My začali trojkombinací, sporťák jsme využít chvíli. Koupili jsme pak sporťák s ruční brzdou do terénu a jsme spokojeni. Využili jsme všechny kočárky dost a oba z druhé ruky ![]()
Já měla jasno. Jsem na vesnici a potřebuju kočár, co projede všechno a zároveň má kvalitní odpružení. Potřebovala jsem velký kočár, pevná kola (z otočných mám vyloženě osypky) a houpací. Koupila jsem Roan Maritu a neměnila bych. Milovala jsem ho. Mimino bylo jak v bavlnce.
Záleží, kam s ním budeš převážně jezdit a kolik do toho chceš investovat. My máme Roan Bloom a jsme hodně spokojeni. Korba tak akorát dlouhá i široká, přes adaptéry jsme nacvakávali i vajíčko jiné značky. Sporťák taky vyhovující, dá se sklopit do úplného lehu. Kočár je super do města, krásně se ovládá a zvládne i lehčí terén. Navíc má zakrytý spodní koš a gelová kolečka, takže nemusíš řešit nějakou píchlou duši. Taky tě finančně nezruinuje
… Do těžšího terénu, nebo pokud jste hodně aktivní sportovci, bych volila spíš Thule. Už jen proto, že má tu brzdu. Zas třeba kámoška u Thule nadávala na malou korbu a na to, že když u sporťáku pověsila na řidítka tašku, tak se kočár převracel, takže pak místo tašky na kočáru nosila batoh..
K těm kočárkům je hodně diskuzí a recenzí, stačí se zaměřit na značku a na netu se toho plno dozvíš.
Příspěvek upraven 02.04.24 v 21:51
Podle me se z vyberu kocaru dela hrozna veda. A navic ty nekrestanske ceny za znackove kocary.
Pro me je u kocaru dulezita dost dlouha a siroka korba (ted mi v ni jezdi jeste deseti mesicni) a velky prostor pod korbou. A aby projel aspon lehky teren, kdyz jedeme na vikend na chatu.
Mam podedeny Dorjan, vozi uz ctvrte dite a je to proste super drzak ![]()
Myslím si, že je důležité si uvědomit, jestli tě něco ve výběru omezuje - dům bez výtahu, velikost výtahu, časté skládání do auta, tělesná výška, časté cesty MHD a od toho bych se odpíchla.
@P.petru píše: Více
Porizovaci cena znackoveho kocaru je sice vyssi, ale taky se pak dobre proda. Nas thule sice stal 22tis, ale porad ho prodam treba za 17, takze jsem jezdila s paradnim kocarem a stalo me to 5 tis, to mi neprijde spatne. Kamoska mela nejaky polsky srot, stal do 10tis, ale po 2 letech letel do popelnice. ![]()
@Janli Přesně! Chtěli jsme kočárek, co zvládne pole, louky, lesy, má nafukovací kola a je prostorný pro dítě. Marita odvozila naše tři děti, teď slouží kamarádce. Držák, který zvládl vše. Nezapomenu na upocenou maminku, která v čerstvě napadeném sněhu doslova rvala svůj kočárek sice podle poslední módy, ale s malými předními koly z kopce, zatímco já si v klidu jela do kopce.
Kocarek jsem resila strasne moc..a myslim ze zbytecne jsem to tolik hrotila.
Vybirala bych dostatecne velkou korbu, dobre odpruzeni, velky kos, taky prijatelnou hmotnost kocarku a cenu.
Mam dvojkombinaci, ale uz ted vim, ze sportak budu pouzivat jen po vesnici a na cesty koupim samotny skladny a lehky sportak, ktery bude zustavat v aute.
To skladani dvojkombinace je opruz. a to mam velky kufr. i kdyz davam pozor, tak je kocar od skladani poskrabany.
Uz bych nechtela magneticky nanoznik (na korbe)-zimni fusak ho nazvedava, nebo dite nozkama ho zveda. naopak bez fusaku je ten nanoznik zas takovy propadly. A hodila by se prodlouzena striska i na korbe.
Nekdo koupi hluboky kocar-treba uplne nejlevnejsi nebo bazarovy a pak investuje do sportaku.tam je dite stejne dele ![]()
Zdravím holky, ráda bych slyšela vaše rady a tipy při výběru kočárku.
Jaké parametry vás při výběru zajímaly, co pro vás bylo při výběru kočárku zásadní?
Na co si dát pozor? Co vám při používání chybělo?
Co jste využili, nevyužili? S čím jste byli při používání spokojení, nespokojení?
Klidně uveďte obecné i konkrétní značky.
Než si něco koupím, ráda si udělám přehled na základě vašich reálných zkušeností.
A ještě jedna otázka, kolik je ideální investovat do kočárku?
Děkuji!!!