Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My bydlíme v centru Prahy, potřebovali jsme proto kočár, který z dítěte nevytřese duši na kočičích hlavách. Zvolili jsme TUG2 a bylo to super. Jen v MHD zabíral oproti jiným kočárům dost místa, ale sklápěla jsem rukojeť. Stejně jako každý kočár má i TUG2 řadu nevychytaných věcí, ale u nás pozitiva výrazně převýšila negativa. A jako bonus - prodali jsme ho asi o 1000 levněji než za co jsme ho koupili, byl v perfektním stavu.
Vybirala jsem kocar v covidu - naslepo. To byla chyba. K tomu mam rada hezke az designove veci… Vysledek koupila jsem na pohled hezky, ale nevyzkouseny Cybex. Netrvalo to ani tri mesice a letel.
Nevzala jsme v potaz, ze radi chodime na vylety a poradny kocar to proste chce. Ze v Praze jsou kostky a drnca to, ze je manzel vysoky… Cybex je proste kocarek pro panenky a dobry do obchodaku.
Druhy pokus vysel skvele - Thule UG2. Jiny kocar bych uz nechtela. Dneska bych pravdepodobne uz sla do trojky, ale ne do jineho typu.
+ velka nafukovaci kola, zaviraci kos, odvezes v nem/na nem „slona“, otocis se s nim prakticky na miste - takze je ve vysledku skvely i v malych prostorach, nastavitelne madlo takze vyhovuje jak me se 165 cm tak manzelovi se skoro 2 metry…
Jsou tu hlasy, ze do mesta ne-e. To za me vubec neni pravda. Mne se s nimve meste jezdi skvele a stejne tak v prirode.
Rozhodne bych nekupovala levne dvojkombinace a trojkombinace s privatnimi vajicky uz v zadnem pripade.
Jinak zkousela jsem jeste Babyjogger, Peg Perego a X-Lander a spatny. Jedine co se osvedcilo tak jsou podedene klasicke golfky od Maclarenu. Ty jsem si nechala a litam s nimi.
Příspěvek upraven 04.04.24 v 09:33
Chtěla jsem dvojkombinaci. Ačkoliv jsem malá, chtěla jsem velký kočár, hlubokou korbu minimálně 85 cm dlouhou, žádný prťavý kočárek typu Bugaboo, atd. Dále pevná a velká kola do terénu, pružný a aby měl dostatečný prostor pod kočárem. Stál 8.500,– Kč a vyrostly v něm 3 děti
. Dražší byl pro mě naprosto zbytečný.
@Dadda8 píše: Více
Já taky původně chtěla Maritu, ale nakonec jsem zvolila Prampol a TOP! Do vesnice jak dělaný, všichni ho záviděli. Vedle těch předražených prcků úplně zářil a je nesmrtelný.
Nám se osvédčilo:
Koupit kočár z bazaru - vyšel nás na pár korun a zjistili jsme na něm, co nám vyhovuje, co nám vadí. Když jsme měli přecházet z korby na sporťák, tak už jsme si pořídili jiný (první i druhý byly dvojkombinace a věděli jsme, že budeme chtít i druhé mimi, kde opět využijeme korbu).
A co nám vyhovovalo: ○ Měkká (asi gelová?) a velká kolečka. Ta plastová hrozně drncala, přišlo mi to občas že to fakt hrozně s miminkem háže, když byl jen trochu horší terén. ○ otevřený koš. Vešlo se tam milion věcí, v zavřeném koši je prostor omezený ○ dno korby se dalo lehce zvednout - starší miminko mohlo koukat ven. Netušila jsem, že využijeme, ale nakonec to byla fakt super věc. ○ prodloužitelná střecha, nebo jak se to nazývá - aby byla dostatečná ochrana proti slunci, větru… ○ sporťák aby nebyl moc „daleko“ nebo nízko položený, aby člověk snadno dosáhl na dítě, u prvního kočáru jsem bez předklánění nedosáhla na dítě (když byl směrem ke mně) ○ neméli jsme, ale přišla by mi praktická nějaká kapsička v korbě (na mobil, peněženku, klíče…), dávala jsem k nohám mimimka. ○ dostatečně dlouhé madlo, aby člověk při rychlejší chůzi nekopal do rámu.
Víc si asi teď nevzpomenu.
My máme Thule UG2. Já jsem spoko, protože jsem s nim hodně naběhala a jsme s manzelem hodne sportovni typy, takze i vylety do terenu apod. Ale ma nevyhody, zvlast v Praze/ve meste.
Ma hodne siroka zadni kolecka, takze kdyz ve meste mas schody a ty dva pruhy aby vyjel/sjel kocarek, tak se tam nevlezes. Najezd na kocarky je uzsi nez zadni kola UG a zaroven to nesjedes dobre po zadnim a prednim, protoze trojkolka. Resila jsem to tak, ze jsem to proste zdrncala po schodech, UG ma pneu kola a bylo to celkem odpruzeny.
Pak jsem taky narazila co se tyce vytahu. Do starsich domu a starsich vytahu se taky nevejde. Nebo se vejde tak tak a ty jako osoba tlacici uz mas co delat.
Pokud jste s mužem vysocí jako my, budete mít pravděpodobně dlouhé dítě a thule korba je malá. Je to tusim 80 cm, coz kdyz pak mas dite ve fusaku apod. neni moc. Me to vyslo tak do 7 mesice, pak bylo jaro a dala jsem sportak.
Sportak - nejde uplne polozit a nohy podlozit, takze dite je v takovym vlastne hlubsim sedolehu a pokud ma dlouhe nohy tak ty ma dole. Ale nasi holce to nevadilo a chrupkala tako dudek. Jen me to vzdycky zarazilo, ze tohle neni u takovyho kocarku dotazeny.
Jinak jsem s nim vlastne spoko, protoze uz nebydlim ve meste. Takze me nejaky schody netrapi, na prochazky do lesa ideal. ![]()
Ja puvodne chtela kupovat trojkombinaci, nez jsem si nacetla, ze ty vajicka v nich byvaji casto dost mizerna a nebezpecna. Tak jsme sli do dvojkombinace.
Vedela jsem, ze chci kocarek, co zvladne dobre teren, zaroven jsem chtela trikolak (prijde mi, ze se to lip ovlada). Nakonec jsme vybrali Thule Urban Glide 2 - jezdime s nim jak ve meste, tak v prirode. Ja jsem s nim strasne moc spokojena. Manzel taky, je vyssi a k tomuhle kocarku se nemusi nijak hrbit. Jen je sirsi, do vytahu v panelaku se sice narve, ale je to dost natesno.
@Hanykla33 S ja tedy s najezdy problem u nas ve meste nemam - daji se sjet i vyjet v pohode, mozna uz na to nekdo myslel (to, ze musim predek nadzvednout, me nijak nevadi). K tomu sportaku - co jsem koukala, vydali ted TUG 3, kde uz podperka pro nohy je, plus tam jeste vychytali par dalsich stiznosti uzivatelek ![]()
@KerrisKate píše: Více
Tak ja bydlela v Praze a opravdu povetsinou stara schodiste s uzkym najezdem. Jestli jsem natrefila na jedno nove schodiste s sirsim, kam se UG vesel
ale casem jsem si to vychytala a vedela, kudy obejit. Takze zase takova traga to nebyla, jen to cloveka prekvapi, protoze takova vec samozrejme pro koupi kocarku neni priorita.
joo ta podperka na nohy to je fajn ze vychytaly. Ja teda ted recykluju UG pro druhe dite, ale kdybych mela kupovat kocar znovu, sla bych zase do Thule. I tak jsou to za me drobnosti. ![]()
Dvě mě kamarádky pořídily kočárky z druhé ruky. Vždycky si je nějaká koza pozidila jako top. A doma zjistila, že se jí nelíbí barva nebo hloubka korby. Oba měli doma pár dní a dávali je pryč. Jeden si první dáma ani nevyzkoušená.
strašný.
My si jich vyzkoušeli několik.