Vaši synové a kondom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hodaka
22.4.12 15:33
@mikitaa píše:
nevim jak presne chces vest ke zdrzenlivosti…myslim ze primarne kondom pri ruce je dulezitejsi…do me mati valila snad do 25 hlavne s nikym nespi! no a co myslite ze udela 16ti leta kdyz ji toto doma opakujou 5× denne :mrgreen:

začne háčkovat?

• Citovat
  • Upravit
9454
22.4.12 15:37
@Hodaka píše:
začne háčkovat?
:mrgreen: ano ano…na nic jineho nez na hackovani jsem od te doby nemyslela :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
22.4.12 15:52

ahoj liz,tak syn 7.let,vi na co je kondom,vi proc se pouziva..rekla jsemmu to uz ve skolce:o))nevidim v tom zadny problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
22.4.12 15:55
@mikitaa píše: :mrgreen: ano ano…na nic jineho nez na hackovani jsem od te doby nemyslela :mrgreen:

já i vyšívala, to bylo něco :lol:

• Citovat
  • Upravit
22051
22.4.12 18:53

Určitě o tom budeme mluvit jak s dcerou, tak se synem co nejdřív. Ohledně metod antikoncepce pro dceru si zatím netroufám ani uvažovat - za těch osm deset let můžeme být v těchto věcech zase úplně někde jinde, tím se budu zabývat podle aktuální situace.

Ale kondom není jen metoda antikoncepce, je to základ ochrany před pohlavními nemocemi, takže k tomu určitě povedeme obě děti. Tahle ochrana není výlučná záležitost jednoho pohlaví - kondom budu strkat do kapsy synovi i do kabelky dceři.

A upřímně - já se mnohem víc bojím situace, že mi syn někde „zbouchne“ nějakou holčinu než toho, že dcera přijde těhotná. Tam se potom rozjede spousta věcí, které máma kluka nemůže moc ovlivnit - počínaje rozhodováním o potratu a konče podílem na výchově vnoučete. Když už by taková situace měla nastat, raději bych ji měla poněkud více pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.4.12 19:00

Přítel má dva syny a se starším to probírali. Dokonce od něj kondomy dostal, kdyby se styděl je kupovat :) Že časem zjistil, že je alergický na latex, to je zas jiná věc.
Ale budu muset chlapovi připomenout, aby to probral i s mladším :think: V létě mu bude 16, to je nejvyšší čas. Teda né že by to neznal, ale chlapská rozmluva je chlapská rozmluva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.4.12 20:37

Tak zatím mám syna poměrně malého, ale co se týče sexu, je úměrně věku „poučen“ dost, protože čekáme miminko, které se má za 2 měsíce narodit :srdce:
Je sám hodně zvídavý a já nemám problém(nemáme problém) mu přiměřeně věku, ale pravdivě, bez pohádek, vysvětlit, jak to miminko vzniklo..
Navíc, když k tomu najdeme vhodný film pro děti(líbí se mu byl jednou jeden život,ten díl o zrození :mrgreen: ) nebo stránky v encyklopedii,tak princip chápe dokonale.
Snažím se být ale zdrženlivější spíš k vůli tomu, aby nepřiměřeně do detailů nepoučoval třeba děti ve školce nebo kamarády na hřišti a někdo mi ještě nepřišel vynadat :lol:
Ať si každý myslí co chce, ale já nebudu téměř šestiletému dítěti tvrdit, že děti nosí čáp.
Tříletá dcerka to samozdřejmě taky vše vidí a slyší, ale zatím to tak do detailů nezkoumá jako syn, nevyžaduje si sama od sebe encyklopedie a filmy.

Co se týče antikoncepce, nechtěla bych, aby se dcera dopovala od pubertálního věku hormonální antikoncepcí až do doby, než se rozhodne mít děti. I když na druhou stranu, za těch 15 let můžeme být zase úplně někde jinde co se týče složení atd.
Ale zase nevěřím tomu, že to není pro tělo úplně neškodné. A nevěřím tomu, že se to radikálně změní v budoucnu. Stačí mi informace(od kardiologů, jsme kardiak), co i nejnovější antikoncepce s nízkou dávkou hormonů, dělá s krevním oběhem, srdcem, chlopněmi, zasahuje to celý organismus a nemyslím si, že je to pro mladou(i když zdravou) dívku vhodná ochrana.

Co se týče kondomů, taky to beru tak, že je to hlavně ochrana před pohlavními nemocemi, budu se snažit působit na děti obou pohlaví, aby trvali na jejich používání do doby, než si najdou stálého partnera.
Potom už to záleží na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.4.12 10:06

Budu ráda, když dcery budou randit s chlapci maminek z Emimina :mrgreen:
Ted vážně - ony ty děti si pak stejně dělají věci po svém, jen mě zajímalo, co vy..
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital