Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,je mi 37,HAK beru od 15 let s 2 přestávkami (2 děti
)a už bych se těch hormonů chtěla docela zbavit,nějak mi to začíná vadit…Jenže bez prášků mám hodně nepravidelný cyklus,špinění mezi MS,mívala jsem i špatnou plet,tak nevím co by to se mnou udělalo…Chtěla bych ty hormony do sebe přestat prát,mám za sebou i hormonový koktejl z umělého oplodnění a nějak bych se chtěla vyčistit od toho všeho,rovnat cyklus třeba přípravky od Energy,máte někdo zkušenost?
Ahoj, já mám zatím dobré zkušenosti. Po prvním ivf jsem měla cyklus rozhozený-bez vyvolávačky jsem MS nedostala, na doporučení známé jsem začala s gynexem a pomohl-cyklus pravidelný.
Po druhém ivf jsem tak nějak rozhozená celá tak jsem se rozhodla nechat se otestovat supertronikem a koupila jsem si přípravky „na míru“. Účinkují dobře(soudím podle reverzní reakce
), ale do jaké míry zatím nevím-kontrolní testování mě teprve čeká. Bylinkama nic nezkazíš, ale určitě bych se poradila alespoň v poradně gynekologa přímo na stránkách Energy.
Ahoj, to ti jenom schvaluju. Ono rovnat cyklus pomocí HA je nesmysl, jen se oddaluje řešení problému. To je častá potíž těch, které nemohou otěhotnět díky nepravidelnénu cyklu - v nácti jim gyndr předapsal HA místo aby řešil MS a když po letech vysadily, problém se vrátil. O zvyšování rizika rakoviny s dlouhodobě užívanou HA ani nemluvě.
Mam i osobní zkušenost: od těhu s malou jsem bez HA a je mi líp, sex je lepší, pleť je lepší, trochu jinak cítim a vnímam. A po rakovině prsu v rodině už HA (a později i hormonální substituci) nechci ani vidět, když jsem četla ty věci z onkologie o kolik prokazatelně zvyšuje riziko různých rakovin, zejména na hormonálně citlivých tkáních.
@Háta_x A čím se teď chráníš, prosím tě?
Mně se taky do HA nechce, ale kondomy nesnáším, tak nevím, ja, to řešit. Je to na houby. ![]()
@rejžička Kondomy jsou prima. Taky jsem k nim měla ze začátku odpor, vlastně jsem je pořádně neznala. Ale stačilo to párkrát vyzkoušet (u kojení to ani jinak nešlo) a teď už na ně nedam dopustit. A když je „po všem“, nemusim honem do sprchy
Nejlepší jsou ty supertenké Durexy. Nebo můžeš vyzkoušet pesar, nehormonální tělísko, Pharmatex…možností je víc.
@Háta_x Já možnosti znám, jen se mi prostě momentálně nechce do ničeho. Ale musím to řešit a rychle, jinak se manžel zcvokne.. Původně jsem plánovala tělísko, ale co jsem tak četla diskuze, přešla mě chuť. Sice si uvědomuju, že se většinou ozývají spíš ty, kterým nesedlo, ty spokojené nemají důvod hledat si diskuze na tohle téma, ale i tak.. Ono je rozdíl vyhodit krabičku HA a zkusit jinou a tělísko třeba za šest tisíc.
![]()
Mě by ani nevadila nepravidelná MS,je mi jedno kdy přijde
,ale když jsem nebrala HA,tak jsme měla týden před MS špinění,pak 4-5dní MS a ještě zase týden špinění
takže 3 týdny s vložkou,hrůza!Ted mám MS 4 dny a přesně.Tak nevím…Vadí mi HA psychicky moc,pořád přemýšlím poslední rok,co do sebe cpu,otékají mi nohy,začínají lehce křečové žilky,lymfatický systém v tahu atd…Jinak bychom asi přešli na kondomy…nevadí nám ![]()
@sedmikráska75 Tim spíš bych to vysadila a našla gynekologa, který umí řešit potíže nepravidelného cyklu skutečně, ne tohle pseudořešení, kdy předepíše HA. Jak jednoduché a ženy jsou spokojené, proč něco řešit, že? To jsou doktoři fakt na baterky, na druhou stranu veřejnost si to sama často žádá.
PS: teď nemáš MS, jen tzv pseudokrvácení ze spádu (jak poklesnou hormony v těle v pauze) a to je pro sliznici nepřirozené a je tim silně namáhána. Je tam vlastně pořád jedna a tatáž sliznice, nedochází k přirozenému růstu a odlučování jako při normálním cyklu se skutečnou MS.
Já už vystřídala tolik gynekologů,každý mi řekl,že řešení na špinění je jedině HA.No zkusím asi vysadit,dobírám poslední platíčko a uvidíme
Zkusím pozitivní myšlení
,gynex a třeba se to nějak vyvine…
@sedmikráska75 píše:
Já už vystřídala tolik gynekologů,každý mi řekl,že řešení na špinění je jedině HA.No zkusím asi vysadit,dobírám poslední platíčko a uvidímeZkusím pozitivní myšlení
,gynex a třeba se to nějak vyvine…
Já vysadila HA po 4 letech, už mi z ní bylo psychicky blivno (aneb moje studium mě poznamenalo
). Po vysazení v kombinaci s očistnýma kúrama se mi zhoršila pleť - ale to je jen tím, že tělo se zbavuje toxinů a když je jich moc, tak jdou holt přes kůži, protože to ledviny a játra už nestíhají. Ale je potřeba vydržet, neutýct zpět k HA, protože je to fakt jen pseudořešení. Po roce bez HA se cítím dobře, mám chuť na sex (narozdíl od stavu s HA), pleť se horší jen v kombinaci cyklu a špatné životosprávy. Takže já jsem spokojená jak želva, ho HA bych už nešla ![]()
@rejžička píše:
@Taormína A čím se chráníš? I to ti vyhovuje?
No to je ten problém teď… Používali jsme kondom, ale pak z ničeho nic po něm přítelovi opadla erekce a teď už z toho máme v podstatě stálej problém. Dokud jsou kondomy schovaný ve stole, tak je vše v pohodě a můžeme mít přerušovanou soulož. Ale jak ho začneme nasazovat /jedno kdo, jedno kdy/, tak je po erekci. Takže teď budu asi shánět spermicid Pharmatex, protože ještě nejsem úplně v situaci mít miminko ![]()
@Taormína No jo, já kondomy taky nemusím.. A taky teď řeším, jakou antikoncepci, protože do pilulek se mi fakt nechce..
![]()
Víš ale o tom, že k Pharmatexu se má používat kondom? Pharmatex není 100%..
V seznamu léčiv jsem našla u Pharmatexu uvedenej Peal index, kterej je srovnatelnej, nebo i vyšší než se udává u kondomů (jak kde kdo co uvádí..). Tak nevím, asi vyzkouším a uvidím ![]()
To chce spíš jen čas. Hodně času a trpělivost a ono se to srovná.