Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry vecer
prosim o radu.Dr.mi predepsal po porodu antikoncepci Mercilon s tim,ze prvni tabletku mam zacit na zacatku MS.Ted v pondeli jsem zacala lehce krvacet,tak jsem si vzala prvni tebletku a druhy den ani krvaceni ani spineni.Mam po porodu skoro 9 mesicu.Uzivala jste nektera tyto pilulky?A vse fungovalo jak ma?
Diky za odpoved
Dobrý večer,já Mercilon užívala než jsem měla děti a teď ho mám znovu,je to HA která mi opravdu vyhovuje a nikdy jsem problém neměla ![]()
Ahojky, já neužívám nic a jsem v pohodě
Ale menzes mi teda přišla už po šestinedělí, to teda naštve
Jinak dřív jsem mercilon brala a taky v poho. Jde taky o to, že po porodu je menzes jiná, ještě navíc, jestli kojíš, tak to může taky ovlivnovat. Ale ta pilulka asi taky, normálně se pak bere HA až po menzes, tak to braní ted může asi menzes uspíšit, nevím
Dr. by asi řekl víc..
já ho brala 6 let, vždycky v úterý ráno poslední tabletku a MS došla v noci sobota/neděle a pak přestala po první další tbl.(tzn.ve středu odpoledne), težko říct, jestli to je „bezproblémové“, nicméně gyndr.se tak tvářila…ale malýmu se podařilo si nějak „cestičku“ najít i v tomhle funkčním systému
na druhou stranu, kdyby to nefungovalo jak má, mám doma těch dětí už aspoň 5 místo jednoho na cestě ![]()
Ja jsem mela MS uz kdyz bylo malymu 5 mesicu,pravidelne…Ted teprve jsem zacala brat ty pilulky a hned jak kdyz utne…Pred otehotn enim jsem mela Marvelon a ten vpoho..
Uvidim,a kdyztak se zeptam dr..A diky za infa ![]()
Ahojky, já Mercilon užívala 10 let před otěhotněním a teď po porodu jsem si ho nechala napsat znovu.. nikdy jsem s ní neměla žádný problém.. ![]()