Menstruovat či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
16.4.12 22:14

Menstruovat či ne?

Ahoj maminky. Chtěla bych vás poprosit o vaši zkušenost, názor, vědomost. Máme 8 měsíční holčičku, jiné mrňátko už neplánujeme, beru antikoncepci Cerazette (pro kojící)- stále bez pauzy - a moje dr.mi řekla, že jí můžu brát dál, i když skončím s kojením. Myslíte, že je špatné nementruovat? Já jsem si totiž po roce a půl moc zvykla na pohodlíčko :-). Díky a budu čekat na vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
16.4.12 22:16

Já myslím, že ceraztte nevadí. I přes ni můžeš menstruovat, když to tělo bude potřebovat :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.4.12 22:26

Je spousta antikoncepcí, které zcela nebo částečně zastaví menstruaci. A uvádí se to jako výhoda nikoliv problém. Já jsem určitě pro, proč si zbytečně znepříjemňovat dny. Ale věřím, že spousta tzv přírodních žen bude nesouhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.4.12 22:31

@zanda81 jak píšeš o těch přírodních ženách :mrgreen: tak mě ještě napadlo, že někdo to třeba snese v pohodě, že je bez ms a někomu to nemusí dělat dobře. Takže užovatelko uvidíš :palec: Ale já myslela, že při cerazete mužeš normálně menstruovat :palec: Tělo si řekne samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.4.12 22:39

Samozřejmě pokud to působí zdravotní problémy, tak určitě vysadit. Já to psala jako názor, pokud se někdo rozhoduje jestli ano či ne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.4.12 22:44

Já menses nemám díky Mireně a je mi bááááječně ! :palec: Řiď se radou tvé lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.4.12 23:14

já mám taky Mirenu, ms nemám a vůůbec mi nechybí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.4.12 05:24

Já bych alespoň občas odmenstruovala - podle mě je to pro tělo přirozenější, budeš se cítit líp. Nebo jinak - já bych se cítila líp.
Ale pokud na to nejsi citlivá, nijak ti nevadí neodlevit tělu, je to samozřejmě zcela na tobě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
17.4.12 05:56

Nemenstruovat (aspoň nějaký poměrný čas) není vůbec na škodu, četla jsem nějakou studii, kde poukazovali na to, že žena, pokud má jedno až tři děti, tak menstruuje až nezdravě častokrát. Dříve, když měla žena deset a víc dětí, tak měla menstruaci daleko méně a díky tomu měla daleko míň zdravotních problémů. Takže já bych se jí tak na deset let klidně taky vzdala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
17.4.12 07:25

Pokud už žádné dítě neplánujete je to v pohodě. Já jsem též měla Mirenu a pět let nemenstruovala, byla to paráda, pak jsem se ale ještě rozhodla pro mimčo a najednou byl problém je to skoro už rok od vyndání a sliznice pořád neroste. MS je slabá spíš špinění, tudíž se případné těhotenství neudrží :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
17.4.12 07:33

no cpat se furt hormonama by se mi asi nelibilo…ale pokud nemas problemy, kdyz nedelas klasickej model s pauzou, tak bych klidne pokracovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
17.4.12 07:36

Já jsem neměla díky Jeannine MS 6 měsíců..a ty nervy, že nebudu moct otěhotnět..a nic se nestalo, po vysazení přišla 2. měsíc MS jako kráva :roll: a pak hnedka malej, takže z tohoto dlůvodu to problém nebyl a vy už další ted nechcete..a pokud chceš mít pohodlí…u mladých holek je to jiné, já osobně už se k antiko nějaký čas nevrátím, ale v tvé situaci, na tom MS schválně nemít, to na škodu dle mého není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
17.4.12 07:54

Ahoj, nejsem „přírodní žena“, HA jsem taky brala, ale nejradši bych ji už nebrala … ale k tématu … myslím, že když už žena bere HA, tak je to takový svinstvo, že je jedno, jestli se to bere s přestávkami nebo ne. Stejně to, co máš jako menstruaci při braní HA není mestruace v pravém slova smyslu, ale spíš nějaký „šok“ těla na to, že se mu nedostává hormonů, které 3 týdny dostávalo. To je můj pohled na věc. Já už bych ji nejradši nikdy nebrala, ale stejně myslím, že mě situace donutí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.4.12 08:49

Beru Lunafem a MS si „dopřávám“ jednou za čtyři měsíce a bohatě to stačí.
Po druhým porodu jí mám fakt hodně silnou a nedovedu si představit, že bych to měla každej měsíc. :poblion:
Zrovna teď se psychicky připravuju na to, že to dostanu už příští tejden. :roll:

Já jsem zase někde četla, že MS není přirozená, že dřív ji ženský vlastně vůbwec neměly (teda před dětma asi jo), protože buď byly těhotný nebo kojily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.4.12 11:50

Děkuju vám všem. Ráda si přečtu všechny názory, ať jsou jakékoliv. Tak ať vám mrňátka rostou a jsou zdraví!!! Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí