Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při miréně jsem neměla MS měla jsem ji 5 let. A po vysazení jsem v klidu hned otěhotněla. Pujdu do ní zase, nemusela jsem řešit spoustu věci jako mužu se jit koupat nebo ne a podobně. ![]()
Moje gyndařka zase říkala, že je žádoucí, abyženské tělo menstruovalo co nejdéle, potomzačíná tělo ženy stárnout, já to beru jako očistu celého těla, je to koloběh a do tělabych zbytečně nervala hormony
Já bych to neřešila, každý si muže vybrat co chce a co ne.
Mě to nijak neuškodilo, měla jsem parkrat za ty roky jen slabé špinění ale to se nedá nazvat MS.
Kdyby to tak bylo špatné, tak takové antikoncepce nejsou.
Já kvuli migrénam si moc nevyberu a mirena mi seděla tak se k ní vrátim.
A jsou zase gyndaři, co menstruaci neopěvují, těmi cyklickými nárůsty a odplaveními sliznice lítá estrogen a kvůli obecně častým problémům cyst a endometriózy je nadměrná aktivita sliznice spíš na škodu. Nadměrná myslím tak, že ženský věk se prodlužuje, klimakterium oddaluje, počet porodů významně klesl (průměrně na ani ne 2 / ženu) a ten počet cyklů je nebývalý a některým ženám vyloženě neprospívá.
@sevilla 122 píše:
Já bych to neřešila, každý si muže vybrat co chce a co ne.
Mě to nijak neuškodilo, měla jsem parkrat za ty roky jen slabé špinění ale to se nedá nazvat MS.
Kdyby to tak bylo špatné, tak takové antikoncepce nejsou.Já kvuli migrénam si moc nevyberu a mirena mi seděla tak se k ní vrátim.
hehe, jo a kdyby cigarety opravdu zabíjely, tak se nevyrábí
ono ani v minulosti každá co měla menstruaci neměla nutně děti a nemám pocit, že třeba jeptišky u kterých předpokládám menstruaci a nepředpokládám děti umíraly něják výrazně dřív…asi narozdíl od hysterektomie ty ženský co neměsíčkujou v důsledku HA nevypadaj tak špatně, ale na HA jsou špatný jiný věci, než že se tělo nebude očišťovat ![]()
JJJ, je na každem zda kouřit bude, či ne když ví že to není zdravé.