Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se nepotřebuješ chránit proti početí, hormony bych jen tak nebrala.
Gyn. nic hlásit nemusíš.
A když jí budu třeba za rok potřebovat tak mi ji prostě znova předepíše? Nebudu musem vysvětlovat že jsem ji nebrala nebo něco?
Když ji nepotřebuješ, tak bych ji taky nebrala. Doktorce nic hlásit nemusíš. Až ji budeš potřebovat, tak si ji necháš zase napsat, proč bys musela vysvětlovat, že ji nebereš?
Je to snad tvoje věc.
Tak jí to může být celkem fuk, až budeš potřebovat, tak ji zas napíše…
Na to srovnání zkus třeba nějaké přípravky jako je Gynex, kontryhelový čaj a spol.
@Pomka Projistotu se ptám abych tam pak nepřišla za rok a ona nějak nenadávala ![]()
@Anonymní píše:
@Pomka Projistotu se ptám abych tam pak nepřišla za rok a ona nějak nenadávala
Bez obav, ona to řešit nebude. Kdyby se mimochodem zeptala, tak řekneš, že nebyl důvod. Jediný, k čemu by mohla mít poznámku, tak to, že se nemá zbytečně vynechávat a pak zase brát a tak dokola. Prostě se má brát v kuse a nebo ne, když ji vynecháš cca na měsíc, pak si zase vzpomeneš, pak zase dva měsíce ne, tak to prý tělu dost škodí a doktoři to neradi vidí. Tam by mohla mít připomínku, ale takhle… fakt ne. Je to tvá věc ![]()
@Pomka děkuju. Já jsem po ní dost přibrala, takže mi nebude chybět.Tak když jí nepotřebuju tak jí nechám. ![]()
Pokud je doktorka normální, tak jí to může být fuk. Ale znám doktory, co jsou schopni ženskou seřvat, když nechce HA a zároveň neplánuje dítě.
mně gynekolog napsal HA 2× jednou jsem ji nechtěně ztratila, ale měla být jen k vybraní časem nezačít brát. fakt osud asi a podruhý nám ji napsal to jsem mu chtěla už dodat nepište nechceme takže jsme ji takticky nevybraly a po třetí když jsme se viděli, tak jsem mu řekla používáme kondomy Ha jsme nevybraly nechtěli jsme až možná časem.
A v pohodě to vzal ale já mám ještě takový problém že asi mám alergii na latex po včerejším dalším testu mně to už stačilo takže kondomy jdou z baráku
řekl že je mám už minule opostit a zkust pharmatex krém s tím že je mín učinný ale že když máme v plánu časem tak by nám to tím pádem nevadilo
![]()
Takže takto naše rozprava začla na čtvrté schůzce nebot já pálení neznám takže sem mu musela říct že nic nemáme a ted přemýšlím co zvolit ten gel do mně nedostane tam můžu mít taky alergii
![]()
Babo rad ![]()
U nás zase měl alergii na Pharmatex můj. Pálil ho potom
Takže ten jsme museli opustit.
no ten taky nechci hele to se léči ta alergie globulemi?či jak se to vlastně léčí?ten můj mně dal lgobule a nakonec sem skončila na pohotovosti nebot se stěhoval a byl mimo a kultivaci mně vzal a nevím výsledek a po včerejší akci mu můžu volat znova ten můj se dušoval že to bude dobrý, že ten má jiný a je to na zastřelení až příjde domů
![]()
ty spermicidy po té moji alergii kašlu vždyt já mám alergii na mýdla
nemám čas se ještě otestovat jaký alergen mně to způsobuje jak bde čas tak si tam musím skočit ale oni to asi nepoznaj no mýdlo la roche za 166 kč to vyřešilo ![]()
začlo to už loni v prosinci pálení a pak ob měsíc a ted už je to naprosto zabité když vlastně latex furt používáme se nemůžu divit no … minule řekl vyzkoušejte a uvidíme no každopadně jsem se schválně před tím neholila a předtím holila akce nebyla a nic se mně nestalo
takže alergen mám asi potvrzen otázka je že mně to docela vytáčí to snad do D budu abstinovat ![]()
i když jsou asi nějaký bezlatexový jenže nevím no.
To pálení jako přestane?výtok nemám vždyt já tomu ani nerozumím to zs bude zítra akce 2 děti k tomu a gyndař ![]()
Ahoj maminky.Zakládám novou diskusi, protože bych potřebovala poradit. Asi před měsícem jsem vysadila HA Lindynette 20(nemohla jsem si ji koupit), brala jsem ji cca rok.Co jsem jí začala užívat přibrala jsem 10kg.3 týdny po vysazení jsem dostala ms, první den normal,další 2 dny spíš špinění pak den nic a pak zase špinění.Chtěla bych jí zase nasadit hlavně protože bych měla ms srovnanou,jsem bez přítele, takže otěhotnění nehrozí,takže jen z důvodu pravidelné ms, ale mám strach že bych po ní zase začínala nabírat.MS jsem měla vždycky rozházenou. ASi jsem si zvykla na to že vím kdy to dostanu a že to trvá max 3 dny
Co myslíte? Jaké máte zkušenosti s nabráním váhy při HA?Je to jen o větší chuti k jídlu, nebo se po ní prostě břibere?
Nebo mám zkusit ještě počkat jestli se mi ms nesrovná?
A poslední otázka.. hlásí se ginekoložce vysazení?
Snad je to srozumitelné a omlouvám se za tolik otázek.