Vbočený palec, zborcená klenba

24798
9.12.10 20:24

Vbočený palec, zborcená klenba

Dneska jsem pár hodin postávala u linky u pečení cukroví a teď úpím, jak mě bolí paty…
Mám diagnostikovanou zborcenou příčnou klenbu, následkem toho vbočené palce, jedna noha horší, jedna lepší.
Jako „léčba“ doporučena austinova operace - zpřelámou v noze kosti a narovnají je do správné polohy. Měla jsem tam jít už před 6ti lety, ale odmítla jsem a pořád váhám… Jestli to vůbec pomůže a jestli celá ta operace a rehabilitace následná k něčemu bude…
Jediné potíže teda jsou, že nemůžu déle stát a ujít delší trasu po rovném povrchu, lesní cesty a tak mi nevadí. A docela jsem to cítila ke konci těhotenství, s nárůstem váhy nožky nesouhlasily.

Tedy dotaz - máte někdo zkušenost? S tou operací, nebo nějakou podobnou… Chjo, mám z toho fakt hrůzu=/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1648
9.12.10 20:29

ahoj přesně tohle dělali tchýni, je teď spokojená, může nosit i jakýkoliv druh bot a to před tím už ani nešlo. U ní je to dáno geneticky. Ta operace teda nic moc , ale pak si pochvalovala. Naše holky bohužel zdědily po ní už od narození, navíc k tomu měly zkrácené šlachy, takže od narození jsme rozcvičovali a chodí na balet, bylo nám to doporučeno, já se tehdy divila, ale výsledky jsou znát. Tvé děti to náhodou nepodědily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.12.10 20:46

Já to mám taky asi „po taťkovi“, i když více na to trpí ženské.
Majda je ještě malinká, aby se něco dalo poznat si myslím, pediatra jí na nožky koukala a nic neříkala, jen má volnější jeden kotník.

Takže zlepšení, jo? Boty nemůžu s podpatkem, to mě pak bolí ta klenba (ale stejně je chlap menší než já, to bych nenosila ani tak=)).
Hm, takže buď se rozhodnout teď, nebo až někdy v budoucnu, chceme pak druhé miminko a s dvěma malýma dětma ta sádra a rehabilitace asi nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.12.10 21:14

Operaci jsem odmítla, nechala si srovnat páteř a začla cvičit, bolesti zmizely a je to maličko srovnanější. Cvičím s palcem asi půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
9.12.10 22:03

Pipet, tak na této operaci byla cca před 5ti lety moje švagrová. Dělali jí to na obou nohách současně a navíc jí ještě osekávali výrustky na kloubech u palce, takže si to „vyžrala“ docela hezky. Ale musím říct, že už je naprosto v pořádku a opět hraje závodně basketbal. Tedy nemůžu mluvit za ní, asi to nebylo právě nej období, ale zvládla to a následně i dvě těhotenství bez problémů. Já bych se toho nebála a šla do toho. Určitě po operaci a rekonvalescenci nebudeš trpět tak jako nyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.12.10 23:22

Ahoj,
já jsem nedávno náhodou narazila na web pana Hanáka - zkus pročíst, třeba máš i jinou možnost než operaci - http://www.botyhanak.cz/ - osobní zkušenost zatím nemám, ale chci to koupit dceři, která má ploché nohy a valgozitu pat… a asi i sobě, protože po dovu těhotenstvích záda taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.12.10 06:29

Auuuu, taky mám vbočené palce, ale operaci nechci. Bojím se. I když to někdy fest bolí, tak jsem to zatím neřešila :oops:

janine24, jak s palcem cvičíš? A je to lepší? Mohla bys mi nějaký cvičení poradit?? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.12.10 08:18

Janine24 - a jakou přesně vadu jsi měla? Příčin vbočeného palce je hodně, já mám prostě křivou tu kost co vede od kotníku k palci (stejně jako na ruce od zápěstí jsou ty kosti na hřbetu ruky). Poznám to i svým laickým okem na rentgenovém snímku, že tam je něco divně. Proto mi třeba nepomůžou takové ty pomůcky pro srovnání palců a tak, protože tu kost nenarovnají, a moc nevěřím, že nějaké cvíčo jo. Asi by se možná ale zmírnily ty obtíže, máš nějaký konrétní tip?

KPKristy, já se taky bojím :oops: Půjdem spolu a budem se držet za ruce :lol: :dance:
Zkoušela jsem ortopedické vložky (na míru), ale žádný efekt to nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
10.12.10 08:25

Pipet, moje máma byla na operaci vloni v říjnu a od března chodila do práce. Sice jí to v té době ještě natíkalo, ale dr. už ji poslal, protože měli v práci málo lidí (chodí k závodnímu lékaři). Když to ale hodně namáhá tak jí to bolí doteď. Ale ona už je zase starší, tak se jí to hojilo hůř. Jinak záda má rovný, v tom u ní problém není, spíš to podědila po bábičce, ta měla hrozný nohy :-(

• Citovat
  • Upravit
46669
10.12.10 08:26

Mě známá masérka doporučila každý den si ten palec jakoby srovnávat rukou až do bolesti a prý by to mělo pomoct. Ale tomu moc nevěřím (ani to nedělám :oops: ), přijde mi to divný.

Mamky kamarádka si nechala udělat totální endoprotézy těchto kloubů. Ale dlouho jsem jí neviděla, tak jsem se neptala, jak je na tom. Ale to je taky operace… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.12.10 09:04

Příčinu mám taky křivou kost, ale masérka mi právě ukázala pár cviků na oddalování palce a stimulaci bodů, nedělám to do bolesti, ale je to fakt lepší a bylo to vidět i na rentgenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.12.10 09:34
janine24 píše:
Příčinu mám taky křivou kost, ale masérka mi právě ukázala pár cviků na oddalování palce a stimulaci bodů, nedělám to do bolesti, ale je to fakt lepší a bylo to vidět i na rentgenu.

A nemohla bys mi poradit ty cviky? Nebo to nejde popsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.12.10 09:34

Fakt jo… tak jak zas půjde muž na rehabilitace cvičit, ho zaúkoluju, ať se zeptá sestřiček, ony tam jsou super… Díky za radu=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.12.10 19:35
KPKristy píše:
janine24 píše:

No trochu se to vytahuje a odtahuje, ale moc to popsat nejde, prý se to musí dělat podle stavu toho vybočení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.12.10 19:49
janine24 píše:
KPKristy píše:
janine24 píše:
No trochu se to vytahuje a odtahuje, ale moc to popsat nejde, prý se to musí dělat podle stavu toho vybočení :nevim:

No, tak nějak mi to říkala ta masérka - odtahovat do strany a mírně vytahovat. Mě to teda dost bolí, ale když píšeš, že je to účinný, tak do toho asi půjdu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí