Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny,měla jsem před skoro 2 měsicema zamlklé těhu v 13t.14 dní na to jsem začla mít psychické problémy,beru antidepresivum.máte někdo zkušenosti jaké antidepresivum vám lákař předepsal když jste chtěli znovu otěhotnět.beru ted každé ráno pulku peronaxinu.díky moc za odpovědi. ![]()
NO ono se antidepresivum nedopoučuje
ani před těhu ani v těhu, ale já jsem brala antidepresiva celé těhu… Ale ted si zaboha nemůžu vzpomenout jak se jmenovaly, týden jsem brala denně půlku neurolu ![]()
mám také brát pulku neurolu na noc než zabere antipresivum.beru to 8 dní a je mi o hodně lépe ty stavy se nedaly vudec zvládnout.chtěla bych se zas pokoušet o mimčo a myslím že bez těch léku bych to psychicky nezvládla. ![]()
Ahojky,
ja jsem pred tehu brala 2 roky Cipralex 1 rano, na stavy uzkosti a paniky. V tehu jsem ho vysadila po konzultaci s doktorkou, ores cele tehu jsem to zvladla bez, ale po porodu jsem trpela poporodni depresi takze mi nasadila opet AD a to ZOLOFT. Ten je dobry v tom, ze neprechazi do mleka a muze se kojit je setrny a je dobry. nez zabral, brala jsem 14 dni na spani Oxazepam a ten je taky dobry. neurol bych moc nebrala, je totiz dost navykovy
drz se
Bibi11 píše:
mám také brát pulku neurolu na noc než zabere antipresivum.beru to 8 dní a je mi o hodně lépe ty stavy se nedaly vudec zvládnout.chtěla bych se zas pokoušet o mimčo a myslím že bez těch léku bych to psychicky nezvládla.
Ty léky klidně ber, ono je lepší dobrý psychický stav než nery v kýbli… To mi řekl doktor v těhu když jsem brala ty prášky na kterých bylo mimochodem napsáno, že v těhu se užívat nemají. Prothiaden se to jmenovalo…
Ahojky
Já v těhu 3-6 měsíc brala Mirzaten.Bude lepší si domluvit s tvý dr. schůzku a probrat různé alternativy ![]()
Držím palce aby bylo brzy líp ![]()
Příspěvek upraven 06.12.10 v 16:47
Bibi11 píše:
mám také brát pulku neurolu na noc než zabere antipresivum.beru to 8 dní a je mi o hodně lépe ty stavy se nedaly vudec zvládnout.chtěla bych se zas pokoušet o mimčo a myslím že bez těch léku bych to psychicky nezvládla.
Já bych bez léků a odborné pomoci zřejmě nepřežila těhotenství
Určitě jsou lepší léky naž nervy v kýblu jak píše Míša ![]()
Mám též panické uzkosti, zpusobyl mi to prý šok z potratu,diky moc za podporu
.už se těším až se zas budem moct snažit o mimčo.
Ahoj,
ted mi doktorka cetla nejakou studii doktorky - geneticky, ktera zkoumala vliv AD pri tehotenstvi a kojeni (ono obecne nikdo nevi, jak to vlastne pusobi, protoze zadne tehule dobrovolne tyto leky zkouset nebudou, ze jo..).
Zkoumala to dost dlouhou dobu, nevim jestli vsechny AD typu SSRI, ale urcite to byl Citalec a ten pry v tom tehotenstvi a kojeni je ok, dle vysledku. Taky asi zalezi, jake mnozstvi beres.
Takze zalezi na sile nemoci, az ti AD zacnou zabirat, tak ten Neurol bych asi vysadila, pokud uz bys bez nej byla ok..
Drzim palce!!!
O ní se píše že je to léčivo 3 generace,prý že je snášeno dobře a opravdu po tak 10 dnech uzkosti nebo deprese se zmírní nebo uplně vymizí.o síle nevím ale doktoři ví co mají napsat není se čeho bát.třeba neurol a jemu podobné na tom se člověk po delší době muže stát závislím já brala pulku neurolu na noc týnen než mi začlo pusobyt antidepresivum.už měsíc jsem bez neurolu.beru jen antidepresivum a jsem konečně jako dřív. ![]()
Já jsem přišla v 9 týdnu o dvojčata, ale pak jsem žádné antidepresiva nebrala. Po cca půl roce jsme se začali snažit znovu a dnes mám skoro dvouletého syna. Brala jsem jen Calybrum baby plan a Kyselinu listovou. No a hlavně jsem se snažila na to nemyslet.
Ahojky. Chceme se s přítelem zhruba za tři měsíce začít snažit o mimi. Dlouhodobě beru antidepresiva Elicea (to samé co Cipralex). Už jsem je začala pomaloučku vysazovat. Můj psychiatr mi říkal, že je lepší je vysadit a že u většiny žen deprese a úzkosti díky dítěti vymizí, že se srovnají hormony, které mohou některé depresivní stavy způsobovat. Já trpím neustálým pocitem, že mi chybí „smysl života“. A ten vidím v rodině a dětech, takže si myslím, že by třeba opravdu ty léky s miminkem nemusely být potřeba. Jenže těhu je samo o sobě pro psychiku náročný, takže mám celkem strach, abych nebyla nepoužitelná, nechtěla bych zrovna tohle období života promrhat depresemi
Máte někdo prosím zkušenosti s těhotenstvím po vysazení antidepresiv? Zvládaly jste to dobře? Nebo to bez nich nešlo? A víte někdo, u kterých je případně prokázáno, že nemají vliv na vývoj miminka? V žádném případě mu nechci ublížit
A co Lexaurin? Bral jste někdo v těhu? Může se občas? Zdá se mi to jako menší zlo, než antidepresiva… Díky moc všem.
Prečítajte si knihu „Nežiaduci účinok smrť“ a určite budete hľadať iné riešenia liečby, veď príroda nám dáva možnosti liečby, ale my to často ignorujeme. Zamysli sa fakt nad tým a knihu si určite prečítaj. Nie sú to žiadne blafy, vážne, čítaj a dáš za pravdu. Netreba podporovať farmáciu pri každej maličkosti.
@Bibi11 píše:
Zdravím všechny,měla jsem před skoro 2 měsicema zamlklé těhu v 13t.14 dní na to jsem začla mít psychické problémy,beru antidepresivum.máte někdo zkušenosti jaké antidepresivum vám lákař předepsal když jste chtěli znovu otěhotnět.beru ted každé ráno pulku peronaxinu.díky moc za odpovědi.
před, během i po těhu včetně kojení se doporučuje Zoloft ![]()