Antidepresiva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
1.3.18 17:29

Dotaz

Prosim holky…nemáte někdo plato argofanu? Dr má dovolenou? :zed: nema zastup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
1.3.18 17:35
@Annyny píše:

Hlupáčku běž za obvoďákem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.3.18 17:55
@Annyny píše:

Každý doktor mívá zástup. Jak ti mohly dojít? Beru dlouhodobě Letrox a chodím k doktorovi tak často, aby mi nedošly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.18 21:10

Zdravím, už je to dlouho, co mám úzkostné stavy, takové, že nemůžu mezi lidi, bloudím občas venku po přírodě a jinak brečim brečim… Souvisí to hodně s partnerským vztahem, máme problémy, předvčírem jsme se hodně hádali, už jsem chtěla dokonce odejít. Z té hádky se mi díky stresu spustila jak kdyby menstruace, po uklidnění to přestalo (nestalo se mi to poprvé). Ráno když se probudím, mám deprese, je mi pořád na zvracení, snažím se dělat různé aktivity, ale někdy to prostě nejde
Myslíte, že jsem zralá na psychiatrii?
Anonym prosím, jinak smazat :,(

• Citovat
  • Upravit
442
8.4.18 21:35
@Anonymní píše:
Zdravím, už je to dlouho, co mám úzkostné stavy, takové, že nemůžu mezi lidi, bloudím občas venku po přírodě a jinak brečim brečim… Souvisí to hodně s partnerským vztahem, máme problémy, předvčírem jsme se hodně hádali, už jsem chtěla dokonce odejít. Z té hádky se mi díky stresu spustila jak kdyby menstruace, po uklidnění to přestalo (nestalo se mi to poprvé). Ráno když se probudím, mám deprese, je mi pořád na zvracení, snažím se dělat různé aktivity, ale někdy to prostě nejde
Anonym prosím, jinak smazat :,(

No v prvni rade se vykasli na partnera, nevim proc ses s nekym, z koho se ti chce kazdy rano zvracet, pak zajdi k psychologovi a pak uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
8.4.18 21:44
@Anonymní píše:
Anonym prosím, jinak smazat :,(

Pokud jsi ve stavu kdy si uvedomujes ze je neco spatne tak se neboj rict si o pomoc! Vykaslala bych se na partnera a zacala bych zit znovu, clovek co ti zpusobi takovy stavy ti za to NIKDY nestoji-i kdyby byl ze zlata-ale na to si musis prijit sama! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
8.4.18 21:54

Určitě zajdi. Jednoduše, když tě něco tíží a sama na to nestačíš, nech si pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 18:18

Našla jsem pomoc

Ahoj,
ve čtvrtek jsem byla u doktorky poprvé a mam podle ní depresivní úzkost. nasadila mi léky estan na den a atarax na noc.
máte s tím některá z vás s těmito léky zkušenost??
Díky situaci v rodině a vlastně i s přítelem už jsem jednoduše nemohla dál a tak mi kolegyně dala kontakt, protože jinak by mě paní doktorka nevzala měla totiž plno. sice jsem tam přes známou, ale jsem opravdu moc ráda že jsem to udělala.

• Citovat
  • Upravit
9169
21.5.18 19:05

Ahoj,
Estan je antidepresivum se skupiny SSRI (selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu), také jsem ho brala a Atarax je anxiolytikum, ale na rozdíl od benzodiazepinů (Neurol, Lexaurin, Rivotril…)není návykový, brala jsem ho také. Estan jsem brala asi 2 měsíce, ale byla jsem po něm pořád příšerně unavená, tak jsem ho pak vyměnila a Atarax jsem brala na spaní, tedy 2 Ataraxy, ze začátku trochu pomáhal, pak jsem stejně musela přidat ještě jiné léky. Jen počítej, že Estan nezabere hned, trvá to minimálně 3 týdny, než antidepresiva najedou a ze začátku ti první týden až 2 naopak může být hůř, ale taky nemusí a máš ten Atarax, který je na úzkost, zklidnění, takže by ti tahle kombinace mohla pomoci. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 19:43
@Lollitka píše:
Ahoj,
Estan je antidepresivum se skupiny SSRI (selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu), také jsem ho brala a Atarax je anxiolytikum, ale na rozdíl od benzodiazepinů (Neurol, Lexaurin, Rivotril…)není návykový, brala jsem ho také. Estan jsem brala asi 2 měsíce, ale byla jsem po něm pořád příšerně unavená, tak jsem ho pak vyměnila a Atarax jsem brala na spaní, tedy 2 Ataraxy, ze začátku trochu pomáhal, pak jsem stejně musela přidat ještě jiné léky. Jen počítej, že Estan nezabere hned, trvá to minimálně 3 týdny, než antidepresiva najedou a ze začátku ti první týden až 2 naopak může být hůř, ale taky nemusí a máš ten Atarax, který je na úzkost, zklidnění, takže by ti tahle kombinace mohla pomoci. Držím palce.

Děkuji strašně moc ja už nemohla dál. hodně mi pomáhá pritel i když spolu nebydlíme tak začal náš vztah brát vážněji. což je pro mě opravdu moc fajn. akorát neví přesně jaké léky beru a doma jsem se nesverila vůbec, mam strach že by ze mě udělaly blázna i když svým způsobem za to jak mi ted je můžou oni.
lékařka mi řekla že mě vlastně psychicky deptaji zvlášť v době kdy neteř ktera je mladší byla těhotná a ted má mimčo. bohužel to byla jedna z těch posledních kapek.
Moc doufám že to zabere a bude mi už líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 20:33

Úzkost

Ahoj holky, před otěhotněním jsem brala elicea 20mg a pak se nějak přihodilo mimi :hug: ;) nyní beru zoloft 25 mg. Jsem v 5 měsíci a mám problém s večerním usínáním (pak až úzkost,že neusnu). Dle Mudr mohu na noc Neurol 0.25…ale nemáte zkušenost s něčím jiným?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, před otěhotněním jsem brala elicea 20mg a pak se nějak přihodilo mimi :hug: ;) nyní beru zoloft 25 mg. Jsem v 5 měsíci a mám problém s večerním usínáním (pak až úzkost,že neusnu). Dle Mudr mohu na noc Neurol 0.25…ale nemáte zkušenost s něčím jiným?

Neurolu bych se v tehotenstvi bala. I ma dr.ma pred nim respekt. Beru trittico, samozrejme ze nastup ucinku trva par tydnu a nemusi sednout kazdemu, ale neni navykovy. Pry ho bralo spoustu jejich teh.pacientek a zadne se nenarodilo postizene mimi. Vim, jake to je nespat.. :?

• Citovat
  • Upravit
163
29.6.18 21:07
@Anonymní píše:
Neurolu bych se v tehotenstvi bala. I ma dr.ma pred nim respekt. Beru trittico, samozrejme ze nastup ucinku trva par tydnu a nemusi sednout kazdemu, ale neni navykovy. Pry ho bralo spoustu jejich teh.pacientek a zadne se nenarodilo postizene mimi. Vim, jake to je nespat.. :?

Já mám právě takové období v životě (první v 17), kdy mám problémy se spaním, resp. strach z toho, že neusnu. Nejhorší, když ráno malý vstává v 6 a já jsem naprosto mrtvá těhotná:( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 21:13

@Šiminka2017 zazila jsem spankovou krizi pred rokem. Pritom se jakoby nic zvlastniho nedelo. Dcera tehdy 2,5 leta, temperamentni holcicka, takze zaber na telo i psychiku. Nastesti jsem se z toho dostala. Pomohl i eutyrox, i kdyz jsem hodnoty mela v norme (ne teda pro otehotneni). Beru ho v male davce porad, vyrazne ubyly uzkosti a zlepsil se spanek ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 21:21
@Anonymní píše:
@Šiminka2017 zazila jsem spankovou krizi pred rokem. Pritom se jakoby nic zvlastniho nedelo. Dcera tehdy 2,5 leta, temperamentni holcicka, takze zaber na telo i psychiku. Nastesti jsem se z toho dostala. Pomohl i eutyrox, i kdyz jsem hodnoty mela v norme (ne teda pro otehotneni). Beru ho v male davce porad, vyrazne ubyly uzkosti a zlepsil se spanek ;)

Brala jste ten eutyrox v těhotenství?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí