Antidepresiva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
592
21.5.13 16:13

Jaké mají účinky?

Prosim smazat prispevek.

Příspěvek upraven 07.09.16 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášenáJanulaM
21.5.13 16:28

Každý reaguje jinak, u mě to bylo v pohodě, žádné vedlejší účinky ani abstinenční příznaky, prostě splnily účel a jestli je to napořád nebo jenom dočasně také záleží jak jsi na tom, já je budu muset asi s přestávkami na těhotenství a kojení brát pořád, ale jsou lidi, kteří je po nějaké době postupně vysadí a nepotřebujou. Účinkují cca 3-4 týdny od začátku užívání a jejich účinek po vysazení přetrvává cca taky tak dlouho.

• Citovat
  • Upravit
Norae
21.5.13 16:30

Ja beru antidepresiva zhruba od svych 17 let s prestavkami, posledni asi dva roky Valdoxan a Esoprex, valdoxan jsem zacala vysazovat jakmile jsem se s doktorkou zacala bavit o tom, ze bych chtela dite, te duz ho skoro neberu a beru jen Esoprex - ten se v tehotenstvi muze. Ale to musi nejlepe vedet tvuj doktor ;) ja jsem pripravena brat leky i v tehotenstvi, akorat budu pod dozorem vic nez ted asi, no :)

Jinak, neurol neni antidepresivum, je vysoce navykovy, beru ho obcas taky, ale fakt si davam pozor, jen v malych davakach a tusim se muze brat jen 2 tydny vkuse. V tehotenstvi by se nemel brat vubec, ale samozrejme psychika zeny je v tehotenstvi hodne dulezita, takze lepsi si vzit parkrat treba pulku neurolu, nez byt v hodne spatnem stavu.

No a kecy jakoze se mame zamerit na prirodu.. to je jako rict diabetikovi, at si nepicha insulin ale zameri se na prirodu :roll: nekdo by si tady mel asi zjistit, jak antidepresiva funguji.

• Citovat
  • Upravit
Norae
21.5.13 16:31

@Pajanka nevim presne jak to mas, ale neni nic horsiho, nez vysadit AD najednou. AD se vysazuji postupne nekolik mesicu, to by ten doktor mel vedet :roll: kor pokud ti neni dobre..

• Citovat
  • Upravit
Norae
21.5.13 16:36

@hanulkak vubec se za nic nestyd! :hug: ja jsem se kdysi taky stydela, resp jsee mela spatny pocit, ze jsem jakoze fakt vypecenej magor a mam papiry na hlavu atd :roll: doku jsem nenasla moji super doktorku (mou sestrenici), u ktere jsem poprve mela pocit, ze se mi vazne snazi pomoct, a ne ze mi napise prvni AD ktere ji prijdou pod ruku.
Dneska jsem naprosto v pohode, dokonce to vetsinou uz ani netajim, beru leky pravidelne asi dva roky a ta zmena, ktera prisla, je neuveritelna. Prijde mi, ze jsem si konecne byla schopna priznat, ze mam fakt problem, ktery sama nevyresim a vubec jsem tak nejak „dospela“, prestala si hrat na zdeptanyho, sebedestruktivniho chudacka a zacala to resit - treba i temi AD. Od svych asi 16 let, co mam problemy, jsem si vzdycky prala mit normalni zivot, ted ho mam :)
Jinak s AD jde normalne otehotent a ani by to nemelo ublizit diteti, ale tvuj doktor to musi vedet, protoze druhu tehle leku je hrozne moc, nektere problem nejsou, jine treba ano.

Příspěvek upraven 21.05.13 v 16:40

• Citovat
  • Upravit
Norae
21.5.13 16:40

@Kulišanda ja za svuj zivot brala uz asi 20 druhu AD :mrgreen: a za sebe muzu rict, ze pokud ti konkretni AD budou pomahat, poznas to skoro hned, do par dnu. Samozrejme pro vyraznejsi a dlouhodobejsi ucitek je treba je brat asi aspon 3 mesice. Ale takovy ten prvni naval pohody prijde skoro hned. Odvykani s AD neni vubec zadny problem, to nejsou zadne drogy, ale musi se to delat spravne, nejdriv snizovat davky, musi to byt rozlozene do nekolika mesicu. ja ted poslednich par mesicu vysazovala Valdoxan, prasky ktere hlavne pomahaji usnout, takze obcas mam problem normalne usnout (ale to mam skoro cely zivot, pry uz jako mimco jsme vubec nespala), ale jinak mi nebylo nic ;)

• Citovat
  • Upravit
2282
21.5.13 20:05

@Norae Ten můj problém už není moc aktuální :) Psala jsem to v lednu. S vysazováním AD mám hooodně zkušeností, vím, že se mají vysazovat hodně pomalu, ale dohoda s psychiatrem zněla, že v případě otěhotnění vysadím nárazově. Brala jsem je krátce a u Seropramu nejsou potíže při vysazování tak výrazné. Teď jsem ale už měsíc zase na AD :( beru jen půlku, radost z toho teda nemám, ale bohužel jsem se dostala do takové situace, že nebylo zbytí. Bez AD bych možná miminko ani nedonosila :( Brzy chci ale zase vysadit. Jinak jen pro info, jsem teď v 27. týdnu těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.5.13 20:15

@Norae Ještě dodatek. Doktor samozřejmě ví, že se mají vysazovat dlouho, ale není příznivcem braní AD v prvním trimestru, takže proto jsem je vysadila naráz, jinak bych to nikdy neudělala. AD beru od devatenácti s přestávkami, což je už devět let. Naposledy jsem brala Seropram a občas jsem zobla Lexaurin, který je stejně jako Neurol dost návykový. Ale měla jsem to pod kontrolou a za celé dosavadní těhotenství jsem měla jen jeden jediný rozdělený do čtyř dávek (když jsem si od něj dala na několik měsíců pauzu, tak fungoval i v malé dávce a stačila mi čtvrtinka). Jinak se Seropramem jsem byla (jsem) strašně spokojená. Po kojení (pokud ho bez AD zvládnu), se k němu klidně vrátím, když bude potřeba. Život má pak najednou smysl, bez AD míval smysl jen v těch světlých okamžicích, kterých jsem obvykle moc nemívala. S nimi jsem byla úplně normální. Asi víš nejlíp, co je to život z depresí a jak se pak člověk cítí se správně zvolenými AD. Je to jako vyhrabat se z bláta, vyplavat nad hladinu a nadechnout se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
21.5.13 20:21

@Pajanka gratuluju k tehotenstvi :)
ale jako nechci neco to.. ale ten psychiatr musi byt asi pekne na hlavu, kdyz ti rekne, abys vysadila AD narazove, to se vylozene nesmi, je to napsane i na pribalovem letaku. Problem prave pak byva i ten, o kterem pises, ze se k AD pak musis vratit, protoze to je pro tebe sok. Navic, AD se muzou vysadit az ve chvili kdy vis, ze bys to bez nich zvladla. Existuje spousta AD, ktere se v tehotenstvi brat muzou. Ja beru dva druhy, ty vecer jsem proste zacala vysazovat jeste pred planovanym tehotenstvim, druhe beru a jsem domluvena s doktorkou, ze pokud to nebude stacit, prida mi na vecer zase neco, co se ale muze v tehotenstvi brat.
No, ted uz je to stejne jedno, kdyz cekas mimco :) vubec nic si z toho, ze ty prasky beres, nedelej, takove starosti uplne vypust z hlavy. Kor, kdyz beres jeste nejakou slabou davku ;)

• Citovat
  • Upravit
592
21.5.13 22:29

Mockrát děkuji. A to když se prostě vysadí, takové ty špatné nálady, negativismus, zachmuření - prostě depky už se nevrátí? A ještě jsem se chtěla zeptat? Platí se něco? Nebo pokud to
předepíše ten doktor, je léčba (prášky)zdarma? Nebo jak u kterých? A samotné chození k tomu doktorovi? To je někde uvedené, jestli to hradí moje pojišťovna? Mockrát díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
22.5.13 02:00

Já jsem platila jenom 30 Kč regulační poplatek a za AD taky tak. Pak jsem ještě na večer brala Lerivon a ten se platil ale už nevím kolik, ale nebyla to nějak závratná suma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
22.5.13 07:29

@Kulišanda AD se vysazuji az ve chvili, kdy ty i doktor uznate za vhodne zkusit je vysadit s tim, ze je uz nejspis nebudes potrebovat. Pokud je vysadis ve spatnou dobu, tak obtize se bohuzel muzou vratit :( ale to je jasne, to je stejne, jako bys vysadila prasky na krevni tlak, aniz bys ten tlak meal v poradku. Spis je lepsi treba nasadit neco mene silneho nebo tak.
Jinak, cena je ruzna. Moje - Esoprex je uplne zdrama (plati cele pojistovna), Valdoxan jsem platila 500 za cele baleni (asi na 3 mesice). U psychiatra se plati 30 Kc jako u jakehokoli jineho doktora. A pokud bys chtela nejake AD, za ktere se neplati moc nebo vubec, tak to doktorovi rekni a on podle toho vybere.

• Citovat
  • Upravit
2282
22.5.13 08:26

@Kulišanda To ti bohužel nikdy nikdo nezaručí, že se deprese nevrátí. Pokud šlo jen o nějaký přechodný problém, tak by nemusely. Pokud to máš ale vrozené, tak se jich nemusíš zbavit nikdy. Lék na to, aby se to navždy upravilo, ještě není. To je právě jako třeba s tím tlakem nebo s cukrovkou nebo se štítnou žlázou. Ten lék nahrazuje tu nedostatečnou funkci mozku (nebo spíš nadměrnou? Nadměrné vychytávání serotoninu), ale lék, který by vyléčil ten základní problém, ten není. Takže to chce zkusit a uvidí se. Ale rozhodně nechce to zkoušet v době, kdy se na to necítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
22.5.13 08:46

@Kulišanda Ahojky :) Taky beru AD na přechodnou dobu..a ted pomalu vysazuji. Měla sem náročné období a potřebovala sem se uklidnit a fungovat.Po konzultací s psychiatričkou pomalu vysazuju tak sem na to zvědavá. Nejprve sem brala jeden den celí a druhý den pulku a tahle to střídat obden a to po dobu 14 dnu a ted měsíc po pulce a pak 14 dní obden pulku a pak konec. Brala sem je sedm měsícu a vem mi tedy pomohli je spánek :dance: já spim ja mimino..ted pocituju občas bolest hlavy, ale to snad přejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.12.13 19:01

Prosím o radu ;((

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Začínám užívat antidepresiva Cipralex a chtela jsem se zeptat, jestli to má nejaký vliv na antikoncepci Triquilar. Prosím o rychlou rádu. Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí