Antidepresiva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.8.19 14:18
@DAMIELKA píše:
Po kterých AD se nekontrolovatelně usíná?

Nekontrolovaně se usíná po Mirtazapinu, ale pozor! Taky se po něm nekontrolovaně přibírá, což zrovna psychice nepřidá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.19 13:47

Dostal se někdo sám z antidepresiv

Ahoj holky,

nechci brát AD. Já nejsem duševně nemocná, jen mám kolem sebe blbý lidi, to je celý. Chtěla bych AD přestat brát, dost mi toho vzaly. Je to horší než droga. Přes den jsem hodně unavená, nemůžu dělat věci s takovým nasazením jako dřív. Přibrala jsem. Chci ven z toho bludnýho kruhu a Dr. mi to nevysadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.8.19 15:55

@Sad_Sheena Ahoj a s jakou nemoci se konkretne lecis a jak dlouho? Jaky konkretni spatny lidi mas kolem sebe? Partnera, kolegy, rodinu? To s tim dost souvisi. Jinak si myslim, ze se asi castecne z toho jde vysekat i bez AD. Ale je potreba to “nahradit” necim jinym - terapie atd. Napis vic, takhle ti neporadime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 18:59

Ahoj holky, beru 3 tyden setraline a bylo me uz docela dobre a ted druhy den uzkosti, nejde se nadechnout, myslite, ze to je normalni? Beru 1 denne rano. :think:

• Citovat
  • Upravit
52
11.12.19 08:29
@Sad_Sheena píše:
Ahoj holky,beru už rok Mirtazapin Sandoz 22,5 mg na spaní a Sertralin Vipharm 100 mg přes den. Za tu dobu, co léky beru, jsem přibrala 11 kg!!! Taky se mi rozhodla menstruace. Bez AD neusnu, ale chtěla bych přejít na jiné, po kterých se hubne. Normálně se hýbu, cvičím, jím zdravě… :,( K psychiatričce jdu až kdoví kdy, protože mám lázně, tak se musím přeobjednat… Nevíte, po jakých AD se hubne? Měřím 156 cm a vážím skoro 60 kilo. Budu ráda za jakékoliv informace… :srdce:

Mě lekarka změnila mirtazapin po kterém se pribira na prothiaden a je mi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.7.21 17:52

Antidepresiva

Ahoj všem. Nemám s antidepresivy žádnou zkušenost, jsem v tom nováček. Je mi 33 let a vždy jsem byl tak nějak v pohodě ale už března řeším problém, kdy jsem se nemohl často jakoby donadechnout doplna a hrozně jsem zýval. Řešil jsem to 3 měsíce, oběhal jsem všelijaká vyšetření a nakonec moje dr. usoudila že to bude úzkostná porucha a poslala mě k psychiatričce. Ta mi nasadila nějaký sertralin ale po něm mi bylo hrozně špatně, ale fakt nesnesitelně ( 5 dní jsem vůbec nejedl, zvracel jsem a měl jsem průjmy. Teď beru neurol a je mi celkem fajn ale psychiatrička nechce abych ho bral dlouho tak mi předepsala estan 10 mg. Beru teď první týden jen půlku 1× denně. Je mi lépe než po tom sertralinu ale 2 dny je mi fajn a pak z ničeho nic špatně od žaludku. Pak to zase přejde a další den zase špatně. Je to blbý protože musim chodit do práce. Má někdo stejnou zkušenost? Pomáhá něco na tu náhlou nevolnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.22 14:28
@Sad_Sheena píše:
Ahoj holky,nechci brát AD. Já nejsem duševně nemocná, jen mám kolem sebe blbý lidi, to je celý. Chtěla bych AD přestat brát, dost mi toho vzaly. Je to horší než droga. Přes den jsem hodně unavená, nemůžu dělat věci s takovým nasazením jako dřív. Přibrala jsem. Chci ven z toho bludnýho kruhu a Dr. mi to nevysadí.

Ahoj, určitě je vhodné nasadit kvalitní rybí olej v kapslích - je součástí výživy i na psychiatrických klinikách. Podporuje mozek, plus sama ještě beru piracetam - mám za sebou nemálo epizod s AD, a tohle mi fakt pomáhá. Ještě jsem začala s fitkem a držím se docela dobře. Bez změny životosprávy to nepůjde :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.22 14:31
@Swayne píše:
Ahoj všem. Nemám s antidepresivy žádnou zkušenost, jsem v tom nováček. Je mi 33 let a vždy jsem byl tak nějak v pohodě ale už března řeším problém, kdy jsem se nemohl často jakoby donadechnout doplna a hrozně jsem zýval. Řešil jsem to 3 měsíce, oběhal jsem všelijaká vyšetření a nakonec moje dr. usoudila že to bude úzkostná porucha a poslala mě k psychiatričce. Ta mi nasadila nějaký sertralin ale po něm mi bylo hrozně špatně, ale fakt nesnesitelně ( 5 dní jsem vůbec nejedl, zvracel jsem a měl jsem průjmy. Teď beru neurol a je mi celkem fajn ale psychiatrička nechce abych ho bral dlouho tak mi předepsala estan 10 mg. Beru teď první týden jen půlku 1× denně. Je mi lépe než po tom sertralinu ale 2 dny je mi fajn a pak z ničeho nic špatně od žaludku. Pak to zase přejde a další den zase špatně. Je to blbý protože musim chodit do práce. Má někdo stejnou zkušenost? Pomáhá něco na tu náhlou nevolnout?

Na neurol a další benzáky bacha, to je dobré jen na akutní stavy. U běžných AD je potřeba počkat alespoň měsíc než si to sedne - jak dlouho estan bereš? Osobně mám zkušenosti s 8 AD, a nejlíp mi sedl bupropion. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.25 21:34

Ahoj, má někdo tady zkušenost s braním vyšších dávek antidepáků, než se běžně doporučuje? Před měsícem jsem byl u psychiatra a byl bych přísahal, že když mi předpisoval paroxetin, tak řekl, že v případě potřeby se můžu dostat až na 80 mg. Podle příbalového letáku je přitom maximum 60 mg a v lékárně mi to taky tak napsali, že si mám dát 2 tabletky ráno a pak 1 v poledne, ale v ordinaci mi určitě řekl 3 tbl ráno a 1 v poledne. Setkal se s tím už někdo, třeba i u jiného AD než paroxetin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
30.7.25 12:20
@Imunomodulátor píše: Více

Ahoj, jj, ne u paroxetinu, toho jsem brala tech 60 mg, ale u sertralinu, kde jsem brala 300 mg, přitom maximální uváděna dávka je 200 mg. Nevím, s čím se lecis, ale u OCD se tyto vyšší dávky dávají. Četla jsem i nějaký článek myslím v Psychiatrii pro praxi, kde uváděli, jakých vyšších, než maximálních dávek, se může užívat a u paroxetinu tam bylo tusim těch 80 mg. Ale pokud máš nějaké pochybnosti, tak bych se Dr. ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.25 12:58
@Lollitka píše: Více

Ahoj, díky za odpověď, ano, je to na příznaky OCD (ale žádnou diagnózu nemám, čekal jsem, že to dá psychiatr automaticky?). Pochybnosti ani nemám, jen jsem se chtěl ujistit, že se doktor nepřeřekl, určitě mluvil o 4 tabletách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.25 11:29
@Imunomodulátor píše: Více

Ahoj, tak se znovu ozývám, jak mi paroxetin sedl :) Musím říct, že určitě víc jak Cipralex. Bral jsem teda těch 80 mg, tam jsem ale měl problém s extrémní únavou, tak jsme to snížil na 60 mg a dodržuju to dávkování (2 tablety ráno, 1 kolem poledne, předtím jsem to dával ráno a večer, no ale psychiatr mi řekl, že to pak může narušovat spánek) a teď jsem s tím docela spokojenej, sociální situace zvládám (na svoje poměry), akutní úzkosti nemívám, s obsesemi a vnímáním svého těla je to pořád dost omezující problémy, ale to teda je spíš asi věc na terapii. Tu jsem teď nedávno začal, takovou tu klasickou, jedno sezení týden na 50 minut, a vypadá to zatím dobře, asi nejdůležitější je být ochotný se postupně otevřít a prostě říct všechno, co si myslíte, že je k danému problému relevantní…

Takže já jsem za paroxetin rád, zjev z nebes to není, ale umožňuje mi smysluplně spolupracovat s terapeutem a vymýšlet plán, který by (snad) mohl být trvalým řešením největších problémů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí