Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Včera termín porodu
Ahojky,včera jsem měla termín porodu a pořád nic nenasvědčuje tomu,že by se blížil.Pročítala jsem zpětně nějaké diskuse,třeba co pomáhá na vyvolání.Někdo píše,že mu to pomohlo,někdo zase že ať dělal,co dělal,tak nic.Doktor mi doporučil procházky,teplou vanu,červené víno a příjemný večer s manželem,ale nic nepomohlo a to dělám už 14 dní.Jediné co by mohlo být,tak že ze mě odchází takový jako průhledný,malinko nabělavělý hlen.Pročítala jsem i diskuse o odchodu zátky,všude ale maminy píší,že to bylo s příměsí krve.Vím,že je ještě brzy,že přenášení není nic hrozného,může to přijít kdykoliv ale já začínám mít strach z vyvolávání porodu,jsem nervozní a přemýšlím nad blbostma,co když bude něco špatně nebo tak.Jak dlouho mě můžou nechat přenášet?aby nebylo třeba něco špatně s plodovou vodou nebo tak…poradíte nebo aspoň uklidníte,maminky…
Ahojky, já přenášela týden a pak porod vyvolávali. Jak kde - někde nechají přenášet i 14 dní, někde 10 dní. Myslím po týdnu dělají test plodové vody, ale já měla vše OK a vyvolávali po 7 dnech - bez testu.
Ahoj, málo která maminka porodí opravdu v den, kdy má termín. Zvlášť pokud je to tvoje první miminko, tak nejspíš budeš pár dnů přenášet. Já přenášela týden.
Hlavně se zbytečně nestresuj!
Spíš si odpočiň, ať máš energii na porod a péči o miminko. ![]()
Ahoj, já přenášela 10dní, v nemocnici si mě nechali už ten 9den,protože podle monitoru už jsem měla kontrakce a říkali,že kdyby se to do rána nerozběhlo,tak to vyvolají…No a ten 10den se to rozběhlo chvíli předtím než si mě volali na kontrolu:-)
Porod spouští miminko, tak mu dej čas, až bude 100% připravené. Déle než 10 dní by tě přenášet neměli nechat.
Klííd…
já přenášela týden. Kdybych přenášela ještě dva dny, tak by mě Libču vyvolávali. Ale on se naštěstí rozhodl vykouknout na svět sám.
Ono to příjde, neboj, musí.
Ať máš pohodový porod ![]()
A to je TP dle MS? Mě v porodce řekli, že se jím vůbec nemám zabývat, že důležitý je TP dle utz v 1. trimestru.
Zátku jsem s krví neměla, ale byl to takový hňácanec, že to rozhodně nešlo splést s nějakým hustším výtokem. Ale několk dnů před odchodem zátky za mě šel takový bílý sopel, ale jen trošku, takže nějaká předzvěst už to být mohla.
Mě teda zabralo vypít odvar zázvor, hřebíček, skořice. A den před porodem jsem konečně koupila poslední věc k porodu, řekla jsem si, že už mám konečně vše a ráno byl Mates venku ![]()
Ahojky - tvou nervozitu chápu, ale poradit neumím. Mně porod vyvolávali 8 dní po termínu (termín dle poslední MS-podle UZ jsem měla termín ještě o týden dřív), plodovou vodu mi - předem - nekontrolovali.
Takže nezbývá, než držet palečky, aby se ti porod rozběhl sám. Hlavně se nestresuj. Miminku se určitě daří dobře ![]()
A to je TP dle MS? Mě v porodce řekli, že se jím vůbec nemám zabývat, že důležitý je TP dle utz v 1. trimestru.
čičinko,podle ms jsem to měla vypočtené na 19.2. a podle UZ na 21.2.takže se docela trefili.Zapoměla jsem napsat,že je to moje první těhu a budu rodit v Brně v Bohunicích.Jo,s tím"soplem"je to přesný…Jasně,člověk se snaží si odpočinout aby měl pak sílu na samotný porod,a nedělám z toho tragedii,ale obavy tam v koutku duše jsou,tak jsem ráda když někdo napíše a aspon trošku podpoří,takže maminy dííííky