Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky..tak nám to dítko pěkně vyrostlo, v létě budou synkovi 2 roky a tak je čas pomalu ale jistě, pořídit mu sourozence-samozřejmě sestřičku
no ale už ted mám hrůzu z celýho těhu a hl. porodu..a zrovna 2× se mi do toho nechce
tak jsem se Vás chtěla zeptat(Vás co už máte aspoň 2 dítka)jaký jste měly druhý porod??? Zajímalo by mě totiž, co je na tom pravdy, že podruhé už je to mnohem jednodušší a méně bolestivé
myslim si, že je to pěkná blbost, co? ![]()
https://www.emimino.cz/…porod-35370/
https://www.emimino.cz/…porod-25728/
Můj druhý byl rychlejší a míň bolestivý. Jenomže ten první byl vyvolávaný a to bylo teda maso. Takže těžko říct, kdybych poprvé rodila spontánně, jaké by to bylo.
Rodila jsem 3×.Druhý porod byl nejmíň bolestivý a nejrychlejší. ![]()
díky epidurálu byl rychlý,minimálně bolestivý,moc pěkný,ráda na něj vzpomínám-Vali se narodila před polednem,tak ještě na porodním sále jsme si vesele pochutnávala na obědě ![]()
ale zavinování dělohy při kojení byl masakr
a ty stehy po nastřižení začaly doma fest bolet.
Takže porod super-to potom ![]()
U prvního porodu to bylo naopak.
![]()
ty jo tak o tom zavinování dělohy slyšim poprvé
vůbec nic jsem po porodu necítila ale jak poslouchám tak je to bolestné spíš po druhém porodu ![]()
Ja jsem citila pri prvnim porodu zavinovani jako ms bolesti a az bude druhe, tak se docela desim. Jinak tahle diskuze byla i u sousedu a tam jedna ctyrnasobna matka psala, ze zavinovani porad horsi a horsi, ze u ctvrteho lezla po zdi bolesti.
Pardon, ze sem lezu, ale jsem na to taky zvedava, prvni porod paradicka, 2,5h, nijak extra bolestivy, tak jsem zvedava, jestli druhatko vyklopim doma ![]()
Jo tak to je pravda. Podruhé to zavinování byl masakr. Hlavně při kojení to bylo jako normální kontrakce, musela jsem to prodýchávat
. Kamarádka si nechala napsat nějaká homeopatika a hodně jí to pomohlo. Ale mě dělali dvě hodiny po porodu kompletní revizi dělohy (bez narkózy
), tak to možná taky mělo vliv.
Ahoj,
u nas druhy porod paradni bez epi, bez nasledneho siti. Prvni byl taky prirozeny, ale trval ponekud dele.
Potvrzuji, ze zavinovani delohy po druhem porodu byl docela masakr. Me osobne to bolelo vic nez porod.
Terik
Lennau píše:
ty jo tak o tom zavinování dělohy slyšim poprvévůbec nic jsem po porodu necítila ale jak poslouchám tak je to bolestné spíš po druhém porodu
po prvním p. jsem taky nic necítila,byla jsem fit hned,proto mě to úplně ochromilo,když to začalo u Valinky!!bolest jak prase,ale jen při kojení-trvalo to asi jen 3dny,doma už dobrýýý…ale jak Viki jsem kojila do 14měs u Valči to nešlo-další šok ![]()
jen 3týdny ![]()
ale nechci Tě strašit,tak jsem to měla prostě já,Ty můžeš jinak ![]()
čičinka píše:
Jinak tahle diskuze byla i u sousedu a tam jedna ctyrnasobna matka psala, ze zavinovani porad horsi a horsi, ze u ctvrteho lezla po zdi bolesti.
ježíííííííííííííííš, tak to třetí neciiiii
![]()
Ahoj, můj první porod byla hotová tragédie.Celých 10 hodin od prvních kontrakcí, (porod mi vyvolávali - v 10H mi dali tabletu a v 10:30 to začalo), jsem prozvracela a celkově to blo fakt hustý. Porod nakonec skončil akutním císařem. Malá vůbec nesestupovala a já se neotvírala, ale v kontrakcích jsem se svíjela a i dle dr. byly extra silné.
A podruhý? Krom toho, že jsem s kontrakcema zvládla celý převdánoční nákup(byla to sobota, vánoce v pondělí) a já se opět neotvírala ( asi moje „nemoc“), tak jsem sice v nemocnici strávila celou neděli asi od 8h ráno a malá se narodila v pondělí 17:20, tak celý porod trval asi 10 minut a na třetí zatlačení byla malá venku. Na sále byla legrace, zasmáli jsme se, vše bezbolestný. Musela jsem tlačit, ale ne zas tak moc, protože jsem byla relativně brzo po předchozím císaři, jinak by to šlo snad ještě rychleji a na břicho mi taky zatlačit nemohli. Takže se neboj a halvně nestresuj předem, nějak bylo, nějak bude a brzo zapomeneš. Mě taky po provním porodu ani chvilku nenapadlo, že bych jen kvůli němu další děti neměla. ![]()
Prvni porod
od prvni nepravidelne kontrakce trval cca 2 dny- ukoncen klestema
bolel hodne- krizove bolesti, u siti jsem silela
zavinovani slabe MS bolesti
druhy porod od prasknuti vody za 9 hodin hotovo. prvnich 7 hodin- nepravidelne bolesti co 15-30 minut
nejvic boleli posledni 3 kontrakce.
U siti jsem silela podruhe, zavinovani silnejsi MS bolesti- algifen kapky to spravili
3 porod trval od prvni pravidelne kontrakce 5 hodin, bolelo to vic jak druhy, opet krizove bolesti
U siti jsem silela neskutecne- moc mi to utahl doktor a pak 4 den po porodu se mi stehy potrhali- takze jsem silela poctvrte na ambulanci- pak uz OK
Zavinovani bolelo asi jako u druheho, ale algifen to opet spravil
A ještě k tomu zavinování dělohy…kdybych o tom nečetla, ani nevím, že něco takovýho existuje.
thea píše:čičinka píše:ježíííííííííííííííš, tak to třetí neciiiii
Jinak tahle diskuze byla i u sousedu a tam jedna ctyrnasobna matka psala, ze zavinovani porad horsi a horsi, ze u ctvrteho lezla po zdi bolesti.![]()
No ja bych chtela 3-4 a po tomto jsem si rikala, ze si to jeste rozmyslim
Kdyz uz u prvniho mi to bolelo jako ms, co bude u tretiho nerkuli ctvrteho, abych pri tom koju neomdlela ![]()
čičinka píše:thea píše:No ja bych chtela 3-4 a po tomto jsem si rikala, ze si to jeste rozmyslimčičinka píše:ježíííííííííííííííš, tak to třetí neciiiii
Jinak tahle diskuze byla i u sousedu a tam jedna ctyrnasobna matka psala, ze zavinovani porad horsi a horsi, ze u ctvrteho lezla po zdi bolesti.![]()
Kdyz uz u prvniho mi to bolelo jako ms, co bude u tretiho nerkuli ctvrteho, abych pri tom koju neomdlela
no práááááááááááávě
a to ještě když jsem v porodnici dokojila jsem musela fofrem na záchod,bo jsem se při tom vždy děsně rozkrvácela-jsem tak tak stihla a to mi bylo trapně,když už mi to kapalo na podlahu
a spoluležící tam měla zrovna návštěvu ![]()
prostě víc než porodu se bojim,co bude po něm ![]()