Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtela bych se zeptat mamin, ktere rodily uz 2×, jestli byl ten druhy porod rychlejsi, nebo proste „lepsi“ nez ten prvni? Diky
Ahoj,
diskuse na toto téma tu už určitě jsou.
U mě trval první porod od první kontrakce 23 hodin, druhý jen 4,5 hodiny. Co se bolesti týče, bylo to asi nastejno. Při druhém jsem měla o polovinu míň šití.
Ahoj, u mě byl druhý porod o polovinu kratší a desetkrát snazší
- od prvních větších bolestí do porodu 2h.+4 zatlačení
+2
stehy. Přeju totéž, Jana
já tě bohužel nepotěším, první porod byl sice delší 34hodin, ale přirozený vše šlo pomalu, ale tak jak mělo. Bolesti se stupňovali postupně. Druhý porod byl kratší 18,5hodiny, vyvolávaný, takže hrozný od první minuty do poslední. Ale ta odměna stojí za to.
Ahoj,
nevim, jestli byl kratsi (asi jo), ale u druheho porodu jsem hned neletela do porodnice a co nejdyl zustala doma.
Poprve jsem jela pri ne prilis silnych bolestech po 5ti minutach (jak doporucoval lekar).
Podruhe jsme cekali na silnejsi bolesti po 3 minutach a az ulozime starsi dceru. Stejne jsme cekali po prijezdu do porodky jeste tri hodiny nez vykoukla mladsi dcerka.
Kazdopadne u druheho porodu jsem byla vic v klidu.
Terik
Co vím z okolí i z vlastní zkušenosti (i když poprvé to byly dvojky).....druhý porod byl opravdu rychlovka
už jsem tak nějak cítila co a jak a šlo to dobře, rychle, super…
ale určitě se najdou případy kdy tomu tak není, ale v okolí opravdu mám zatím jen ty rychlovky a že jich nebylo málo ![]()
tak držím palce ať to vyjde.
Z.
Ahoj
Druhý byl rychlovka a celkem pohoda
.Zato třetí by se dal přirovnat tomu prvnímu.
Kluky rodím nějak dýl a bolestivěji. ![]()
Já tedy měla druhý porod horší, než první, šlo to pomaleji (protože jsem měla sekundární vak blan a dlouho se to nezjistilo). Když už to věděli a propíchl se, šlo to pak rychleji než u prvního.
Ale zotavení bylo po 2. porodu super - žádné šití, už druhý den mě vůbec nic nebolelo a byla jsem v pohodě.
Martina
Ahoj
První porod skončil CS. Trval 2dny a nic. Hrůza měla jsem noční můry ještě půl roku po porodu.
Druhý porod trval cca 12-13hod a paráda. Šlo to bez jakékoli chemie a léků.
Nazdárek
první porod byl super a celkem bez bolestí měla jsem dost silné menstruační bolesti tak bych to k tomu přirovnala od doby kdy mi praskla voda to bylo 14:45 byl malý na světě ve 20:45
druhý porod mi začal dost nečekaně ttěsně před porodnicí šla jsem na kontrolu sice jsem v noci špinila,ale nedával jsem tomu význam takže první bolesti kolem osmé a malá byla na světě 11:32,ale vodu píchli v porodce kdyby mi ji píchli hned jak jsem přišla nemusela jsem tam zabírat tak dlouho místo ![]()
ale druhý porod byla bolest už při samém porodu dost intenzivnější a šití bylo taky méně a hlavně ještě ten den jsme seděla to uprvního ještě šestý týden po porodu nešlo ![]()
Ahoj holky, tak já měla oba porody vyvolávané, první porod fakt nic moc, 31 hodin od první hodně bolestivé kontrakce, pro mě hodně zdlouhavý a vyčerpávající, s epidurálem. Druhý porod výrazně rychlejší, bez jakýchkoli tišících prostředků. Ráno jsem nastoupila do porodnice, dostala tabletu a brzy začaly nebolestivé kontrakce. Manžel byl se mnou a mně se pořád zdálo - i podle monitorů to tak vypadalo - že se nic neděje, tak jsem ho o půl deváté večer poslala domů
Od té doby se bolesti stupňovaly, od půl jedenácté se už dost těžko prodýchávaly a půl hodiny před půlnocí jsem měla už svůj uzlíček štěstí v náručí. Na jednu kontrakci mi doktorka propíchla plodový vak, na další se syn narodil. Rychlovka, 6 stehů. Čtyři hodiny po porodu už jsem šla s pomocí porodní asistentky do sprchy, ráno sama na snídani a sedět jsem mohla bez potíží hned. Malému jsou čtyři měsíce a už pomýšlíme na další dítko
Všem přeji podobně bezproblémový porod. Petra
První porod jsem zapíchla po asi dvou hodinách, ten byl vyvolávaný, takže i tak celkem rychlovka a ten druhý byl tak rychlý, že jsem skoro nestačila dojet a na sále ze mně v rychlost rval doktor džíny. Jak jsem dolehla na lůžko, do dvou minut byl prcek venku.
Lucka
bylo to 100 a 1.Podruhé míň bolesti,větší rychlost,žádné šití,prostě pohoda.A já bych za hodinu mohla jít klidně dom ![]()
Já porodila prví dceru vexem, trochu stehů (díky odborníkovi), porod trval asi 17,5 hod, tlačení asi 4,5 hod, nakonec již zmiňovaný vex. U druhé trvaly bolesti 9 hodin, tlačila jsem jen hodinu a porodila jsem přirozenou cestou a bez nástřihu či potrhání.
Holky jsou od sebe 3 roky.
První porod od začátku kontrakcí 2:00 ráno a to bylo ještě dobré, peklo bylo cca od 6 hod kdy byli kontrakce nejsilnější otvírání nešlo tak rychle a malí byl v 9:02 na světě. Kdyby existovalo nějaké pravidlo že druhý porod je o polovinu rychlejší a snesitelnější byla bych táák v klídku
. Zatím mám těhu opět bez komplikací a vše vypadá stejně ale nevím, nevím no jsem zvědavá co to bude za drámo
už aby byl druhý na světě ![]()