Druhý porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
298
30.8.12 18:46

Druhý :srdce: porod rychlejší, ale víc bolestivější…Třetí půl hoďky a bolesti, že jsem myslela, že umřu :) .jsem tu a klidně bych to ještě jednou dala…ale asi už to neklapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.8.12 19:24

První vyvolaný, druhý podle mé režie, dojela jsem si do porodnice jen odrodit - 50 min. po příjezdu byla malá na světě. Bolesti oproti prvnímu snad ani ne třetinové. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.8.12 19:35

Druhý jsem měla trochu kratší, ale prakticky jsem je měla oba snadný…i když ta bolest, to je děs :| a přitom bych ráda ještě další 3 :lol: první porod byl od začátku kontrakcí cca 6-7 hodin, druhý asi 5 hodin..a napodruhý jsem se z 5 cm na 10 otevřela asi za 5 min :think: :lol: 9:02 mi řekli, že jsem na 5 cm, a ještě tak 2-3h než bude na světě, a malej se narodil v 9:22 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.8.12 19:42

První mi vyvolávali celý pátek, tři tabletky, rozjelo se to až druhý den cca v půl druhé ráno samo a dcera se narodila myslím někdy kolem třičtvrtě na dvanáct dopoledne, takže jsem si to fakt vychutnávala. Druhý porod taky vyvolávaný, trval dohromady asi 1,5 hodiny, celé druhé těhotenství jsem byla dost v pohybu a ke konci pila maliník, tak to tomu třeba také pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.8.12 19:46

První porod 12 hodin, NEJhorší bolesti dlouhé 3 hodiny, tlačení nešlo - malej šel ven vexem - celkově příšernej zážitek. Druhý porod taky 12 hodin, NEJ bolesti jen 6 posledních kontrakcí - jinak jak silnější menstruace, malá vylítla jak nic na cca 4 zatlačení i s 2× omotaným pupečníkem kolem krku. Rozestup mezi porody 12,5 měsíce - za mě druhý rozhodně o 90% lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkasss
20.11.13 10:23

Holky, prosím, jsem po druhé těhotná a bojím se porodu. Slyšela jsem, že jsou mnohem rychlejší. Můj první porod začal pozvolna, a bolesti se daly snést, rodila jsem až za x hodin od první kontrakce. Bohužel si z porodnice velmi živě vybavuji jinou rodící holku, která přijela s prasklou vodou, nic jí nebylo, a po hodině se jí najednou spustily kontrakce a chvilku na to šla rodit. Viděla jsem jí v letu, ale ten výraz co měla jsem ještě nezapomněla, muselo jí to pekelně bolet. PA mi tehdy říkala, že když kontrakce nastoupí takhle rychle, je to opravdu neuvěřitelná bolest, že tělo se na to nestačí připravit. Máte některá zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
1911
20.11.13 10:29

První porod - pohodový, v 5 ráno praskla voda, v 6jsme byli v porodnici, ve 12 jsme šli na sál a malá byla v půl čtvrté odpo venku :srdce:!Bolesti se daly vydržet, čekala jsem to horší, prakticky na druhé zatlačení byla malá venku!
druhý porod - ve 2hod. v noci konstatování, že to bude asi „ono“ :think:,ve 4hod. příjezd do porodnice a malá byla ve 4.16hod. venku :srdce: prakticky na první zatlačení :palec:…Bolesti byly snesitelné 8),nestíhala jsem to ale vůbec vnímat, jeli jsme do porodky jinam, cesta trvala hodinu :mrgreen:,řešila jsem spíš, abysme nerodili v autě!

Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
20.11.13 10:30

Tak ja jsem mela oba rychly porody ; oba do 3-4 hod od prvni kontrakce. Ano, boli to - ale myslim ze urcite min mez se 10-20 hod trapit v pomalu postupujicich kontrakci.
Niceho se neboj ja byla za rychly porod vdecna ;-)

• Citovat
  • Upravit
296
20.11.13 10:34

Já jsem měla tedy druhý porod super - překotný, porodila jsem do hodiny co jsem si pomyslela, že bych mohla asi rodit. Pravda celou noc předtím mi bylo zle a byla jsem na míči a ve vaně, ale to se mi ke konci těhu stávalo často, tudíž jsem to jako porod nehodnotila. Jo, jinak jediné co jsme řešila bylo jak se dostat do porodnice, vyběhnout shody na sál, přeběhnout na druhý sál (první byl plný), na bolesti jsem myslela až na sále, do té doby skvěle fungoval „pud sebezáchovy“ a velel, hlavně se dostat do porodnice…Bolesti posledních asi 5 minut před porodem byly velké, ale zase to byla jen chvilka. Já na druhý porod doopravdy vzpomínám jen v dobrém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
20.11.13 10:55

Ahoj, já tě uklidním. Můj první porod tři dny ukrutných bolestí, při tlačení jsem byla fakt vysílená a ten třetí den jsem myslela, že už to nedám. Druhý porod super-ani nevím, že jsem rodila. V půl páté slabé kontrakce, na 8 jsem šla na poradnu (hodinu monitor) na vyšetření jsem byla na 3 cm a takové ty hnusné bolesti jsem měla asi půl hodiny a v půl dvanácté odrozeno :palec:. Horší než porod bylo zavinování dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
20.11.13 11:03

První porod - v jednu ráno jsem si všimla, že asi rodím, neb mi praskla voda. Malý se narodil v pět ráno. Poslední půl hoďka byla blbá, jinak pohoda. To by mě zajímalo, jak to bude vypadat příště :think: Snad to bude podobné :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.11.13 11:17

Tak já takový měla již první porod. Kontrakce během půl hodiny už 3 minuty od sebe. Než jsem dojela do porodnice, ještě se daly rozdychat. Tam ale do další hodiny nastoupily takové kontrakce, že jsem je už jen prořvala (ne hysterický, ale prostě nekontrolovatelný řev) a mezi kontrakcema takový zvláštní stav polospanku. Také mi něco říkali o silných kontrakcich a nepripravenem tělu. Podruhé jsem rodila ještě rychleji, ale tělo bylo již připraveno a bylo to úplně o něčem jinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
20.11.13 13:20

@baaruunkaa souhlasím :palec:,zavinování dělohy jsem taky cítila, hlavně poporodní kontrakce při kojení byl mazec :zed:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
20.11.13 14:44

@Debie Jo, ale euforie z miminka to všechno vynahradí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
20.11.13 16:32

@baaruunkaa tak to samozřejmě :srdce:,jen že u první jsem tohle neměla :nevim: a taky to trvalo jen asi týden po porodu, možná ani to ne ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí