Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moje oba porody zacaly stejne a to tim, ze praskla voda..u prvniho do dvou hodin zacaly kontrakce, ktere se postupne stupnovaly mala byla do sesti hodin venku, byl to bolestivy porod, ale zadne trauma. Za to druhy porod se mi poradne rozjel az za dvacet hodin po prasknuti vody( mezitim kontrakce zacinaly a zase mizely), za 1,5 hodiny mala byla na svete, ale ta bolest byla silena, vubec jsem nevedela ci jsem a vycerpanim jsem se cela trasla. U prvniho jsem byla hodne sita, u druheho dva male stehy, ale cvicila jsem s epino balonkem.
Holky holky, s jakou chuti jsem si precetla tuto diskuzi…za cca (snad) 3 tydny me to ceka podruhe- prvni porod byl des bes, praskla voda, kontrakce nastoupily až za 4 hodiny diky vaně a tabletce, silena bolest v kuse…malej nesel vytlacit (mel kulatounkou velikou hlavicku), takze sel vexem po 4 hodinach tlačení, kdy kontrakce odešly, ale bolest setrvala…tak sem zvedava na druhy…udelaly jste mi radost!!
Ahoj, první porod byl vcelku zdlouhavý a nález se rozjížděl veeelmi postupně. Tlačení krátko, ale nevěděla jsem pořádně kdy, měla jsem epidurál. Byly tam i nějaké zdravotní komplikace a hodinové šití. Z druhého jsem měla takovou hrůzu, že když mi řekli, že ten den porodím, rozbrečela jsem se strachy, klepala se a nemohla ani mluvit. Zaváděli mi kapačku s oxitocinem a praskli vodu - a já čekala jen to nejhorší.
Bolesti byly velmi silné, řekla bych silnější než u prvního, ale já pořád čekala, že to bude ještě horší - zvládala jsem tu bolest mnohem lépe. Ani epidurál jsem neměla. U prvního bych se asi bez epidurálu zbláznila
Takže když to shrnu - 1. porod - cca 2 dny, z bolestí se mi chtělo i zvracet, hodně potrhaná. Přítomno několik doktorů, tlačili mi na břicho, všude zmatek a stres. Malou odnesli nadlouho pryč - zdravotní problémy.
2. porod - cca 2 hodiny
bolesti silnější a intenzivnější - ale dokázala jsem je prodýchat. Věděla jsem, že to brzy skončí. Bez nástřihu a porodních zranění. (a to bylo druhé o půl kila těžší než první!)Dítě ihned na břicho, pouze lékař a porodní asistentka. Super zážitek.
@maratau Ja se prave taky vubec neotvirala, bolest silena, kontrakce slably, bricho mackali asi 4 lidi, nic…epidural jsem nemela…tak jsem zvedava ted!!
@Opocno Určitě to bude víc v pohodě, věr tomu! U mě je doba i průběh obou porodů naprosto rozdílná
Druhý byl fakt po všech stránkách lepší. Akorát první dítě je hodné, klidnější - a to druhé je pěkný ďáblík
Ale to už je na jiné povídání
Přeju co nejsnazší porod ![]()
@maratau Diky, jsem sama zvedava, kdyby sel malej vytlacit, tak se ani nebojim…spis sem zvedava, ale takhle tam jsou jiste obavy.. A jeste ted resim, co s malym, kdybych zacala rodit treba v noci..nasi daleko.. kdyby aspon clovek vedel datum ![]()
Začínám být fakt nervozní. První porod 2,5 hodiny od prvních bolestí, abychom napodruhé vůbec dojeli.
Než si uvědomím, že to je fakt ono, než se oblečem, odevzdat starší, nedej bože aby byl manžel zrovna v práci,…
@Kapaz Ahoj, také jsem se toho bála, první porod za 3 a půl od prvního náznaku, že se něco děje..druhý porod- 3 dny před termínem, jsem odvezla staršího k rodičům na hlídání a ještě že tak..o půlnoci první bolest a v 1:12 byl malej na světě..oba dva překotný..
neboj to bude v pohodě ![]()
@Bibi239 píše:
@Kapaz prvni porod 2,5h, druhy 25 hodinLepsi?
Super, myslim, že tohle jsme si všechny, co nás to čeká podruhé chtěly přečíst ![]()
Ahojky já mela první porod celkem fajn, ale dlouhej. Ve 4 ráno praskla voda, kolem 6 jsme dorazili do nemocnice. Do 12 hod jsme byla na hekárně bez bolestí, ty přišli kolem 14 hod a pak už to mám tak nějak rozmazané, malá se narodila v 18:36. Šití bolelo jak blázen, ale nejhorší na celém porodu bylo cévkování
Druhý porod mě čeká za 4 měsíce tak jsem zvědavá ![]()
Tak muj první porod trval 27 hodin, modlim se aby ten druhý byl minimálně o polovinu kratší ![]()
Tak muj prvni porod prirozeny cca 5,5 hodiny, druhy tedy byl vyvolavany, ale od prvnich kontrakci, po porod placenty 1 a 3/4 hodiny a tak jsem zvedava na ten dalsi porod.. vubec bych se nezlobila, kdyby trval pul hodiny ![]()
@beeerush píše:
Super, myslim, že tohle jsme si všechny, co nás to čeká podruhé chtěly přečíst
To prezijete
@trpaslinka píše:
Tak muj prvni porod prirozeny cca 5,5 hodiny, druhy tedy byl vyvolavany, ale od prvnich kontrakci, po porod placenty 1 a 3/4 hodiny a tak jsem zvedava na ten dalsi porod.. vubec bych se nezlobila, kdyby trval pul hodiny
Na ta přání pozor
. Já jsem to měla dost podobně jako ty. První porod 6 hodin, druhý vyvolávaný bolesti 2 hodiny (taky miminko nežilo). No a do třetice jsme do porodnice fakt nedojeli
.
P. S. Tiše gratuluju a držím palec.