Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@saris píše:
Chtela bych se zeptat mamin, ktere rodily uz 2×, jestli byl ten druhy porod rychlejsi, nebo proste „lepsi“ nez ten prvni? Diky
První porod 22 hodin od prasknutí vody. Popoháněný oxitocinem. Po porodu neskutečná úleva, až na hodinový šití.
Druhý porod vyvolávaný tabletou. Kontrakce nastaly po 10 minutách od zavedení v 8:30. Malý se narodil v 15:50. cca po 7,5 hod. Po porodu ale nastaly další bolesti a to docela krutý kvůli špatně se zavinující se děloze. Malej měl skoro 5 kg
Šití asi 10 stehů.
@Káťa.21 Tak to mě opravdu neuklidnilo.
@Bibi239
Hmm, ne.
Ale zas jsem ráda, že to není 100% pravidlo, že ty druhé jsou o polovinu kratší.
@opinka Jak jako nedojeli?
Jak se pozná že člověk nedojede? Dá se to nějak poznat dopředu nebo prostě až ucítím dítě mezi nohama tak honem strhnout gatě a dřepnout na chodník?
![]()
@Kapaz píše:
@opinka Jak jako nedojeli?![]()
Jak se pozná že člověk nedojede? Dá se to nějak poznat dopředu nebo prostě až ucítím dítě mezi nohama tak honem strhnout gatě a dřepnout na chodník?
![]()
Když jsem cestou do porodnice zavelela „zastav!“, tak jsem tušila, že už asi sami nedojedeme, ale pořád jsem věřila, že si pro mě přijede sanitka a odvezou si mě do porodnice, kde porodím. Jenže najednou se to dítě prostě začalo drát ven a nešlo to zastavit. Jo, „strhnout gatě“ je docela dobrý předpoklad úspěšného porodu
, taky je dobré sklopit si sedák v autě
, sama už jsem toho nebyla schopná, udělal to všechno manžel, který následně i chytil to dítě. A ta sanitka furt nikde
. Nějak extra předem to fakt poznat nešlo, jinak bychom samozřejmě vyrazili dřív, nejsem žádný dobrodruh ![]()
@opinka tak mě budou vyvolávat porod dříve (po 37. tydnu) právě kvůli té historii. Takže nepředpokládám, že bych začala rodit ještě dříve a musela řešit odvoz do porodnice. Takže si klidně i nadále budu přát půlhodinový porod se šťastným koncem (živá a zdravá dcera)
@trpaslinka
Přeju krásný a klidný zbytek těhotenství
. A budu se těšit na tvůj další deníček.