Včerejší Mladá fronta - plavání kojenců

187
16.4.13 11:13

Včerejší Mladá fronta - plavání kojenců

Ahoj holky, včera měl být v Mladé frontě článek na téma Módní plavání kojenců je risk. Bohužel jsem ji už nikde nesehnala a plavání máme s malou v plánu. Dosud jsem o tom slyšela jen samá pozitiva, a tak by mě zajímalo v čem spočívá ten risk? Nemohla by mi tedy některá z vás, která článek četla, napsat nějaký „výcuc“? :) Díky moc! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
16.4.13 11:16

@Aknirasa
já to četla jen tak letem světem, ale pochopila jsem, že je problém hlavně chlor ve vodě, který může u prcků prý rozvinout astma nebo ekzém, tudíž doporučovali bazény se slanou vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
16.4.13 11:20

Já jsem včera četla shrnutí na teletextu a bylo to o tom, že chlorované bazeny mohou u dětí do 3 let způsobit astma, že ten chlor ničí dýchací cesty. A že občas bývá plavání pro kojence ve veřejných bazenech a to že je špatně, protože vždy musí být pro malé děti vyměněna voda a teplota je pro ně nedostatečná.
O tom chloru v téhle souvislosti se píše dlouho, já kvůli tomu vybrala slanou vodu s desinfekcí ozonem. Navíc je ta slaná voda lepší i pro pokožku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.4.13 11:23
@sofie1974 píše:
@Aknirasa
já to četla jen tak letem světem, ale pochopila jsem, že je problém hlavně chlor ve vodě, který může u prcků prý rozvinout astma nebo ekzém, tudíž doporučovali bazény se slanou vodou

Ty taky moc ne :nevim:,,Technologie se slanou vodou je špatná a dobrá leda tak pr odomácí bazény. Velké ji ani mít nemohou, protože je nedokonalá," tvrdí Petr Heřmánek, který se těmito technologiemi zabývá přes 20 let. Upozorňuje na rozdíl mezi volným a vázaným chlorem, jenž vzbiká ve spojení s nečistotami.,,Ideální je, pokud je volný kolem 0,3 miligramu na litr a vázaný do 0,3. A tohle nemohou splňovat bazény se slanou vodou."
Aby byly slané bazény pr oděti bezpečné, musí je podle něj provozovatelé čistit způsobem kombinujícím UV záření a ozon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
16.4.13 11:32

Díky moc, holky! Je to teda složitý… My máme v plánu bazén, kde teda není slaná voda, ale píšou, že voda je ošetřována unikátní technologií pro úpravu kojenecké vody, která zajišťuje nejvyšší možnou kvalitu a čistotu vody, což ale ještě nic neznamená, neboť jak známo papír a internet snese všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.4.13 11:48

Rizika - infekce, plísně, záněty zev. zvukovodu, rizika chloru tu už někdo psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
16.4.13 12:13

Je fakt, že já jako astmatik občas v bazénu mám problém s dýcháním. Asi nejvíc ve výřivce, kde se to odpařuje rychleji, to se fakt začínám dusit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
16.4.13 12:38

No my si koupili plavani na celý pulrok a malej celý kurz prorval. A to má normálně vodu a bazén rad. :nevim: Tak to je taky to riziko. Jakožto fyzioterapeut si myslim, ze je to spis dražší zábava pro maminky, než motoricky posun pro deti. Mám ověřeno na svých dvou, jedno odborne plavane, druhé cakajici se, obě spokojené s dobrým vztahem k vode, potápějící se, motoricky stejne obratné. Takže asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.4.13 12:42

Špatný je ten chlor, jak už tu bylo zmíněno. Naší malé rozjel, v kombinaci s očkováním, atopák. Musely jsme toho nechat a to jsme byly jen párkrát. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
16.4.13 12:44

Já jsem taky měla zaplacený kurz, byla jsem na 2 lekcích adneska jsem to stornovala, po 2 lekcích mi vrátí kurzovné takže dobré, odnesli jsme si od tamtud solidní virozu, malý má rýmu jako švoihadlo, je nervní jako pes a maminka už tedka taky že, to pominu, že pak v „herně“ jsem už neměla kde ho přebalit a kde ho nakojit a musela jsem prostě vytáhnout prso i před tatínkama co tam byli taky… takže já jsem to zrušila, jo mému šmudlovi je 6,5M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.4.13 12:51

Ten článek byl vyloženě o chlorované vodě a veřejných bazénech. Nic víc, nic míň. My plaveme už víc jak rok, od synových 7 měsíců v kuse a strašně si to pochvalujeme. Plaveme přímo na bazénu, který je čištěný UV lampou, splňuje podmínky chloru pro děti mladšího 1 roku - žádné nemoci, ba právě naopak. Můj brácha byl třeba těžký alergik a astmatik a plavání mu bylo tenkrát vyloženě doporučeno. Před 18 lety začínal v přípravce a plavání se pak věnoval závodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.4.13 14:04

…aby chlor zpusobil astma a podobne problemy, musel by tam prcek stravit minimalne par hodin denne jako nejaky vrcholovy plavec, takze si myslim, ze nejakych 40-50 minut ve vode muze jen prospet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.4.13 14:34

@gianna15 A tak dlouho ani ty lekce pro kojence netrvají. Bývají to 30-minutovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
16.4.13 14:47

S malým chodím na plavání od jeho necelého půl roku a nikdy nebyl nijak zvlášť nemocný, ani neměl žádné jiné problémy. chodíme ale do bazénu, kde je chlóru méně, než na typickém který je určený pro širokou veřejnost, tento je pro malé děti. syna to hrozně baví a díky těmto lekcím třeba vím, jak ho zabavit na bazéně v létě, kdy kurzy nejsou a ano je to zábava i pro mě, navíc něco přispěje pojišťovna, takže já nelituju a jsme oba spokojeni :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
16.4.13 14:52

Chodime s malym od 3 mesicu a je v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí