Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaela1306 píše:
Dobrý večer ženy, mám na Vás otázku. Je tu někdo komu doktor zjistil v polovině těhotenství vcestnou placentu?
Já jsem teď 17+3 a doktor mi teď přikázal kvuly tomu docela brutální klidový režim ale mám doma 2 leteho synka takže mě asi chápete že ten klidový režim nejde na sto procent dodržovat. Chtěla bych Teda od vas slyset nějaký pozitivní zprávy vůči tomuto tématu. Doktor mě docela dost vystrašil.
A do toho mám častý tlaky a bolest v podbřišku což je přej normální že to jsou vázy.
Děkuji za každou odpověď![]()
![]()
Měla jsem, časem se vytáhla.. chodila jsem normálně na procházky se psem (máme maďarku takže procházky styl 10km a pod).. ne každý den samozřejmě..časem se vytáhla sama a rodila jsem normálně..jo a v 35-36 týdnu těhotenství jsem sadila 50 tulipánů
podle mě lehké práce můžeš dělat úplně s přehledem..ne malovat celý byt
nebo mýt okna ![]()
Mně vcestnou placentu (praevia centralis) diagnostikovali cca v 15tt, kdyz jsem byla na pohotovosti se špiněním. Časem jsem zjistila, že jsem špinila vždy po kontrole na gyn. Na pohotovosti doporučovali opatrnost, muj gyn říkal, že můžu fungovat normálně. Mám dvouletýho prcka, takže odpočinku jsem moc nedala, každý den na hřiště, vaření, lehký úklid. Dneska jsem 31tt a placenta je uz vytažená na zadní stěně.
@Skaiqy tak aspoň jedna pozitivní zprava😁 ❤️️
Já sem taky při prvním těhotenství dělala snad i chlapsky prace😂 ale teď se musím Teda aspoň trošku krotit.. 🙄
@Michaela1306 píše:
@Skaiqy tak aspoň jedna pozitivní zprava😁 ❤️️
Já sem taky při prvním těhotenství dělala snad i chlapsky prace😂 ale teď se musím Teda aspoň trošku krotit.. 🙄
Jojo, ono ta placenta není p*del ale kdyby to bylo fakt vážné tak si tě nechají ve špitále..pokud to fakt nebudeš přehánět s pracemi a budeš mít klid, tak to dobře dopadne.. mě taky strašili v nemocnici a doktorka říká "Ježíš, co by chtěli, dyt jste na začátku, to se vytáhne
" taky, že vytáhla..