Ve 2 letech dítka do práce 5 hodin denně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.8.14 11:38

ve 2 letech dítka do práce

Ahoj holky, jen bych chtěla trošku pokecat o mé situaci. Za půl roku se chystám do práce, malé budou 2 roky. Jste tu také některá, která ve 2 letech šla do práce? Hlídání mám zajištěné - babičky a je to práce na max 5 hodin denně, takže do od 7.30 - 13.00. Díky moc za názory. Vím že místo mi „musí“ držet do 3 let věku, ale v práci jsem to přislíbila již před mateřskou a zaměstnavatel se mnou tedy počítá, tudíž bych nerada řekla teď ne, budu doma do 3.let a on mi pak řekl „nezlobte se…“ Takže asi potřebuji slyšet hlavně pozitiva a podporu :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
4.8.14 11:44

Taky se chystám ve 2 letech. Čeká mě to za pár dní, dítko dáme do soukromých jesliček. Chvíli mě přepadá lítost, jestli bych neměla být doma a „užívat si“ ten čas, na druhou stranu naše dítko vyhledává jiné děti a mám pocit, že se se mnou doma už dost nudí. Takže mi to připadá celkem přirozené. Celkem mi ty 2 roky přijdou tak akorát, dýl si to neumím představit. Jen pořád uvažuju nad tím, jestli dítko vyzvedávat po obědě, nebo hned po spaní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.8.14 11:45

Tak znás holky, které šly pracovat dřív. Hlavně kvůli finanční stránce. A jsou v pohodě :palec: Sama to mám v plánu, až malýmu bude přes dva roky jít na pár dní do práce. A popravdě už se na to moc těším, až změním ten stereotyp. A zároveň mi bude líto, že ta mateřská „skončila“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.8.14 11:45

Jestli máš zajišrěné hlídaní a ještě od babičky, které věříš, tak bych šla do práce. Holčička si pomalu bude zvykat, že s Tebou nebude nonstop když budeš v práci jen do 13:00 + cesta, ale nebála bych se. Když ted nastoupíš, zaměstnavatel bude vědět, že držíš slovo, které dáš a bude si toho vážit. Opravdu bych to neodřekla.)́

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
4.8.14 11:47

Chodím od 2 let dítěte do práce, teď přes prázdniny hlídají babičky a od září jde malá do jesliček…malá to zvládá naprosto v pohodě, já také, sem daleko víc trpělivější a společné chvíle si užíváme daleko víc naplno než na mateřské a navíc je supr být zase mezi dospělými lidmi a zaměstnávat mozek jinak než plínkama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.8.14 11:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen bych chtěla trošku pokecat o mé situaci. Za půl roku se chystám do práce, malé budou 2 roky. Jste tu také některá, která ve 2 letech šla do práce? Hlídání mám zajištěné - babičky a je to práce na max 5 hodin denně, takže do od 7.30 - 13.00. Díky moc za názory. Vím že místo mi „musí“ držet do 3 let věku, ale v práci jsem to přislíbila již před mateřskou a zaměstnavatel se mnou tedy počítá, tudíž bych nerada řekla teď ne, budu doma do 3.let a on mi pak řekl „nezlobte se…“ Takže asi potřebuji slyšet hlavně pozitiva a podporu :-)

buď ráda, že se máš kam vrátit, máš zajištěné hlídání.. to je pozitivní samo o sobě ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 11:54

@Pinkie no právě, já jsem byla hrozný workoholik, takže ty dva roky pro mě bylo strop, ale teď, když se to blíží, se bojím, abych si to nevyčítala, nebo něco malé nebrala:( @Nainuva na jednu stranu se taky těším ale zároveň bojím :-))) @polkina jojo, babička je super, malá je s ní ráda. Max ve 13.00 bych bývala už doma, cesta tam je už započítaná a to někdy i dříve, než ve 13.00 @ajva :hug:

Týýý jo, holky, slyšet tuhle podporu jsem opravdu potřebovala!!! Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.14 11:55
  • Citovat
  • Upravit
123
4.8.14 12:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen bych chtěla trošku pokecat o mé situaci. Za půl roku se chystám do práce, malé budou 2 roky. Jste tu také některá, která ve 2 letech šla do práce? Hlídání mám zajištěné - babičky a je to práce na max 5 hodin denně, takže do od 7.30 - 13.00. Díky moc za názory. Vím že místo mi „musí“ držet do 3 let věku, ale v práci jsem to přislíbila již před mateřskou a zaměstnavatel se mnou tedy počítá, tudíž bych nerada řekla teď ne, budu doma do 3.let a on mi pak řekl „nezlobte se…“ Takže asi potřebuji slyšet hlavně pozitiva a podporu :-)

Popravdě Ti závidim… já nebudu mít kam se vrátit, ani hlídání, alÉ dopráce budu muset ale kam?? :nevim: nikdo nevi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 12:06

@polkina a dítko máš dvouleté? Neboj, určitě se něco najde a dítko buď školka nebo babičky? :-) Hodně štěstí :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
81477
4.8.14 12:07

Jo. Jasne. S takovou racovni dobou ideal. Ja sla jen na jeden den a zpetne soli rikam ze minimalne ten druhy pulrok uz to byl doma ocistec a sla hych na vic. Ja osobne bych preferovala treba ieden den volna v tydnu, kdy bdem s detmi mit vylety. A koncit radeji kazdy den ve 2 Nebo pul treti.Dite beztakbude nekde spat nebo odpocivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.8.14 12:21
@Anonymní píše:

Všude jinde ve světe je to běžné, jen u nás jsou ženský tak dlouho doma. Pokud máě hlídání a poměrně krátkou pracovní dobu, tak snad není co řešit ne? A Vpodstatě celé odpoledne máš volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
4.8.14 12:21

Do práce nastupuju v září, dceři bude 22 měsíců. Budou ji hlídat babičky a prac. dobu mám stejnou jako Ty - navíc školu mám 10 min od domu, takže pohoda. A jako učitelka mám i celkem dost volna, takže to zas až tak tragicky neprožívám, i když smutno mi bude. O malou se nebojím, ta bude mít o zábavu postaráno, navíc ráno vyspává i do 9 a spát chodí kolem jedné, takže až tak dlouho bez sebe nebudeme. Do práce nejdu kvůli penězům, živí nás muž, ale už potřebuju mezi lidi a za rok by tahle nabídka už platit nemusel. U nás totiž stále funguje smlouva na dobu určitou po dobu šk. roku a přes prázdniny pracák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 12:27

@Danitschka také mám povolání učitelky :-) takže i tím volnem behem roku se uklidnuju:-) u nás se vstává kol půl 7 a jde se spat mezi 10.30-11 a spí do 12.30 (plus minus)… tak hodně štěstí :-) (Škola u baráku - výhoda - já dojíždím, ale taky to není nejhorší - asi 15 - 20 minut autem :-)

• Citovat
  • Upravit
1524
4.8.14 12:29

Ahoj :) Žiji v Německu a je tu naprosto normální, že maminky zůstávají s dětmi jenom rok. Já zůstávám dva roky a jsem tu dost exot (nejsem jediná široko-daleko, ale je to, řekněme, nezvyklé). Jiný kraj, jiný mrav. Děti tu jsou ve školce od roku, zdá se, že jim to nijak zvlášť nevadí, a rodičové jsou názoru, že má dítě více zážitků a vjemů a hraček a naučí se líp mluvit a tak. Pravda je, že skupinky pro nejmenší jsou ve školkách malé. A taky maminy většinou pracují na část úvazku (některé sice natvrdo od nevidim do nevidim, ale dost lidí pracuje méně…).

Myslím, že to není tak, že na světě existuje „jeden nejlepší způsob, a kdo to dělá jinak, dělá to špatně“. Ve dvou letech… Na pár hodin… Myslím, že je to v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat