Ve 2 letech dítka do práce 5 hodin denně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1524
4.8.14 12:29

Ahoj :) Žiji v Německu a je tu naprosto normální, že maminky zůstávají s dětmi jenom rok. Já zůstávám dva roky a jsem tu dost exot (nejsem jediná široko-daleko, ale je to, řekněme, nezvyklé). Jiný kraj, jiný mrav. Děti tu jsou ve školce od roku, zdá se, že jim to nijak zvlášť nevadí, a rodičové jsou názoru, že má dítě více zážitků a vjemů a hraček a naučí se líp mluvit a tak. Pravda je, že skupinky pro nejmenší jsou ve školkách malé. A taky maminy většinou pracují na část úvazku (některé sice natvrdo od nevidim do nevidim, ale dost lidí pracuje méně…).

Myslím, že to není tak, že na světě existuje „jeden nejlepší způsob, a kdo to dělá jinak, dělá to špatně“. Ve dvou letech… Na pár hodin… Myslím, že je to v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 12:33
  • Citovat
  • Upravit
3157
4.8.14 12:46

Myslím že máš ideální podmínky.

Já jsem zkusila nastoupit do práce ve 20 měsících malého, a ten to těžce nezvládl. Několikrát mi volali ať přijedu, protože se dostal do šíleného stavu, když už s ním nešlo nic udělat. A to je fakt pohodový, jen temperamentnější dítě. Ale je na mě dost závislý :nevim:
Bohužel jsem si tím asi trochu zadělala na problém, ted je mu 2,5 roku, od těch 20m v žádné školce nebyl, ale jakmile zastavíme před jakoukoliv budovou, kterou nezná, tak začne opakovat že do školky nechce, a pořád opakuje „ale maminka bude se mnou“.. :nevim: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Mít možnost jako ty - 5 hodin, a hlídací babička, tak neváhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.8.14 12:47

Já pracuju taky od 2 let malé 3×/týden. Chodí do školičky, vyzvedávám ji po obědě a sme obě spokojené. Malá se do školičky vysloveně těší. Fajn změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
4.8.14 13:02

Ahoj já mám rodičák na 30 měsíců v prosinci už nastupuju do práce, prcek do školky. Na jednu stranu se hrozně těším, že vypadnu ze stereotypu a pokecám s normálnímá lidma o normálních věcech, ale čím blíž to je, tak mám strach… Do práce vstávám ve 4 ráno a to je asi největší problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
4.8.14 13:13

Dceři budou v říjnu 2 a kdybych měla hlídání, jdu určitě do práce dříve než v jejích 3 letech. Máš ideální podmínky, není nad čím přemýšlet. :palec:

• Citovat
  • Upravit
9066
4.8.14 13:13

Taky se chystam od zari nastoupit, male budou v rijnu dva. Tedy asi jen na 4 dny v tydnu, z cehoz jeden pohlida babicka a tridny tydnu soukroma skolicka ;) s tvoji pracovni dobou bych si vubec vrasky nedelala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 13:17

@Naďa 2 @Druby @JayLee @Martina.ova Fajn se to čte, holky, díky za podporu :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
437
4.8.14 13:20

Máš ideální podmínky, tak proč do toho nejít? Já to tak praktikovala u všech dětí a spokojenost na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
4.8.14 13:39
@Anonymní píše:
@Danitschka také mám povolání učitelky :-) takže i tím volnem behem roku se uklidnuju:-) u nás se vstává kol půl 7 a jde se spat mezi 10.30-11 a spí do 12.30 (plus minus)… tak hodně štěstí :-) (Škola u baráku - výhoda - já dojíždím, ale taky to není nejhorší - asi 15 - 20 minut autem :-)

V tom případě vůbec nic neřeš :) U nás to tedy bude teď dva roky mírně komplikované tím, že si dodělávám speciální pedagogiku dálkově, ale to se snad taky zvládne. Držím palce, ať to opadne ke spokojenosti na všech stranách! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
4.8.14 14:25

Já jsem taky učitelka. :mrgreen: Měla bych mít rozvrh udělanej tak, abych učila fakt krátce, že nechci žádný volný hodiny a čekání na odpoledky (dělám si práci a přípravu pak raději doma na počítači atd, prostě v klidu). Takže si myslím, že bych často mohla končit poměrně brzo a dceru bych si úplně nejraději vyzvedávala už po obědě, ale paní učitelky jsou v jesličkách hrozně striktní že prý děti chodí spát už ve 12 a nejpozději ve 12 i dceru musím vyzvednout, jinak až v půl 3 po spaní, což mi přijde divný. Kdybych končila v půl 12, tak nemůžu hned vyletět a než se přesunu, tak to nestíhám, to mi bude trvat minimálně hodinu. Tak mě malinko trápí, jestli dcera nebude strádat, že bude v jesličkách i spát, ale snad ne. Asi to prožívám víc, než je nutný. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.8.14 14:47

Já žiji v zahraničí a tady je mateřská 4 měsíce. Já jsem si v práci domluvila, že budu docházet každý den na 3 hodiny odpoledne, zbytek bude home office. S dětmi měl být manžel jenže on péči o miminko nezvládal tak nakonec mám jen home office jsem s dětmi doma, protože ze svého platu si jesle dovolit nemůžu a hlídání nemám, naštěstí se moje práce dá bez problémů dělat z domova a zaměstnavatel na to přistoupil. Ale jinak je tu běžné, že maminky dávají malá miminka do jeslí nebo si platí chůvu. Teď jsou holčičce 2 roky a já jsem stále doma, ale kdybych si našla nějakou dobře placenou práci, klidně bych šla. Já myslím, že to maminky zvládají hůře než děti, 2 leté dítě je většinou dost velké a pár hodin bez maminky mu nijak nevadí, to tvoje bude navíc ve známém prostředí a s babičkou kterou zná, takže vůbec nechápu co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:07

@mitulik @Danitschka TAk tfuj, tfuj, tfuj:-)) a děkuji :-) @Pinkie A to se s učitelkama nejak nemůžeš domluvit? Není s něma domluva? Taky to asi budu prožívat víc jak dcerka (díky tomu, že bude s babičkama) - ale jinak je to taky můj maly závisláček:-/ :-p @helenaa děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.14 21:17

@marmelada78 jo, tak to máme podobné, na mě je malá taky šíleně fixovaná :-// ale naštěstí s babičkama je o. k - uuuuf…

• Citovat
  • Upravit
140230
4.8.14 21:22

Klidně běž do práce, hlídání máš zajištěné, tak není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat