Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedala bych mu ani doma. Malé dítě si ze mě nebude dělat dobrý den.
@Sany80s vím, že tady bude většina takových komentářů. Ale já to prostě nedokážu! Vždycky jsem ustoupila a dala mu neco, aby se najedl. On by totiž nejedl raději nic, než sníst normální jidlo, co jí všichni. Měl i problém s váhou, nechtěla jsem ho nikdy nechat hladovet… Ano vím, udělala jsem si to sama, ale snad me někteří pochopí, nedokážu to
Když nechceš jet variantu „nejí, bude o hladu“, tak mu tam jedině extra vařit jídla co jí a posílat to do školky v krabičce, ale toho zas nejsem zastánce já
dcera toho taky moc nejí, jídla co vim, že ji opravdu nechutnaj ji nenutim, ale když to ani nechce zkusit - neexistuje, že bych ji pak podstrojovala něco jinýho
@Nickjmeno u nas to nejde.. Max svačiny, ale suché (žádné šunky, máslo atd) suché pečivo nedávají, může se donést z domu. Obědy ale striktně ne
@Anonymní píše:
@Nickjmeno u nas to nejde.. Max svačiny, ale suché (žádné šunky, máslo atd) suché pečivo nedávají, může se donést z domu. Obědy ale striktně ne
Pak jiná varianta, než si ho nechat doma aby jedl není ![]()
Ale z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že čim dýl mu budeš v jídle ustupovat, tim hůř ho pak naučíš jíst něco normálního, dceři je 10 a do školky jsem jela stejnou variantu jako ty, bylo mi líto nechat ji o hladu, tak jsem radši udělala extra to co chtěla, v domnění, že z toho vyroste, ale kdyby to školkou neskončilo, tak mi do dneška jí jen bramborovou kaši s párkem, čokapik a jogurty… a i dneska je to kolikrát boj, aby něco snědla
Dcera i syn byli oba stejni. Ze začátku ve skolce nejedli nic. Syn dokonce ve skolce odmítal i jít na zachod a držel to az domu!!! Jednou se ve skolce kvůli tomu pocural
take jsme to s ucitelkami řešily, ale nakonec proste porad zkousely a nabízely a jednoho dne deti zacaly jíst. Byla jsem z toho hlavne u dcery špatná. Jednak ze to bylo první dítě ve skolce a nevedela jsem si rady a pak ze byla a je doteď vazne drobná a potřebovala jíst. Myslim si, ze si ty deti proste musi zvyknout a nic než cas a trpělivost nepomůže…
Mam uplne to same. Dcrka neji nic. Rano se nasnida a pak ji az doma. Ted chodi po O ale od ledna mam jit do prace a take mam z toho hruzu. Doma take nejedlik ji jen par jidel dokola.
@Nickjmeno to máš pravdu. Chtělo tomu zamezit už dřív. Jedl vše do 2 let, pak nějaký blok a už se to táhne rok a půl. Ještě jsem si říkala, dítě za odměnu, vděčný jedlik, snědl vše, co dostal. Starší dítě bylo podobné, ale naopak školkou z toho vyrostl a neni snad nic, co by nemel rád. Jenže starsi aspoň ochutnal, snedl neco a doma jedl normálně. Mladší neji ani doma, ani nechutná (doma, ve školce, u babiček). Ji tak 5 jídel ![]()
@Anonymní píše:
@Sany80s vím, že tady bude většina takových komentářů. Ale já to prostě nedokážu! Vždycky jsem ustoupila a dala mu neco, aby se najedl. On by totiž nejedl raději nic, než sníst normální jidlo, co jí všichni. Měl i problém s váhou, nechtěla jsem ho nikdy nechat hladovet… Ano vím, udělala jsem si to sama, ale snad me někteří pochopí, nedokážu to
Ja to chapu. Hlave dcera kdyz se ji jidlo nuti zacne zvracet a posleze se i zacne dusit.
@Elzaaa máš štěstí, že až od ledna, spoustu věcí se může změnit… Já jdu za chvíli (2 týdny a je mi blbě už dopředu z toho, budu pořád v nervech) ![]()
@Elzaaa to mi taky dělá!! Někdy mám chuť ho pretrhnout, ale víceméně jsem rezignovala a pro klid rodiny mu dám, co má rád.
Neřešila bych to.
Však on hlady neumre.
Dala bych přiměřenou snídani.
Hlavně bych nedělala žádné tanečky, aby se najedl.
@Anonymní píše:
@Elzaaa máš štěstí, že až od ledna, spoustu věcí se může změnit… Já jdu za chvíli (2 týdny a je mi blbě už dopředu z toho, budu pořád v nervech)
Doma jsem zkosela uz vse. Ale dcera nechce uz od roku zkousim. porad kazdy den. Ale kdyz ji donutim jist okamzite zacne zvracet. Ja doufam ze si ve skolce zvykne a aspon trosku zacne jist. Pocit ze je az do tri hodin do odpoledne bez jidla je hrozny. Je mi z toho uzko. ![]()
@Anonymní píše:
@Elzaaa to mi taky dělá!! Někdy mám chuť ho pretrhnout, ale víceméně jsem rezignovala a pro klid rodiny mu dám, co má rád.
Ja varim hodne polevky mulje kremove polevky a vyvary tak varim to ![]()
A zase další téma o školce…
doma je také špatný jedlik, točí jen pár jídel)..neji tam svačiny, obědy už vůbec, max suché pečivo. Po příchodu domu hned chce jist.
) Školku na rád, těší se a chodí tam rád, žádný pláč atd (má tam i sourozence)

Jsem zoufalá ze syna (3.5 roku)
Vím, je brzy, ale malý nic neji, nechce NIC ani ochutnat
Za chvíli nastupuji do práce na plný úvazek a mam stres a nervy, že bude celý den hladový. Všechny děti ji vše, i novi malinci si přidávají. (dnes jsem byla u obědu u něj, seděl poslední nad plným talířem
Učitelky ho zkoušely i krmit a taky nic.
Jak toto řešit
Nejsem typ matky, co řekne, neji, tak bude o hladu, já toto řeším až moc a jsem z toho špatná.. Včera slíbil, že ochutna a prej neochutnal ani jednu lžici ničeho.