Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer, holky,
Měly jste některá po večerech trvající pocit tvrdého, napjatého břicha? Co Vám na to pomohlo?
počítám, že asi nic
přemýšlím, že k hořčíku přidám hořčík bisglycinat, jestli nebude lepší…
Jsem ve třetím trimestru, 30+3, dělá mi to asi poslední tři večery. Vždy to začne cca v podvečer a drží se mě to celý večer, o spaní ani nemluvě 🤣 až v noci, či nad ránem se většinou uvolní a pak mám klid, i během dne..až v pozdějším odpoledni, podvečeru nanovo.. o tvrdnutí břicha jsem četla jako o intervalech a poslíčcích, nic z toho jsem předchozí těhotenství neměla.
Kolik hořčíku bereš?
Začalo mi tvrdnout břicho, já jsem si zvedla běžný hořčík, dostala jsem se na nějakých 400. doktorka mi předepsala 3000
hodně mě pobavilo, jak jsem měla zkreslené představy o tom, co je to zvednou hořčík.
Řekni to lékaři.
Určitě plánuji hned v pondělí volat Dr.
S tím hořčíkem na tom budu asi tak podobně
![]()
Spíš mě překvapilo, že mám to břicho tvrdé po celý večer, bez ustání
teplá sprcha trochu pomáhá, jak jsem dnes zjistila… Uvidím, co mi v pondělí řekne
No ono je rozdíl jako tvrdnout a pak, že se jakoby vypne a máš pocit napjetí a plnosti. Na tvrdnutí břicha jsem netrpěla, ale vypjaté břicho jsem v posledním trimestru měla po večerech taky. Nepomohlo nic.
Doktorce jsem ten stav popisovala a nedokázala mi poradit, ale vše bylo ok.
Mně tvrdlo celý den už v 16 týdnu, je to pak jak velká tvrdá bublina. Hrozně divný pocit. Pak to i bolelo jak prase, že jsem šla na pohotovost. Prcek v pořádku.
@BaruTeri já měla u první dcery tvrdé břicho skoro celé těhotenství, brala jsem koňské dávky magnesia. 2× jsem i ležela po týdnu v nemocnici na kapackach ![]()
Mi tvrdlo porad, tak jsem se na to ptala v poradne a prej když se to objeví, mám přijít. No to bych tam byla asi kazdej večer
i Sledovač kontrakci mi to vyhodnotil jako kontrakce a několikrát řekl, ze mám jet do porodnice, ale nikdy to k porodu nebylo. Dokonce mi břicho tvrdlo i v noci, tak jsem s tím byla zvykla i spát a pak jsem notnou část porodu zaspala a do porodnice dojela na poslední chvíli ![]()
@Markéta188 píše:
No ono je rozdíl jako tvrdnout a pak, že se jakoby vypne a máš pocit napjetí a plnosti. Na tvrdnutí břicha jsem netrpěla, ale vypjaté břicho jsem v posledním trimestru měla po večerech taky. Nepomohlo nic.
Doktorce jsem ten stav popisovala a nedokázala mi poradit, ale vše bylo ok.
Ano, právě o tom mluvím. Neustále tvrdé břicho. Klasické tvrdnutí je dle mého něco jiného. Ale těžko říci no..taky uvidím, co mi řeknou
Abych tady hodila nějaký závěr - u mě to souviselo s rozhozeným trávením. Jakmile potíže přešly, zmizel i pocit tvrdého břicha