Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nenivolnynick píše:
Obdobi.. přejde. Bud za tyden, mesic… nebo dyl no
Jenže to už trvá několik mésíců ![]()
To máš dobré, ta naše 9m zas spí v postýlce do té doby než se přikradu do ložnice potichu jako myš a do 10 minut bečí. Tak si ji vezmu do postele a obě po čase usneme
Nám to taky dělala a vím že to není dobře, ale necháme ji v posteli a máme večer klid.
Tak do dospělosti to dělat nebude. Je to normální, dětské spaní se mění.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Moje malá má 10 měsíců. Vždy večer krásně usnula. Poslední 3 měsíce dostane po koupání mlíčko, pak usne, dám jí do postýlky, po 20min je vzhůru. Jdu tam, uhoupu, usne, dám do postýlky a zase po chvíli usne. Tak to trvá do tý doby než jdu i já spát. Jak ví, že jsem v posteli, pak spí až do rána. Někdy jí mám i u sebe v posteli.
Holky, co s tím? Takhle nemám večer ani chvilku pro sebe. Odnaučí se to?
Já tě uklidnil syn mi nespal do 3let,byl vzhůru třeba 20krat za noc.Dcera začla spát celou noc až ve 2,5letech.
Já takhle běhala každý večer každých 20 minut. Uspala u prsa,za 20 min znovu řev. Bohužel to trvalo celou noc. Vydržela jsem to cca 3 týdny a pak jsem ho prostě nechala kontrolovaně vyplakat. Od té doby usíná víceméně sám,spí daleko kvalitněji a hlavně je vyspalý,dobře naladěný a vše ho víc baví.
@Aduš8 divila bych se, ze by to tu nekdo nezminil. Jeste, ze to bylo kontrolovane, kdyz si to dite muze stopnout, hned je mu pri tom placi lip.
Miminko/batole proste potrebuje blizkost mamy. Vyroste z toho. Behem par let.
@misuled a já bych se divila,kdyby to někdo nekritizoval. Laskavě nesuď,nevíš o mně a mém dítěti absolutně nic. Chtěla bych vidět,kdyby se ti dítě neustále budilo nevyspalé. Celý den prokňouralo a bylo nevrlé. Já vím,nechala bys to tak dál,jen protože potřebuje tvoji blízkost a čekala třeba dva roky,až z toho vyroste. A kontrolovaně opravdu neznamená stopovat. Jen každá máma pozná,kdy dítě brečí,protože jen nemůže zabrat a kdy je to z jiného důvodu.
Syn to tak měl cca do dvou let, sice se časem pak už nebudil tak často, ale dokud jsem s ním nespala v posteli, občas se probudil a plakal, teď má dva a půl a už spí tvrdě od uspání, ale spí doteď se mnou v ložnici v posteli. Já to ale neřešila, brala jsem to, že to tak prostě potřebuje a časem to přejde. V životě bych ho nenechala vybrečet, jsem jednou jeho máma, tak se starám, ne?
@Aduš8 Ano, na buzeni neni nic zvlastniho, i dospely se budi, jen sam zase umi usnout. Dite ne. Takze k tomu potrebuje prave tu mamu/sum/hacku/satek/houpani.
A jinak ano, deti se nam v nasi blizkosti budily tak do tri let… a prislo mi to narozdil od toho nechat je rvat prirozeny. Vyrostli z toho.
Mě když se na to někdo zeptá tak prostě vždy odpovídám, že to sice není podle učebnice,ale spíme my, spí malá a celkově jsme spolu rádi. Přítel ten od malinka sám říkal že je klidnější když ji máme u sebe. Ale to spaní u nás nastalo až v půl roce. Kdyby se někdo bál sex máme
jen jinde
Ahoj,
Moje malá má 10 měsíců. Vždy večer krásně usnula. Poslední 3 měsíce dostane po koupání mlíčko, pak usne, dám jí do postýlky, po 20min je vzhůru. Jdu tam, uhoupu, usne, dám do postýlky a zase po chvíli usne. Tak to trvá do tý doby než jdu i já spát. Jak ví, že jsem v posteli, pak spí až do rána. Někdy jí mám i u sebe v posteli.
Holky, co s tím? Takhle nemám večer ani chvilku pro sebe. Odnaučí se to?