Večer špatně usíná

1289
24.11.14 22:27

Vecer spatne usina

Ahoj, nas syn (necely dva roky) z niceho nic zacal spatne usinat vecer. Vzdycky chodi spat pred osmou a do pul hodiny max spal, pohadka nekdy pisnicka atd. Ted posledni dva tydny vecer rve a zahazuje dudlik a plysaka na zem a NUTNE si ho potrebuje sebrat sam. Usina hodinu i dyl a mne uz z toho fakt preskoci. Nestihnu vecer nic udelat, vetsinou klimbnu s nim a jsem pak uplne vycerpana. Nedavno mel zapal plic a do toho jsme se stehovali, ale po prestehovani i po nemocnici usinal uplne normalne jeste tak ctrnact dni, tak nevim jestli to jeste muze byt tim. Navic odpoledne usina krasne sam do deseti minut, takze si nemyslim, ze je to novym prostredim, treba ze by se bal nebo se mu tam nelibilo nebo neco. Ale ty vecery jsou sileny. Nemuze to byt nejaky obdobi vdoru nebo tak? Doufam, ze ho to brzy prejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
24.11.14 22:50

@mattez podle mě zkouší, co vydržíš a dovolíš. Dcerka to nedávno dělala taky, pomohl mi manžel, abych si stála za svým a prostě se jde spát a hotovo. Chvíli s ním vydrž v pokoji a dělej tak, jak jste byli zvyklí, nepovoluj pro hračky, tamto, tamto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.11.14 22:52

No ja nepovoluju prave nic, jen tak dvakrat ho treba vezmu at si ten dudlik sebere, ale nepustim ho samotnyho na zem to by hned zdrhnul :) tata taky nedovoluje.ale kdyz neovoli jeden zacne rvat mamiii, tatiii a zkousi to znova a pak je z toho akorat cirkus. Trva to uz fakt dlouho.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
24.11.14 22:56

@mattez cirkus znám, ale srovnalo se to. Když to nejde po dobrém, tak po zlém. Zahodí dudel, tak je pryč a nedám zpátky, však už rozumí. Zkusit domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
24.11.14 23:03

@1Luca no a tys uz dudlik nevratila vubec? jako ten nas bez nej neusne takze bych byla sama proti sobe, ja mu ho treba vemu ze nene ale on ho pak ani nechce, chce proste vylizt z postylky (coz umi sam jakz takze, takze blby :D ) takze on ho pak nechce ale neusne bez nej tak mu ho po chvili vratim no..nemam na to nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
24.11.14 23:12

@mattez já to myslela na tvého syna :), dcera už dudlík dlouho nemá. Pokud dělá co píšeš, při prvním zahození bych ho šla odnést a trvala na tom, že ho dostane zpátky, až bude ležet, bude v klidu. Vím, že je to na nervy, ale povolíš dnes, zítra to bude horší. Tady byl jednou takový cirkus, že se bouchala hlavou do zdi :lol:, ale manžel mi pomohl a dcerka opět v osm chodí spát, sama zamává a odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 06:56

Já jsem člověk, co když se dít vzteká, tak ho klidně někde zavře, že až se dovzteká, má přijít. Spaní bylo to samé, občas řev, prostě jsem ji uložila a šla jsem. Jakmile lezla z postýlky, tak jsme začaly číst knížky a odcházela jsem, až usnula. Čteme dodnes (3,5 roku). Jinak i přes protesty bych dudel vyhodila, dle mě už je to velkej kluk, tak nač dundá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
25.11.14 08:05

@mattez V tomhle veku to dělá většina dětí v mém okolí. U nas stejna situace a to i s odpolednim spankem. Usiná treba i hodinu, já u toho lezim a ní na posteli a dělám, ze tam ani nejsem. Driv usinala behem chvilky a sama. Takže to vidím na nejaké „období“, kterel časem zase přejde. Dudlika bych si vzala jiného do zásoby a pak mu ho položila někam, kde si ho muže vzít. Nemyslím si, ze jestli je na nej zvyklý, je tohle ten spravny čas mu ho vzít. Stejne tak bych ji nenechala samotnou zavrenou v pokoji, ať si řve. Urcite by zacala vymyslet blbosti a šplhat se kam to jde. Asi to chce proste vydržet, i kdyz je to tedy o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
25.11.14 11:11

Asi to bude nejaky to obdobi..jako dudlika mu rozhodne nevezmu, jak jsme byli v nemocnici a stehovali se a do toho zuby tak se ho nechtel vzdat ani pres den, je to jen chvilka co jsem docilila toho, ze pres den si ho nevsimne a berem ho az na spani takze zadny radikalni zahodis - emas fakt praktikovat nebudu, stejne jako jsem nikdy neraktikovala a ani nebudu at se vyrve kdyz se mu chce. podle me je to ten nejhorsi zpusob jak neceho dosahnout. dite MOZNA casem prestane ale rozhodne ne proto, ze by neco pochopilo, ale proto, ze se bude bat, ze kdyz neco udela tak zustane samo nekde zavrene. a to diky, ne. chci aby muj syn vedel ze ho mame radi a neopustime ho ani kdyz zlobi. taky by se mi nelibilo kdybych se dozadovala pozornosti a nekdo by me uplne opacne nekam zavrel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 16:37
@Pinac píše:
@mattez V tomhle veku to dělá většina dětí v mém okolí. U nas stejna situace a to i s odpolednim spankem. Usiná treba i hodinu, já u toho lezim a ní na posteli a dělám, ze tam ani nejsem. Driv usinala behem chvilky a sama. Takže to vidím na nejaké „období“, kterel časem zase přejde. Dudlika bych si vzala jiného do zásoby a pak mu ho položila někam, kde si ho muže vzít. Nemyslím si, ze jestli je na nej zvyklý, je tohle ten spravny čas mu ho vzít. Stejne tak bych ji nenechala samotnou zavrenou v pokoji, ať si řve. Urcite by zacala vymyslet blbosti a šplhat se kam to jde. Asi to chce proste vydržet, i kdyz je to tedy o nervy.

I když jsem s tím ze začátku nesouhlasila, tak jsou děti, které prostě zavřít musíte, protože to jejiné na ně platí. To samozřejmě ale neznamená, že musíte zavírat všechny a hned. Ale když se mi holka vzteká a ignoruje, když má něco udělat, tak ji dám za dveře a najednou to jde. Jinak na ni můžu mluvit normálně, nebo už klidně běsnit a nic. Když si občas postaví hlavu, tak s ní nic jiného nehne. Třeba u nás je léčba šokem účinná a když něco chci / nechci, tak neustupuju. Když se ustupuje, tak to pak dítě bere tak ve všem, že sice se řeklo ne, ale je to jedno, protože z toho stejně bude za chvíli ano.

Každopádně držím palce, ať se vám to brzy zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
25.11.14 17:14
@Maty1989 píše:
I když jsem s tím ze začátku nesouhlasila, tak jsou děti, které prostě zavřít musíte, protože to jejiné na ně platí. To samozřejmě ale neznamená, že musíte zavírat všechny a hned. Ale když se mi holka vzteká a ignoruje, když má něco udělat, tak ji dám za dveře a najednou to jde. Jinak na ni můžu mluvit normálně, nebo už klidně běsnit a nic. Když si občas postaví hlavu, tak s ní nic jiného nehne. Třeba u nás je léčba šokem účinná a když něco chci / nechci, tak neustupuju. Když se ustupuje, tak to pak dítě bere tak ve všem, že sice se řeklo ne, ale je to jedno, protože z toho stejně bude za chvíli ano.Každopádně držím palce, ať se vám to brzy zlepší :kytka:

no to zalezi asi hodne na situaci..ono nekdy je tezky najit pricinu toho, proc to dite chce/nechce delat..to je o trpelivosti rodicu..nektery to zkoumat chtej, nektery zavrou za dvere :) jen muj nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 17:16
@mattez píše:
no to zalezi asi hodne na situaci..ono nekdy je tezky najit pricinu toho, proc to dite chce/nechce delat..to je o trpelivosti rodicu..nektery to zkoumat chtej, nektery zavrou za dvere :) jen muj nazor

Tak u nás je to viditelná provkace, stačí vidět, jak kouká a schválně dělá, že neslyší. To pozná každej :) A nejsem jediná, kdo to tak řeší a ví, že to jediné pomůže. Nemysli si, taky jsem to řešila i jinak, promluva, vysvětlení, co se dělá a nedělá. Když je jí to jedno, tak co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
25.11.14 22:35

No a zkousela jsi to chovani treba spis ignorovat nez zavirat za dvere?? jako nechci se ti do toho plest, e to tvoje vec, ale prijde mi to drsny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
26.11.14 06:32
@mattez píše:
No a zkousela jsi to chovani treba spis ignorovat nez zavirat za dvere?? jako nechci se ti do toho plest, e to tvoje vec, ale prijde mi to drsny :)

Tak pokud něco chci, tak to chtít nemám a dělat, že jsem vlastně nic nechtěla? Nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
26.11.14 10:00

@Maty1989 Já ji ve vetsine pripadu neustupuji, jen si nedovedu představit nechat ji někde zavrenou samotnou. Mě osobně by to vytocilo. Ale hlavne to u nás není zrovna bezpečné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí