Večeře na Štědrý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3323
2.12.21 21:28

My máme hovězí vývar s knedlíčkama. Ten dělám už dopoledne a máme ho i k obědu. K večeři máme kuřecí nebo krůtí řízky a bramborový salát. Salát dělá manžel, ten jejich rodinný mi chutná víc než ten, co jsme dělali my doma :oops:. Nic zvláštního tam nedává. Brambory, salám, okurky, cibule, vejce, zelenina do br. salátu, tatarka, sůl, pepř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
2.12.21 21:30
@berusa.m píše:
@Královna Kosmíru Napiš Ježíškovi o Espumisan. :mrgreen:

Díky.. to by bylo kontraproduktivní.. plánuji ohňostroj na terase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
2.12.21 21:31

Na bramborový salát se těším celý rok (během roku ho nemám) a pak jsem schopná ho jíst tři dny k snídani, obědu i večeři 😀 na večeři měli rodiče rybí polévku, my s bráchou česnekovou, rodiče kapra, my řízky, teď s mým manželem děláme lososa 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
2.12.21 21:31

My klasika. Rybí řízky, vepřové řízky a salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.12.21 21:35

Bez bramborového salátu by to nebyly Vánoce. Jí ho i náš šestileťák. A to je jinak docela vybíravý. Cibule dávám jen velmi málo a jablko a tatarku nikdy. Polévku máme hrachovou (zvyk z domova) a rybí od tchýňky. K salátu kapr z kádě a vinná klobása. Další den je i řízek, ale dojídá se to ze Štědrého večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
2.12.21 21:37

Bramborový salát nesmí chybět. Neděláme ho nijak často, tak si na něm pochutnáme. Já k tomu smažený sýr a partner kuřecí řízky. Polívku máme čočkovou nebo brokolicovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.12.21 21:39

Já si dělám bramborový salát bez majonézy. Jím ho jen já, syn má brambory.
Vždy máme řízky, vinné klobásy, a kousek lososa.

Potom po rozbalení dárků, u pohádek dám na tác pár domácích chlebíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.12.21 21:39

Vy dáváte do bramborového salátu SALÁM???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.12.21 21:40

My jiné hovězí vývar s játrovými knedlíčky a klasiku bramborový salát a řízek nebo lososa. Kapra nemusím a manžel je Němec, tady jsou jídla úplně jiná. Ale miluje ty naše. Salát dělám z čerstvé vařené zeleniny (mrkev, celer, petržel) cibuli, kyselé okurky, vejce, majolku, sůl a pepř. Samozřejmě brambory. Flákotu máme k tomu, takže ho žádným salámem nekazím. Jako desert máme cukroví. Nedělám extra chlebíčky ani jiné pochutiny, večeři si dám potom s chutí. A klidně budu prdět celé svátky :lol: je to jednou za rok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
2.12.21 21:47

My kvůli malým dětem přešli na pečeného lososa, a pak na páře udělané brambory, řepa, hrášek, kukuřice. Dělali jsme místo večeře oběd. Docela nám to zachutnalo, tak držíme tuhle novou tradici. Odpoledne dáme vánočku, a jdeme ven. Během toho se setmí a pro příchodu už děti vidí dárky a světýlka. Pak mají čas si to vynaložené a pohrát si s tím.

Výhodou je, že se to vaření dá v klidu stihnout na Štědrý den.

Bramborový salát dělám až před Silvestrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22582
2.12.21 21:47

Rybi polevka z kapra. Kapri rizky i kapra neobalovaneho, kureci rizek, vinna klobasa, brambotovy salat a brambory pro deti. Vinna klobasa je tradice z manzelovi strany, takze tu delam, aby to manzel a tchan meli tak, jak byli zvykly, dokud zila tchyne. Kapri polevku a kousek kapra poslu i memu tatovi, aby taky mel. Prebytky zabalime tchanovi, at ma taky domaci stravu. Vse se sni. Pripijeme si domacim tlamolepem ze salka a zakusek je cukrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
2.12.21 21:50
@Karamba2020 píše:
:mrgreen: U nás se dává. Až jako dospělá jsem zjistila, že tam nepatří :roll: Nijak mě to teda nepobouřuje, nejím to :lol:
Když dělám salát, a dělám ho během roku mnohokrát, tak salám nedávám. Dělám ho podle tchýně.
Místo majonézy nálev z okurek a hořčice :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
2.12.21 21:57

Manžel nejí ryby přes rok, ale na stedry večer si kousek dá plus rizky…salát máme proste maminčinu - cibule (sparena), vajíčka, kyselý okurek, hrasek, brambory, mrkev, celer, delikatni majonéza, hořčice, trosku laku z okurek, sůl, pepř..milujeme ho..díky sparene cibulce nenadyma..jako rybu většinou sumce (je bez kosti) nebo candáta-podle toho, co chlapi uloví…
Druhy den klasika salát a rizky vsichni:-)..
Jako polévku rybí (Mamka proste umí takovou, co fakt není cítit rybinou a chutná všem) nebo je varianta cockova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.12.21 22:04

@Klopotkova no popravdě já prdim po salátu taky :oops:, dáváme tam sterilovaný hrášek, cibuli ne kvůli mě…my nejíme kapra, ale řízek nebo lososa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.12.21 22:06
@Karamba2020 píše:

Já ho tam nedávám, ani žádnou uzeninu a jablko také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí