Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak u nás bramborový salát, dělám už 30 let stejný jako dělala mamka, a kapra jsme nahradili kurecimi a vepř. rizky.
Salát nejím co bydlim sama, ted uz s mužem. Nesnáším ho. Nejim ani rybu. nejak mi tahle tradice nic neříká. Loni jsem mela španělské ptáčky, pred tim steak, cokoliv jiného a na co mam chuť. Manžel ji řízky kureci a salát. Dite je malé, salát ji nechutna, dostane řízek a kaši
Salát jíme, bez toho to není ono, dáváme do něj trochu křenu, pak nenadyma
kapra nejime, buď dělám lososa nebo kuřecí řízky.
Bramborový salát miluju, ale jen ten jeden od maminky; kupovaný ani od cizích nee.
K tomu kuřecí řízek s citronem, a druhý den k pozdní snídani to samé.
Nic jiného hmotného k vánocům nepotřebuju.
Štědrovečerní salát nemám ráda. Dělá ho máma, dává tam salám, tunu majonézy, horu cibule, ne, díky ![]()
Kapra si dám
Míváme klasický kapří řízky a nějakou pečenou rybu (pstruh, losos), brambory. Ten salát a řízky. Ty taky nejím ![]()
Hovězí vývar s knedlíčky játrovými, drožďovými, nudlemi (od babičky). Vývar dělá ségra, někdy máme vánočně vykrajovanou mrkev
Třeba mrňavý hvězdičky. To je s tím zdravotně nebezpečným salátem takovej náš rodinnej bizár ![]()
@Klopotkova Mám kousek ryby já a starší syn, ale většinou pstruha nebo štiku, podle toho, co taťka chytí. Kapr mi nechutná. Rybí polívku máme jenom špetku. Jinak dělám kuřeci s játrovými, drožďovými a krupičnými knedlíčky. Řízek máme vepřový a kuřecí. Salát dělám - brambory, zeleninová směs, worchester, sojovka, sůl, pepř, vajíčka, okurky, hořčice a majonéza. Dezert nemáme. K pití většinou džus, ochucenou a nebo neochucenou minerálku.
Klopčo letos mam chuť na pstruha s lyonskýma bramborama., ale jestli budu prdět to fakt nemohu vědět.., protože si určitě dam houbového kubu před polednem, a pokud to nevyprdim na prochazce, kterou pravidelně absolvujeme, tak mi pár bublin zustane asi i pod stromeček.. No nedá se svítit, stářím ty svěrače povolují a nekontrolovaných úniků přibývá… a vzhledem k emancipaci prdí nejen hadi.. ale i my holky ![]()
Dělám úplně netypický salát, asi tomu ani nelze říkat bramborový salát. Naučila jsem se to tak doma a nic jiného nijak nezkoušela. Dávám do něj papriky a kompletně bez klasické zeleniny (mrkev apod.) 😂
Jinak kvůli dětem a manželovi lososa místo kapra, abychom dětem nemuseli přebírat a manžel kapra nemá rád, ale za to musí mít řízky.
Cibuli do salátu opražím na oleji. Není potom tak těžká na trávení. Někdo třeba spaří horkou vodou. U nás tradice: rybí polévka, bramborový salát a smažená ryba. Taky slovenské opékance s makem. To dělám kvůli manželovi. Ale máme je rádi všichni.
Kapra jsem nemela ráda, ale cca poslední 2 roky mi chutnal
letos poprvé s manželem a ditkem sami a bude to na mně. Já bych si dala kapra se salátem, ale manzel nejí ryby, takže jen kvůli sobě kousek kapra pořizovat nebudu a dáme si kureci řízky. Salat zkusím udělat, ale možná i mrknu po nějakých odlehcenejsich receptech a ten majonezovy pak ochutnam jen u mámy na návštěvě.
Jinak to mám dost podobne jak tu už zaznělo, jakýkoliv jiný než ten náš mi prostě moc nechutná. A úplně nesnáším když někdo má ty kousky moc velké ![]()
Dezertem je cukrovi, to je jasný. A do teď jsem pila všelicos, dřív to bylo tradiční Cinzano, pak jsme přešli na víno a vloni to bylo šampaňské (a já zrovna musela být těhotná a řídila jsem
). Letos to vidím na prosecco.
Bramborový salát nemůžu a navíc v zimě studené jídlo nechci. Ale dělám na chlebíčky bramborovou pomazánku tak si manžel užije chut bramborového salátu i tak. Pro Vali dělám porci br kaše a pro ostatní štouchané brambory a kuřecí řízky, hodně řízků. K obědu máme už pár let vždy slepičí vývar ![]()
Salat miluju
meli jsme vzdy rizky nebo lososa, letos budu asi delat kapra, protoze muz si ho preje, tak aspon ochutnam ![]()
Salát i kapra doma milujeme, takže máme každoročně klasickou večeři. Co se týče salátu, dělám zdravější variantu - spoustu vařené kořenové zeleniny a majonézy jenom lžíci do celé velké mísy. Chutná skvěle. Salát se salámem a tunou majonézy by u nás nikdo nejedl. Kapr naopak musí být klasický smažený, ale dávám ho dodělat do trouby, takže nasáklý tuk zase pustí.
Dobrý večer, jak u vás probíhá štědrovečerní večeře? Jíte kapra a bramborový salát? Já kapra jím, bramborový salát ne, muž jí oboje, když jsem ještě bydlela u rodičů, tak jsme vždy měli kapra a bramborový salát, já mám k salátu odpor.
Prý je ten její salát úžasný, ale údajně se po něm dost prdí.
Téma zakládám, protože je advent a pro sdělování receptů.
Moje kamarádka do něj dává cibuli, postrouhané jablko, krájené jablko a tatarku.