Večeře na Štědrý den

Klopotkova
2.12.21 20:52

Večeře na Štědrý den

Dobrý večer, jak u vás probíhá štědrovečerní večeře? Jíte kapra a bramborový salát? Já kapra jím, bramborový salát ne, muž jí oboje, když jsem ještě bydlela u rodičů, tak jsme vždy měli kapra a bramborový salát, já mám k salátu odpor.
Moje kamarádka do něj dává cibuli, postrouhané jablko, krájené jablko a tatarku. :roll: Prý je ten její salát úžasný, ale údajně se po něm dost prdí. :oops: :oops: Téma zakládám, protože je advent a pro sdělování receptů.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
2.12.21 20:55

Tak u nás bramborový salát, dělám už 30 let stejný jako dělala mamka, a kapra jsme nahradili kurecimi a vepř. rizky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
2.12.21 20:57

Salát nejím co bydlim sama, ted uz s mužem. Nesnáším ho. Nejim ani rybu. nejak mi tahle tradice nic neříká. Loni jsem mela španělské ptáčky, pred tim steak, cokoliv jiného a na co mam chuť. Manžel ji řízky kureci a salát. Dite je malé, salát ji nechutna, dostane řízek a kaši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.12.21 21:03

Salát jíme, bez toho to není ono, dáváme do něj trochu křenu, pak nenadyma :D kapra nejime, buď dělám lososa nebo kuřecí řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.12.21 21:04

Bramborový salát miluju, ale jen ten jeden od maminky; kupovaný ani od cizích nee.
K tomu kuřecí řízek s citronem, a druhý den k pozdní snídani to samé.
Nic jiného hmotného k vánocům nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
2.12.21 21:05

Štědrovečerní salát nemám ráda. Dělá ho máma, dává tam salám, tunu majonézy, horu cibule, ne, díky :oops:
Kapra si dám :palec: Míváme klasický kapří řízky a nějakou pečenou rybu (pstruh, losos), brambory. Ten salát a řízky. Ty taky nejím :lol:
Hovězí vývar s knedlíčky játrovými, drožďovými, nudlemi (od babičky). Vývar dělá ségra, někdy máme vánočně vykrajovanou mrkev :mrgreen: Třeba mrňavý hvězdičky. To je s tím zdravotně nebezpečným salátem takovej náš rodinnej bizár :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.12.21 21:05

@Klopotkova Mám kousek ryby já a starší syn, ale většinou pstruha nebo štiku, podle toho, co taťka chytí. Kapr mi nechutná. Rybí polívku máme jenom špetku. Jinak dělám kuřeci s játrovými, drožďovými a krupičnými knedlíčky. Řízek máme vepřový a kuřecí. Salát dělám - brambory, zeleninová směs, worchester, sojovka, sůl, pepř, vajíčka, okurky, hořčice a majonéza. Dezert nemáme. K pití většinou džus, ochucenou a nebo neochucenou minerálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
2.12.21 21:12

Klopčo letos mam chuť na pstruha s lyonskýma bramborama., ale jestli budu prdět to fakt nemohu vědět.., protože si určitě dam houbového kubu před polednem, a pokud to nevyprdim na prochazce, kterou pravidelně absolvujeme, tak mi pár bublin zustane asi i pod stromeček.. No nedá se svítit, stářím ty svěrače povolují a nekontrolovaných úniků přibývá… a vzhledem k emancipaci prdí nejen hadi.. ale i my holky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.12.21 21:22

Dělám úplně netypický salát, asi tomu ani nelze říkat bramborový salát. Naučila jsem se to tak doma a nic jiného nijak nezkoušela. Dávám do něj papriky a kompletně bez klasické zeleniny (mrkev apod.) 😂
Jinak kvůli dětem a manželovi lososa místo kapra, abychom dětem nemuseli přebírat a manžel kapra nemá rád, ale za to musí mít řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.12.21 21:23

Cibuli do salátu opražím na oleji. Není potom tak těžká na trávení. Někdo třeba spaří horkou vodou. U nás tradice: rybí polévka, bramborový salát a smažená ryba. Taky slovenské opékance s makem. To dělám kvůli manželovi. Ale máme je rádi všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13916
2.12.21 21:23

Kapra jsem nemela ráda, ale cca poslední 2 roky mi chutnal :lol: letos poprvé s manželem a ditkem sami a bude to na mně. Já bych si dala kapra se salátem, ale manzel nejí ryby, takže jen kvůli sobě kousek kapra pořizovat nebudu a dáme si kureci řízky. Salat zkusím udělat, ale možná i mrknu po nějakých odlehcenejsich receptech a ten majonezovy pak ochutnam jen u mámy na návštěvě.

Jinak to mám dost podobne jak tu už zaznělo, jakýkoliv jiný než ten náš mi prostě moc nechutná. A úplně nesnáším když někdo má ty kousky moc velké :P

Dezertem je cukrovi, to je jasný. A do teď jsem pila všelicos, dřív to bylo tradiční Cinzano, pak jsme přešli na víno a vloni to bylo šampaňské (a já zrovna musela být těhotná a řídila jsem :lol: ). Letos to vidím na prosecco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
2.12.21 21:24

Bramborový salát nemůžu a navíc v zimě studené jídlo nechci. Ale dělám na chlebíčky bramborovou pomazánku tak si manžel užije chut bramborového salátu i tak. Pro Vali dělám porci br kaše a pro ostatní štouchané brambory a kuřecí řízky, hodně řízků. K obědu máme už pár let vždy slepičí vývar ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
2.12.21 21:24

Salat miluju :srdce: meli jsme vzdy rizky nebo lososa, letos budu asi delat kapra, protoze muz si ho preje, tak aspon ochutnam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.12.21 21:25

@Královna Kosmíru Napiš Ježíškovi o Espumisan. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.12.21 21:26

Salát i kapra doma milujeme, takže máme každoročně klasickou večeři. Co se týče salátu, dělám zdravější variantu - spoustu vařené kořenové zeleniny a majonézy jenom lžíci do celé velké mísy. Chutná skvěle. Salát se salámem a tunou majonézy by u nás nikdo nejedl. Kapr naopak musí být klasický smažený, ale dávám ho dodělat do trouby, takže nasáklý tuk zase pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí