Večeře - roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Marketo,a jak máš staré dítko?Pokud je mu víc než rok,tak bych už nepřeháněla a normálně to zalila krabicovým mlékem polotučným..Emička má 14měsíců a např.bramborovou kaši jí dělám z normálního mléka.A jak jí šmakuje.Je to snad její nejoblíbenější příloha
..
I když jsem se dočetla,že kravské mléko není vhodné do 3 let,zatěžuje ledviny,nerovný obsah živin abla bla bla…,dnes už tak neblbnu
Adámkovi jsem dělala br.kaši z UM,se nemůžu divit,že ji nechtěl ![]()
Jinak moje děti byly kojené,Emču kojím stále,ale toto neřeším..
To není narážka na Tebe,jen konstatování
..Nebo vy ostatní,co máte více dětí,děláte poctivě až do 3 let bramborovou kaši z UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já taky kojila do konce 9 měsíce i když od 5 měs. s dokrmením UM. Pak najednou už prso nechtěla, jestli i málo mléka, nebo ji to nebavilo, nevim, zkrátka rohlík je rohlík
Ellče teď bude začátkem února rok a je fakt že jí všechno dělám z hypoalerg. mléka, i proto že já byla jako dítě ekzematik a tak se toho bojim jak čert kříže.
- Citovat
- Upravit
Tak to je pak jiná věc..My v rodině alergiky nemáme a děti zatím vše snáší dobře..Mléko samotné Emičce pít nedávám,ale tu br.kaši nebo zálivku na zapékání z něj dělám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, prosím, poraďte, čím nahradit večerní kaše..?
Náš jídelníček :
cca 5/6hod - 240mlUM
cca 9 - rohlík s máslem/žervé/.., šunka/sýr + nějaké ovoce
cca 12.30 - obídek- masozel. příkrm + jabl. pyré/zelenina/kompot
cca 16hod - svačina bílý jogurt + půlka až kousek pečiva
cca 19.30 - kaše
Zatím jsme kupovali kaše, pak jsem zkoušela domácí s ovocem, bohužel malý zarytě odmítal a tak bych je chtěla nahradit něčím jiným, přece jen už má skoro 16m. Ale protože má přes den skoro 2ks pečiva a už i to mi přijde moc, nechci mu večer dávat další pečivo.Polévku..?Moc si nevím rady..:(Nebo zase zeleninus přílohou..?Nebo zkusit na oběe jen hustou polévku a pak masozel. na večeři..? ![]()
Jak to máte Vy..?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mu do odpolední svačinky dej oběd
a to pečivo si nech na večer s něčím…
nebo chceš teplé ???
prcek jí klasickou krupičku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, male je 18mesicu. Driv mi nevecerela vubec, ale ted si zvykla k veceri hustou polevku. Obed davam bud normalni co mame my a nebo sklenicku. Ke snidani pecivo a na svaciny co se najde (banan, jine ovoce, jogurt, ale ten moc nechce, ovocny tvaroh, krupky, buchtu…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 píše:
tak mu do odpolední svačinky dej oběd
a to pečivo si nech na večer s něčím…
nebo chceš teplé ???
prcek jí klasickou krupičku…
jsem napsala pěknou blbost… ![]()
myslela jsem, abys mu tam dala ovoce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky malé je 14.měsíců myslíte že bych jí mohla dát klasickou krupicovou kaši?
- Citovat
- Upravit
@muffinka89 píše:
jojo, převařený mlíko může po roce, takže můžeš udělat kaši.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@muffinka89 píše:
Máme 13. měsíců a krupicovou kaši malej miluje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-dávám různé kaše, polévky, chleba s něčím, klidně i zbytek od oběda-ale už bez masa - no prostě podle toho,co doma je. A do postýlky má ještě mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a už dáváte prckům všechno co jíte vy?Teda kromě zelí,otrých jídel…
- Citovat
- Upravit
@muffinka89
Já dávám vše,ale s rozumem. Jasně,že guláš se šesti nedostane
Když máme něco,co by neměl,tak vytáhnu zásobu z mrazáku a je to. A zelí dlabe-proč by nesměl zelí? Nesmí sladkosti-žádné, svačinky typu Pribinák také ne a samo ne slané pochutinky-brambůrky apod. Úplně někdy žasnu, co jsou všechno lidé schopni nabídnout a ještě se diví a málem se urazí,když to odmítnu s tím, že to Matyáš nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem jablečnou omeletu, jen bych asi nesladila cukrem, že?
Postup přípravy: Oloupané, jádřince zbavené jablko nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky. Na pánvičce s rozehřátým máslem jablka podusíme a na měkká nalijeme vejce rozkvedlané s cukrem. Upečeme jako klasickou omeletu. Na talíři přizdobíme bílým jogurtem.
Kaše z veky
no nevim nevim
Postup přípravy: Plátky veky přelijeme vařící vodou s cukrem a necháme rozmočit. Pak lžící rozetřeme s mlékem a žervé. Doplníme čerstvým ovocem.
Žemlovka
Postup přípravy: Rohlík rozmočíme v mléce a v rozšlehaném vajíčku. Do vymazané, strouhankou vysypané misky klademe postupně rohlík, žervé a nastrouhaná jablka. Polijeme zbytkem rozšlehaného vajíčka s mlékem. V troubě zapečeme asi 15–20 minut.
To mě napadá - dá se UM dát zapéct? asi blbnej dotaz, co?