v noci málo spí pomůže kaše?

Michaelakkk
19.1.10 14:01

v noci málo spí pomůže kaše?

ahoj potřebuji poradit syn má ted 2 a mpůl měsíce a já plně kojím… mlíka ám podle mne dost… v noci ten můj brouček ale spí tak 2-3 h max a pak sebudí na kojení a to třeba 5 krát já jsem z toho unavená… pomohla by kaše? a jaká? není moc brzy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
19.1.10 14:04

nevím, jak u jiných dětiček. ale my jsme zkusili kašičku na spaní tak ve třech měsících a rozhodně to nepomohlo. naopak mám pocit, že po ní měl větší žízeň, takže se budil snad ještě častěji. zkusili jsme snad všechny možné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
19.1.10 14:04

Podle mě - nepomohla, je moc brzy. Malé děti se prostě v tomhle intervalu budí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.1.10 14:05

Ahoj, to mi přijde v tomto věku naprosto normální…

Kaše nám teda nepomohla vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
19.1.10 14:08

Ahoj, úplně tě chápu. Náš prcek takhle začal zlobit taky kolem 3. měsíce. Chodil jsme já i manžel jak mátohy a vydrželi jsme to do 4,5 měsíce, pak dostal nemlíčnou rýžovou kaši s MM na radu doktorky, ale protože jsem tolik neodstříkala, míchala jsme mu ji s Bebou HA1. A teď je to lepší, i když ze začátku se zase budil, protože ho po tý kaši bolelo bříško, ale už naštěstí spinká i 5 hodin v kuse. O tom jsme si předtím mohli nechat zdát. No kluci jsou prý hol žravější! Ale určitě ještě vydrž. Kaše se doporučuje minimálně od 4 měsíců a zkus to probrat taky s dr. Ahoj a hodně síli!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
19.1.10 14:14

Určitě bych kaši nedávala,je to brzy.
Navíc si také myslím že když se budí v těchto intervalech je to v jeho věku normální.
Malej to tak měl do tří měsíců,ale každé dítě je jiné.
Chápu,že jste unavení.Já taky byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.1.10 14:18

Ahoj,
to jak se ti budí ve 2,5 měsících mi přijde úplně super, protože mně se tak budí teď, v 7 měsících :) Jde o zvyk. Ale mně nejvíc pomohlo, když jsem se na kojení přestala stěhovat do obýváku, kde jsem kojila vsedě a skoro vždy u toho usnula, a začali jsme kojit pěkně v teple v posteli ve tmě. Tolik mě to nezmáhalo. Ale zkus to vydržet, na kaši je podle mě moc brzo. S tou jsme začali v půl roce a výsledek stejně mizivý. Laktační poradkyně mi říkala, že některé děti zkrátka tráví rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.1.10 14:18

Já bych to viděla na růstový spurt (cca 3 týdny, 6 týdnů, 3 měsíce, 6 měsíců). Nám kaše nepomohla a snad ani neznám nikoho, komu jo (a takhle brzy bych s ní nezačínala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
19.1.10 14:23

Ted bych taky nedala…
a vydržela…ono se to srovná trošku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
19.1.10 14:25
teereka píše:
Ahoj, úplně tě chápu. Náš prcek takhle začal zlobit taky kolem 3. měsíce. Chodil jsme já i manžel jak mátohy a vydrželi jsme to do 4,5 měsíce, pak dostal nemlíčnou rýžovou kaši s MM na radu doktorky, ale protože jsem tolik neodstříkala, míchala jsme mu ji s Bebou HA1. A teď je to lepší, i když ze začátku se zase budil, protože ho po tý kaši bolelo bříško, ale už naštěstí spinká i 5 hodin v kuse. O tom jsme si předtím mohli nechat zdát. No kluci jsou prý hol žravější! Ale určitě ještě vydrž. Kaše se doporučuje minimálně od 4 měsíců a zkus to probrat taky s dr. Ahoj a hodně síli!!!

Jasně, teď spí i 5 hodin, ale teď je o něco starší :). Prostě to tak je, čím mladší dítě, tím kratší má interval… Samozřejmě přibližně, některé dvouměsíční dítko má dvě hodiny, jiné stejně stré tři, ale běžně se ten interval prodlužuje.

Pro Míšu zakladatelku - Ondra se takhle budil asi do 3,5 měsíce, pak se budil za noc tak dvakrát a zase kolem 7 měsíců začal s tímhle, nebylo to hlady, ale nechtěl být v postýlce… A taky to přešlo, teď už zase jakž takž spí. Aspoń v noci ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.1.10 14:26

To zkopíruju z té předchozí :-)
Na kaši je ještě brzy. Tu bych do 4m určitě nedávala, navíc nám nepomohla ani v 7m, byla na něj těžká a víc se budil, protože měl žízeň.

Spíš můžeš zkusit, jestli by třeba nepomohlo při prvním probuzení jen dát dudlíček, cucnout trochu čajíčku, mohl by si zvyknout na delší pauzy.

Ale já jsem teď přestala kojit v noci a najednou mlíko došlo, takže pro někoho může být to noční kojení stěžejní pro tvorbu mlíka!

Dá se ještě vyzkoušet UM, vyrábí se UM přímo na noc, nezkoušeli jsme, tak nevím.

Ale obecně se miminka v tomto věku budí často, já to řešila tak, že jsem si ho nechávala v posteli a i při koju spala.

A ještě teda dodám, že nám kaše pomohla, ale mnohem později, až teď, dostane 200ml kaše a cca 90ml UM a spí jak dudek, ale myslím, že je to dané tím, že už na to byl připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.1.10 14:30

to já kojím v posteli ve tmě :-) neumím si představit ještě někam chodit :-)

• Citovat
  • Upravit
502
19.1.10 14:33

Určitě to je věkem, ale prcek spinkal od porodnice 6, 7 hodin v kuse a pak od 3 měsíců třeba každé 2 hodiny a přestal s tím právě až po té kaši, tak nevím teda…ale asi je každý dítko jiný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.10 14:37

Ahoj,
kasi bych dala nejdriv po 6. mesici (nedavam ji) a stejne vetsinou nepomuze. Je jeste malej, svou roli v tom muze hrat i spurt, nebo je tak nastavenej.
Muj nejmladsi mel nejdelsi pauzu od pul 8 do pulnoci, pak vydrzel do 3-4, ale po tretim mesici pije treba po hodine dvou nejcastejs. Ted mel taky spurt, tak mu zustaly kratsi intervaly.
Spime spolu, takze ja ani nevim, kolikrat pije :)

Bud zkus dudlik, pokud je to hodne casty, treba po hodce, nebo spete spolu, podavat prso se naucis rychle i ve spanku..casem si ho poda sam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
19.1.10 14:43

Já bych kaši nedávala, nám prcek se budí ještě teď po 2h a není to tím že by měl hlad ale chce se přitulit a taky si holt zvykl že sme ho tahala k sobě do postele. Takže vydržet nic jinýho neporadím. a seš si jistá že pije a ne jen tě tahá za prso? Mě to Mikin tak dělal že si pocucal a do minuty spal.
No a pokud máš obavy že má hlad tak bych šla místo do kaše tak do UM (třeba nutrilon víc sitící nebo beba) aspoň na noc a uvidíš. Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí